12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Doba
nagydoba.eoldal.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: HORVÁTH ZOLTÁN E-mail:
 Telefon: +36-88-502-920 Fax:  
falusi turizmus,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    nemzeti park,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 imaház, kápolna
 

Szent Márton-kápolna - Doba

Cím: 8482 Doba,
Link: www.templomaink.hu

A Somló-hegyen felfelé haladva találjuk meg a Szent Márton-kápolnát, mely román stílusban épült a XIII. században, s a XVIII. században barokk toldalékkal látták el. Forrás: www.templomaink.hu
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Erdődy-kastély - Doba

Cím: 8482 Doba,

Az Erdődyek 1839-ben, Doba északkeleti határában építtették klasszicista kastélyukat, melyben ma a Hollós István Szocioterápiás Pszichiátriai Kórház működik. Nem látogatható.
 templom
 

Doba görög katolikus fatemploma

Cím: Doba
Link: nagydoba.eoldal.hu

Doba görög katolikus fatemploma a XVII. századból.


Reformátum templom - Doba

Cím: Doba
Link: nagydoba.eoldal.hu

Kis-Doba evangélikus, reformátum temploma kőből 1821-ben épűlt.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Somló várának romjai

Cím: 8482 Doba, külterület
Link: www.somloi.hu/varx.html

Az építmény urai voltak a Himfyek, Mátyás király, Kinizsi Pál, Szapolyai János; 1563 és 66 között pedig a török birtokolta. A vár falán fehér márvány emléktábla őrzi a végvári hősök emlékezetét. Ha éppen nem restaurálják, a műemlék szabadon látogatható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner