12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Devecser
www.devecser.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Ferenczi Gábor E-mail: hivatal@devecser.hu
 Telefon: 0036-88-512-730 Fax: 0036-88-512-710
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    horgászat, horgásztó,    internet,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    média,    nemzeti park,    növénykert, park,    szálláshely,    szökőkút, díszkút,    templom,    vár, várrom

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Széki-tó

Telefon szám: +36 30 290-3721;+36-70-9301060
Kapcsolattartó személy: Varga András
Cím: 8460 Devecser, külterület
Link: www.szeki-to.hu

A 68 ha-s Székpusztai víztározó a Széki-tó a Bakony és a Kisalföld találkozásánál, a Somló-hegy lábától nem messze, a 8-as számú főút mellett, Ajka-Bakonygyepes és Devecser városa között található. Ajka-Bakonygyepes irányából 5,2 km-re jobbra, Devecser felől 3,6 km után balra lekanyarodva közelíthető meg. A 88-89-es km szelvény között tábla segíti az eligazodást.1983-ban megalakult horgász egyesületünk. Telepítés évi közel 600q nagyrészt ponty és amur valamint keszeg, kárász, süllő, csuka, nagytestű ponty. A tó mindkét oldalán jól járható köves úton közelíthetőek meg a horgászhelyek. Mederviszonyai nagyon változatosak. A hosszabb ideig horgászóknak a halőrháznál WC és zuhanyzó és faház áll rendelkezésükre. Található még fedett pihenő, tűzrakó hely, vízcsap és gyerekeknek homokozó és hinta. Látogassa meg vizünket, a Széki- tavat.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Várkastély - Devecser

Cím: 8460 Devecser, Petőfi tér 5.
Link: www.vkdevecser.hu

A kisváros legszebb, legreprezentatívabb épületében, a volt Esterházy-kastélyban, évszázados falak között működik 1986. szeptember 12-e óta a megye egyik legjobban felszerelt könyvtára. A kastélyt hosszú ideig csak a kiváltságosok látogathatták, - napjainkban pedig a Somló-környék kulturális központjaként számon tartott intézmény a könyvek mellett széles körű szolgáltatásokkal várja a szellemiekben gazdagodni kívánó olvasókat. Web-lapunk sok hasznos információt, olvasnivalót kínál.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Várkastély parkja - Devecser

Cím: 8460 Devecser,
Link: www.devecser.hu

 
A devecseri kastély a pápai Esterházy család úriszéke volt. Ők hozattak az országba több különleges fafajtát, melyek némelyike máig ékesíti a parkot. Ebben a csodálatos környezetben került megrendezésre az 1999-es Nemzetközi Kutyakiállítás, remélhetőleg még sok hasonló programnak adhat otthont várkertünk.
 szálláshely
 

Sárosfői Alkotóház - Devecser

Cím: 8460 Devecser, Pápai u. 23/1.
Link: www.bakonyerdo.hu
Telefon szám: +36-88-513-132
Fax szám: +36-88-513-167
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Sárosfői Alkotóház és halastavak a Bakonyerdő Zrt. Devecseri Erdészetének területén található.
 templom
 

Római katolikus templom - Devecser

Cím: 8460 Devecser, Petőfi tér
Link: www.devecser.hu

Devecser város első temploma már az 1550-es évetől kezdve romokban állt a mai római katolikus templom helyén. Az 1700-as években újjászervezett devecseri plébániához 12 környékbeli falu római katolikus lakossága tartozott. 1732-ben súlyos pestisjárvány dühöngött Devecserben, számos embert temettek el ekkor a mai templom helyén. Az első ismert római katolikus plébános Mátéfi István volt.1738 május 15-én szerepelt először az anyakönyvekben. Az Ő idején indult meg a római katolikus templom építése. Elsőnek a szentély épült fel, de a torony is állt már 1740 májusában. A templommal egyidejűleg épült a mögötte elhelyezkedő plébánia ház is.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Devecseri várkastély

Cím: 8460 Devecser,
Link: www.devecser.hu

1986 óta működik Az Esterházy kastélyban városunk könyvtára. A hosszantartó felújítás során sikerült megtalálni azokat a megoldásokat, amelyek a kastélyt alkalmassá tették a könyvtári funkciók betöltésére. A restaurálással, műemléki értékek feltárásával pedig visszaállíthatóvá vált a várkastély régi hangulata.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner