12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Debrecen
www.debrecen.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Papp László E-mail: jegyzo@ph.debrecen.hu
 Telefon: 0036-52-511-400 Fax: 0036-52-511-401
állandó kiállítás,    állatkert,    arborétum,    ATM / Valutaváltás,    bio termékek,    borkóstoló,    egészség centrum,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    fazekasság,    fogorvosok,    galéria,    gasztronómiai különlegesség,    gyógyfürdő,    gyógymasszázs,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kávézó, teaház, kávéház,    kisvasút, városnéző kisvonat,    klub, egyesület,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    népi kézművesség,    programok, rendezvények,    repülőtér,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vidámpark

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Régészeti leletek - Debrecen

Telefon szám: +36-52-322-207
Fax szám: +36-52-417-560
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 4026 Debrecen, Déri tér 1.
Link: www.derimuzeum.hu

Az első emeleten ¨A csillagos ég lakói¨ című régészeti állandó kiállítás fogadja a letűnt korok temetkezési és halotti kultuszának történetére kíváncsiakat, ahol Hajdú-Bihar megye területén előkerült régészeti leleteket is megtekinthetnek.
 állatkert
Különleges és ritka állatfajok, a lepkéktől a csimpánzokon át a tigrisig. Ápolt környezet, figyelmes bánásmód, természetes díszletek és környezet, egy valóságos állatparádé.
 

Nagyerdei Kultúrpark (Állatkert) - Debrecen

Telefon szám: +36-52-310-065
Cím: 4032 Debrecen, Ady Endre út 1.
Link: www.zoodebrecen.hu

A debreceni Nagyerdő varázslatos fái közé megálmodott intézmény 1958 óta várja vendégeit. A vidéki kertek sorában elsőként alapított állatkert az elmúlt évtizedek alatt szervesen beépült a város és az erdő életébe. Az alapítás kori kicsiny terület bővülésével ma már 17 hektáron mutatja be öt földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát.
 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Egyetemi Botanikus Kert - Debrecen

Telefon szám: +36-52-316-666/2421
Cím: Debrecen, Egyetem tér 1.
Link: www.debrecen.hu
Kapcsolattartó személy: Szabó Mária
kertvezető igazgató

Nyitva tartás: Arborétum: 8–16-ig. Üvegházak: hétfőtől csütörtökig. Szombaton, vasárnap: de. 10–12-ig, du. 13–15-ig. Pénteken: de. 10–12-ig, du. zárva. Belépőjegy – felnőtt: 200 Ft, diák: 150 Ft, nyugdíjas: 150 Ft
 ATM / Valutaváltás
 

Debrecen Plaza * * * Shopping Center

Telefon szám: +36 52 456-7000
Cím: 4026 Debrecen, Péterfia út 18.
Link: www.debrecenplaza.hu
Fax szám: +36 52 456-105

A Debrecen Plaza Bevásárló- és Szórakoztató Központ 1998. december 10-én, a legkedvezőbb helyszínen, a város szívében nyitotta meg kapuit. A Debrecen Plazába látogatók télen-nyáron a klímaberendezésnek köszönhetően komfortosan és kultúráltan vásárolhatnak és szórakozhatnak.
 bio termékek
 

Kecsketejfürdő szappancsalád - Debrecen

Telefon szám: +36-30-597-8727
Cím: 4024 Debrecen, Nagy Gál u. 6.
Link: www.kecsketejfurdo.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kiss Mihály

Szépanyám 200 éves receptje alapján különös gonddal, kézierővel tartósítószer és szintetikus parfüm nélkül, a kecsketej hatóanyagának a felhasználásával készül a kecsketejfürdő szappancsalád. A Sövénykúti háziszappanok összetevői különösen kényeztetik, csodálatosan finommá varázsolják a bőrt, és kiválóan biztosítják a bőr regenerációját. Próbálja ki Ön is és élvezze őseink wellnessfürdőjét.
 egyedi ritkaság
 

Református nagytemplom harangja - Debrecen

Cím: Debrecen, Református nagytemplom

Református nagytemplom harangja - Debrecen
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Református nagytemplom - Debrecen

Cím: Debrecen, Kálvin tér
Link: www.nagytemplom.hu

Debrecen szívében a város és a református magyarság jelképe a kétszarvú templom. Műveltséget, jellemet, hagyományt, az örökkévalóság távlatait és a nemzet sorsát
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szabó Lőrinc szobor - Debrecen

Cím: Debrecen

Szabó Lőrinc szobor - Debrecen


Kölcsey Ferenc szobor - Debrecen

Cím: Debrecen, Péterfia utca

Kölcsey Ferenc szobor - Debrecen


Megyeháza - Debrecen

Cím: Debrecen, Piac u. 54.

A Piac utca 54. szám alatt az egyik legszebb magyar szecessziós épület áll. Az egykori Hajdú vármegye háza – Bálint Zoltán és Jámbor Lajos tervei szerint – 1911–12-ben épült. Ezen a telken sokáig Debrecen első vendégfogadója, a Fejérló Szálló állt. Eddig terjedt a történelmi belváros, hiszen itt ér véget a Nagytemplomtól induló 670 méter hosszú fahíd, amelyen száraz lábbal járhattak a cívisek, ha a sár mindent elborított. A faépítmény 1824-ig állt fenn, akkor csatornázták a főutcát.


Városháza - Debrecen

Cím: Debrecen, Piac u. 20

Városháza - Debrecen


Kossuth-szobor - Debrecen

Cím: Debrecen, Kossuth tér

Kossuth-szobor - Debrecen


Régi Vigadó - Debrecen

Cím: 4032 Debecen, Nagyerdei park 1.
Telefon szám: + 36 52 514 189
Link: www.regivigado.hu

A Vigadó Étterem 1826-ban, Povolny Ferenc tervei alapján épült. A klasszicista stílusú épület eredetileg fürdőházként működött. Az 1800-as évek végétől az 1970-es évekig terasza is üzemelt, amelyet később bezártak. 2003-ban a Vigadó teraszának újbóli eredeti állapot szerinti megnyitása új gasztronómiai kínálat bevezetését és egyben a hagyományok felelevenítését is jelentette. A Vigadó Étterem ma a legnagyobb múltra visszatekintő polgári vendéglátóhely a debreceni Nagyerdő szívében.


Debreceni Orvostudományi Egyetem és Klinikák

Cím: Debrecen, Nagyerdei krt. 98.

Debreceni Orvostudományi Egyetem és Klinikák


Debreceni Tudományegyetem

Cím: Debrecen, Egyetem tér 1.

Debreceni Tudományegyetem


Hősök mauzóleuma - Debrecen

Cím: Debrecen, Honvédtemető u.

Hősök mauzóleuma - Debrecen
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Cserépedények - Debrecen

Cím: Debrecen,

Cserépedények - Debrecen
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Misztika Galéria - Debrecen

Cím: 4026 Debrecen, Bethlen utca 6-8.
Telefon szám: +36-52-320-600,+36-20-9215-747
Kapcsolattartó személy: Majoros László

Hazai és külföldi igény teljesül ennek a galériának a megnyitásával. David Beeri kiállításainak hatására többen kezdeményezték, hogy a misztika világához és lelki élményéhez kötődő kortárs képzőművészet rendszeresen jelenjen meg a nyilvánosság előtt. Galériánk örömmel vállalkozik erre a szerepre. Nagyra becsüljük mind a misztika világát, mind Debrecen gazdag szellemi hagyományát, mind az itt alkotó David Beeri eredeti és magas szintű művészetét. Ennek a jegyében nyitottuk meg a Misztika Galériát és benne David Beeri állandó kiállítását. Misztikus szemléletű hazai és külföldi kortárs képzőművészeknek is folyamatosan helyet adunk a jövőben. A Misztika Galéria David Beeri állandó kiállítása mellett időszakos tárlatokat is rendez, és meghív olyan professzionális magyar és külföldi kortárs képzőművészeket, akik a keresztény misztika Biblikus világához kötődnek, függetlenül stílustól és formanyelvtől.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Kashmir Indiai Étterem különlegességei - Debrecen
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 4026 Debrecen, Péterfia utca 42-44.
Telefon szám: +36-52 321-560;+36-30-350-1740
Kapcsolattartó személy: Kiss Tamás
Fax szám: +36-52 321-560
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kashmirdebrecen.hu

Üdvözöljük a Kashmir Indiai Étteremben, amely az autentikus indiai konyhát képviseli itt, Debrecen szívében. Mi itt a Kashmírban egy jó indiai étterem atomoszférájának tükrözéséhez szükséges feltételek egyensúlyát teremtettük meg. Arról vagyunk híresek, hogy kiváló ételeket szolgálunk fel, ami a visszatérő vendégeink számából egyértelműen kitűnik. A központi elhelyezkedés, a hibátlan belső dekoráció, barátságos kiszolgálás és a misztikus légkör vendégeinket a csúcsra helyezik.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont - Debrecen

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei park 1.
Telefon szám: 0036-52-514-100
Fax szám: 0036-52-346-883
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.aquaticum.hu

Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont - Debrecen
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Play Pub House Fogadó az Ír Sörözőhöz*

Cím: Debrecen, Batthyány u. 24-26.
Telefon szám: +36-52-451-987
Fax szám: +36-52/452-738
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: playpubhouse.hu

Ír hangulatáról és magyaros vendégszeretetérõl ismerhetõ meg a Play Pub House, amely egy mûemlékjellegû épületben található a Szent Anna és a Batthyány utca sarkán. Ez az ír-magyar kettõsség mindenben és kellõ egyensúlyban van jelen.


Belga Étterem - Debrecen

Cím: 4025 Debrecen, Piac utca 29.
Telefon szám: +36-52 536-373
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.belgaetterem.hu

Ez a vendéglátóhely egy igazi, autentikus századfordulós belga étterem hangulatát hivatott visszaadni. A családias, meleg, barna színek ( a tölgyfapadló, eredeti berendezési tárgyak, a patinás, antikolt, tojáshéj színû falak ) mind erre utalnak. A nagyméretû bárpult a Belgian Beer Cafék lelke, mely márványborítású, cukorkás szekrénnyel díszített és a minõségi sörcsapolás igényeit kielégítõ hûtõ- csapoló és mosogató rendszerrel van ellátva.


Kashmir Indiai Étterem - Debrecen
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 4026 Debrecen, Péterfia utca 42-44.
Telefon szám: +36-52 321-560;+36-30-350-1740
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kashmirdebrecen.hu
Fax szám: +36-52 321-560
Kapcsolattartó személy: Kiss Tamás

Üdvözöljük a Kashmir Indiai Étteremben, amely az autentikus indiai konyhát képviseli itt, Debrecen szívében. Indiában az ételt nagyon komolyan veszik, Isten ajándékának tekintik, ennek megfelelően tisztelettel kezelik és a vendég áldásnak számít. Mi hiszünk ebben az ideálban és igyekszünk megőrizni az indiai vendéglátás szakrális természetét. Nyitva tartás Hétfő - Péntek: 11:30 - 23:00, Szombat: 18:00 - 23:00, Vasárnap: 12:00 - 22:00.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Vekeri-Tó (Debrecen)

Cím: Debrecentől Szeged irányába 8 km-re a 47-es útról balra
Telefon szám: 0036-52-441 120
Kapcsolattartó személy: Veker Team Kft

Ponty,Amur,Csuka,Harcsa,Süllő,Balin,Kárász,Keszegfélék,busa, compó.52 hektárnyi csodálatos erdei területből 12 hektár vízfelület. A csónakház büféje egész évben nyitva áll az idelátogatók számára, sátrazási, főzési lehetőség, erdei játszótér, horgászbolt,csónakázás, vizibiciklizés.


Látóképi víztározó (horgászhely)

Cím: Debrecen, külterület
Telefon szám: +36-52-456-714

Kezelő: Hajdú-Bihar Megyei Horgászszervezetek Szövetsége.
 kávézó, teaház, kávéház
 

Carpe Diem Tea és Cafe - Debrecen

Cím: 4024 Debrecen, Batthyány u. 8.
Telefon szám: +36-52-319-007
Link: www.teautja.hu

Szeretettel köszöntjük Önt Debrecenben a teaházunkban, ahol reményeink szerint testi-lelki nyugalomra, új illatokra és ízekre talál. Üzletünkben átfogó képet igyekszünk nyújtani a világ teakutúrájáról és minőségi teafajtáiról. A Carpe Diem minden teáját a legautentikusabb forrásból szerzi be.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Erdei kisvasút - Zsuzsi Vonat - Debrecen

Cím: 4034 Debrecen, Ruyter utca 1.
Telefon szám: +36-52-417-212,+36-30-210-0545
Link: zsuzsivasut.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Erdei kisvasút - Zsuzsi Vonat - Debrecen 2020. július 18-tól újra közlekedik.
 klub, egyesület
 

Debreceni Nagyerdőért Egyesületet

Cím: 4030 Debrecen, Szepesi u. 129/A
Telefon szám: +36-70 321 7225
Link: www.nagyerdoertegyesulet.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Marincsák Ibolya

A Debreceni Nagyerdőért Egyesületet egy tucatnyi környezetvédelem és városa iránt elkötelezett természetbarát személy alapította 2015-ben. Célja egyrészt, hogy az erre illetékes szervekkel együttműködve és azokat segítve tevékenyen közreműködjön a Nagyerdő természetes és mesterséges értékeinek megóvásában, másrészt a környezettudatos életmód népszerűsítése, a figyelem felhívása a természeti értékekre.
 mozi
 

Cinema City, Debrecen Plaza

Cím: Debrecen, Péterfia utca 18.
Telefon szám: +36 52 456-700
Link: debrecenplaza.hu/mozi

Cinema City, Debrecen Plaza részletes program, moziműsor a web oldalon található.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Virágkarnevál - Debrecen 2018

Cím: Debrecen, Nagyerdei krt.
Telefon szám: +36 52 518-400
Link: www.debreceniviragkarneval.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

52. Debreceni Virágkarnevál 2018. augusztus 14 - 21. Az idei évben az 52. Virágkarnevál kerül megrendezésre Debrecenben, mely augusztus 14-21 között színes programokkal várja az érdeklődőket. A 20-ai felvonulást megelőzően a Cseh Sör Ünnep, a Lurkó Liget és a Galiba Gyermekfesztivál programjai, valamint a Kossuth téri ingyenes koncertek alapozzák meg a karneváli hangulatot.
 múzeum
 

Déri Múzeum - Debrecen
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 4026 Debrecen, Déri tér 1.
Telefon szám: +36-52-322-207/132
Link: www.derimuzeum.hu

A város központjában található a több mint egy évszázados múltra visszatekintő Déri Múzeum. A földszinten két állandó kiállítás látogatható: a keleti szárnyban lévő a tájegység jellegzetes madárvilágát mutatja be, a nyugati szárnyon az ásványok világába tekinthet be a látogató. Az emeleti termekben található a helytörténeti tárlat, egy rendkívül izgalmas egyiptomi és keleti gyűjtemény, valamint a régi képtár. Ismét látogató a Munkácsy-terem, ahol a híres festő Krisztus-trilógiája csodálható meg. Októberi programjainkat az ikonra kattintva olvashatja.


Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum - Debrecen

Cím: Debrecen, Péterfia u. 28.
Telefon szám: +36 52 413-572
Link: www.derimuzeum.hu

A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum Debrecen belvárosában, a Péterfia utca elején, a művész egykori szülőházának helyétől nem messze, egy ahhoz hasonló tornácos épületben található. Az építmény legkorábbi része a 18. század közepén létesült, zárdaboltozatos szobákkal és árkádsorral. A későbbi átalakítások után is hűen tükrözi a régi debreceni polgárházaknál alkalmazott egykori építési modort. Medgyessy Ferenc hagyatékát özvegyének halála után, 1977-ben kapta meg Debrecen városa, az akkori Városi Tanács, e hagyatékból 1982-ben nyílt meg az első állandó kiállítás.


Holló László Emlékmúzeum - Debrecen

Cím: 4031 Debrecen, Holló László sétány 8.
Telefon szám: +36-52-498-201

A valamikori Hrabéczy-villában helyet kapott Holló László Emlékmúzeum anyagának nagyobbik részét az 1887-től 1976-ig élt festőművész alkotásai teszik ki. A különleges stílusukról könnyen felismerhető, a sötét és világos tónusokat mesterien kombináló képek és az épület belső falaira festett seccók több helyiséget töltenek meg, s külön szoba jutott a művész rekonstruált, eredeti használati tárgyakkal berendezett műtermének a bemutatására is.


Delizsánsz Kiállítóterem - Postamúzeum

Cím: 4026 Debrecen, Múzeum u. 3.
Telefon szám: +3630 771-3813; +3630 772-4206
Link: www.postamuzeum.hu

A Delizsánsz Kiállító teremben a magyar posta- és távközléstörténet debreceni jellegzetességei kerültek bemutatásra. A Soó Rezső emlékszobában a kétszeres Kossuth-díjas botanikus professzor Debrecen városára, illetve a Bélyegmúzeum gondozására hagyományozott 225 000 darabból álló filatéliai gyűjteményéből tekinthetnek meg látogatóink évente megújuló válogatásokat. Nyitva tartás: Előzetes bejelentkezés alapján, munkanapokon 10 és 15 óra között.


Modem Galéria - Debrecen

Cím: Debrecen, Baltazár Dezső tér.

Közép-Európa legkorszerűbb művészeti galériája Magyarország legnagyobb egybefüggő kiállítóterével Debrecen történelmi belvárosában várja az érdeklődőket. A Modem 2006. szeptember 25-én nyílt meg a nagyközönség számára az újonnan kialakított Baltazár Dezső téren, a Kölcsey Központ szomszédságában.


Erdőspusztai Bemutatóház - Debrecen

Cím: 4002 Debrecen, Fancsika 93/a.
Telefon szám: +36-52-441-118

Az erdőspuszták egykori mindennapjait mutatják be a Debrecen határában található múzeum állandó tárlatai. Egy történeti és több, rendkívül érdekes biológiai tárgyú kiállítás szemlélteti, miképpen zajlott a 18–19. században itt az élet.


Debreceni Irodalmi Múzeum

Cím: 4027 Debrecen, Borsos József tér 1.
Telefon szám: +36-52-416-950
Link: www.derimuzeum.hu

A múzeum a város gazdag irodalmi hagyományait gyűjti. A közel 5000 tárgy, irat és műalkotás Csokonai Vitéz Mihály korától napjainkig a magyar irodalomtörténet kimeríthetetlen tárháza. A rendkívül jelentős kéziratgyűjteménnyel rendelkező intézményben számottevő tudományos műhelymunka is folyik.


Kortárs Galéria, Debrecen

Cím: 4024 Debrecen, Batthyány u. 5.
Telefon szám: +36-52-533-774
Fax szám: +36-52-411-223

A kortárs debreceni képzőművészet egyik legfontosabb magántulajdonban lévő kiállítóhelye. Festmények, grafikák, szobrok és kerámiák egyaránt megtalálhatók a tárlataikon. Rendszeresen lehetőséget biztosítanak határokon túli magyar művészek bemutatkozásaira is.


Mű-Terem Galéria - Debrecen

Cím: 4024 Debrecen, Batthyány u. 24
Telefon szám: +36-52-532-836
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Czárné Belgyár Szilvia
Link: www.debrecenimuvkozpont.hu

A Batthyány utca 24. alatti, 19. század elején épült műemlék jellegű épületben található Debreceni Mű-Terem Galéria. Az Debreceni Művelődési Központ részeként működő, intézményesült kiállítóterem az alaptevékenységében önkormányzati közművelődési feladatokat lát el.


Református Kollégium Múzeuma - Debrecen

Cím: Debrecen, Kálvin tér 16.
Telefon szám: +36-52-414-744

A múzeum (korábbi hivatalos nevén: Református Kollégiumi és Egyházművészeti Múzeum) a Tiszántúli Református Egyházkerületi Gyűjtemények tagintézménye. Több évszázados előzmények és egy 19. századi nyilvános periódus után csupán 1964-ben kapott működési engedélyt. A múzeum a többi gyűjteményi ágazathoz, a Nagykönyvtárhoz és Levéltárhoz hasonlóan egyrészt egyházkerületi, azaz regionális hatáskörű, másrészt az egyik legpatinásabb hazai iskola, az 1538-as alapítású Debreceni Kollégium múzeuma.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Fafaragás - Debrecen

Cím: Debrecen

Fafaragás - Debrecen


Hímzés - Debrecen

Cím: Debrecen

Hímzés - Debrecen


Szűrrátét készítés - Debrecen

Cím: Debrecen

Szűrrátét készítés - Debrecen


Bőrdíszmű - Debrecen

Cím: Debrecen

Bőrdíszmű - Debrecen


Szarufaragás - Debrecen

Cím: Debrecen

Szarufaragás - Debrecen
 programok, rendezvények
 

Zempléni túra - Füzér, Széphalom, Hollóháza, Tokaj

Cím: Debrecen, Füzér, Széphalom, Hollóháza, Tokaj
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.facebook.com/events/264870517682737

A Debreceni Nagyerdőért Egyesület szervezésében Magyarország egyik legszebb tájára látogatunk el, egy zempléni túra keretében. Indulás a nemrég felújított FÜZÉRI VÁRBA, majd Széphalom, Hollóháza és Tokaj az uticél 2018. szeptember 22-én szombaton. A program REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!!! info@nagyerdoertegyesulet.hu Részvételi díjak: Felnőtt: 9.500 Ft/fő, diák(10 év fölött) 8.500 Ft/fő. További részletek a megadott web oldalon.


II. Fuss a Nagyerdő madaraiért!

Cím: Debrecen, Nagyerdő
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.facebook.com/events/2087996347879526/
Kapcsolattartó személy: Marincsák Ibolya
Mikortól: 2018-10-14
Meddig: 2018-10-14

II. Fuss a Nagyerdő madaraiért! Nagyerdő Napja Emlékverseny, futás a debreceni Nagyerdőben 2018. október 14-én 10 órától. Regisztrálni szükséges a nevezéshez, amit az info@nagyerdoertegyesulet.hu-n tehetnek meg azok, akik szeretnének indulni! Ingyenes, JÓTÉKONYSÁGI a rendezvény!
 repülőtér
Felkészült fogadószemélyzet, technikai háttér, kedvező feltételek és kiegészítő komfort szolgáltatások segítik az érkezőket és indulókat. További információ itt:
 

Debrecen Airport

Cím: 4030 Debrecen, Mikepércsi út
Link: www.debrecenairport.com
Telefon szám: +36 52 518-800
Fax szám: +36 52 518-802

A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2004. április 22.-tõl, a magyarországi vidéki repülőterek közül egyedüliként létesült állandó vámút és nemzetközi légi határátkelőhely. A minősítések alapján a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, hatósági szinten egyenrangúvá vált Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérrel.
 sétáló utca, városkép
 

Piac utca - Debrecen

Cím: Debrecen, Piac utca

A város főutcája a debreceni kereskedelem virágkorában az ezerféle árut kínáló késő középkori vásárok idején lett Piac utcává. Építészeti arculata csak a 19. század elején, a klasszicizmus hatására kezdett formálódni, s a 20. század elején alakult ki véglegesen a szecesszió és az eklektika stílusában.


Debreceni séta

Cím: Debrecen
Link: www.debrecen.hu

Debreceni séta, képek debrecen városáról.
 szálláshely
 

Európa Panzió***- Eger
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3300 Eger, Deák F. út 42.
Link: www.europapanzioeger.hu
Telefon szám: +3636-412-576,+3630-5350-411
Fax szám: +36-36-412-576
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Hruska Henrietta

Látogasson el Egerbe! Az Európa Panzió*** a barokk Eger új gyöngyszeme. A családias hangulatú, elegáns panzió 10 kényelmes, fürdőszobás szobával várja vendégeit parkolási lehetőséggel az udvarban. A panzió az Érsekkert és a Gyógyfürdő szomszédságában, látótávolságra a Bazilikától, néhány percre a sétálóbelvárostól található. K&H, MKB és OTP SZÉP kartya elfogadóhely.


Kincses Vendégház   Info

Cím: 4026 Debrecen, Pesti utca 31.
Link: www.kincsesvendeghaz.hu
Telefon szám: +36-70-7733-970
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: G Nagy István

A belváros körgyűrűjén, a főtértől 1000m-re, minden útról jól megközelíthető helyen, a TESCO oldalával szemben. Családi vendégház, családi üzemeltetésben, rugalmas vendéglátással, önálló, zárt parkolóval. A hangulatosan berendezett különálló társalgó, és a mellette lévő teljesen felszerelt, szabadon használható étkező-konyha, nyugodt feltételeket biztosít családoknak, baráti társaságoknak, átutazóknak, az éjszakai pihenésre. A klímatizált 8db szoba azonos alapfelszereltséggel rendelkezik: biomatracos, antiellgén ágyneműs fenyőágyak, külön w.c., zuhanyzó, hűtő, nagy tv, internet csatlakozás és az egyediséget kölcsönző kiegészítő bútorok valamint festmények. Hangulat, kényelem, kiemelkedő tisztaság, családi vendéglátás! OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Csokonai Színház Debrecen

Cím: 4024 Debrecen Kossuth u. 10.
Link: www.csokonaiszinhaz.hu
Telefon szám: +36-52-410-837
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36- 52-413-565

1861-ben érkezett Debrecenbe a népszerű tenorista és színházigazgató, Reszler István „dráma és dalmű társulata". Reszler saját költségén építtetett „fedett színkört" azaz deszkaszínházat a Péterfia u. 4. sz. alatti házban. A „Nemzeti Színháznak" – rajta kívül – Zöldy Miklós, Foltényi Vilmos volt a fő erőssége. Ez a társulat avatta fel az állandó kőszínházat 1865. október 7-én.
 templom
 

Szent Anna római katolikus székesegyház - Debrecen

Cím: Debrecen, Szent Anna út 15.
Link: www.debrecen.hu

A Szent Anna római katolikus székesegyház Debrecenben található. Eredetileg plébániatemplom, de 1993-ban székesegyházi rangra emelték a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye megalapításával.


Görög katolikus templom - Debrecen

Cím: Debrecen, Attila tér

I. Ferenc József király 1890-ben látogatást tett Debrecenben. Az előtte tisztelgő papok jelenlétében hiányolta, hogy a városban még nem szerveztek görög katolikus egyház-községet. Erre a város törvényhatósági közgyűlése kimondta, hogy hajlandó segélyezni a görög katolikus egyházat. Ilyen előzmények után Firczák Gyula munkácsi püspök a debreceni filiális egyházközségnek lelkészt adott: 1899. december 2-án Papp Jánost debreceni helyi segédlelkésznek nevezte ki. Ez azt jelentette, hogy a debreceni egyházközség papja, a hajdúböszörményi parókus kihelyezett káplánja. Firczák püspök 1902. augusztus 30-án a debreceni capellaniát önálló parókia rangjára emelte.


Református kistemplom - Debrecen

Cím: Debrecen, Révész tér

A Piac utca páratlan oldalán, a református Kistemplom, a „Csonka” templom körül fekszik a Révész tér, mely a múlt század nagy hírű református egyháztörténészéről, Révész Imréről kapta nevét. A 18. századig egyszerű faalkalmatosság szolgált itt istentiszteleti helyként, amelyet eleinte csak „szín”-nek neveztek, majd „kis templom” lett, hiszen a nagy templom az András- templom volt.


Árpád téri református templom - Debrecen

Cím: Debrecen
Link: www.arpadter.reformatus.hu

Az Árpád téri templom 1912-ben Tóásó Pál tervei szerint neoromán stílusban épült meg, az ébredező szecesszió magyaros stílusjegyeivel díszítve. Lelkipásztorai közt találjuk Révész Imrét, a későbbi híres püspököt is. A területet 1898-ban a millennium tiszteletére nevezték el Árpád-térnek.


Református nagytemplom - Debrecen

Cím: Debrecen, Kálvin tér

A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb épülete. A Kossuth tér és a Kálvin tér közt áll, a belvárosban.


Vörös templom - Debrecen

Cím: Debrecen, Méliusz tér

A vakolatlan klinkertéglából épült templom a tégla vörös színétől kapta a helyi köznapi nevét. A református templom a főbíró Szombathy István és felesége, Veresmarty Zsuzsanna adományából épült 1887-ben Petz Samu tervei szerint neogótikus stílusban. Különleges értéke a református templomok esetében szokatlan seccók, amelyeket 1937-ben Haranghy Jenő festett.


A Megtestesülés temploma - Debrecen

Cím: Debrecen, Borbíró tér
Link: megtestesules.info

Debrecen egyik legnagyobb lakótelepe az Újkert és a Sestakert, mely az 1970-es években épült ki. Ez a Szent László domonkos plébánia lelkipásztori területe. A terület egyik központja a Borbíró tér (Borbíró Virgil mérnök, 1893–1956), ahol Mészáros Domokos O. P. plébános kezdeményezésére 1994. december 10-én Bosák Nándor megyéspüspök egy új templom alapkövét szentelte meg


Szent István templom - Debrecen

Cím: Debrecen, Faraktár u. 78.
Link: www.szentistvan.dnyem.hu

Szent István templom - Debrecen. Szent István tiszteletére, 1938. október 16-án szentelte fel: Lindenberger János prépost-plébános.


Széchenyi-kerti református templom - Debrecen

Cím: Debrecen

A Széchenyikerti Egyházközség lelkészének, Szabó Dániel nagytiszteletû úrnak az elõterjesztésére a gyülekezet és a presbitérium 1990. január 21-én a 2/1990. sz. határozatában hozott döntést templom építésére, s ennek szolgálatában Templomépítési Alapítvány létrehozására.


Szent család templom - Debrecen

Cím: Debrecen, Holló László sétány 1.
Link: www.communio.hu/szentcsaladplebania

A hívõ közösség magja, a Szent Anna Plébánia Szoboszlói úti (iskola) misézõ helyébõl nõtt ki. A rendszerváltás után (1991) ingatlan-csere folytán ez a misézõhely, áttevõdött a Tócóskertbe, Szent Család Kápolna néven. A kápolna 1996 õszén lelkészséggé alakult. A kápolna elsõ kinevezett lelkésze (Fodor András püspöki helynök) kapta a feladatot, hogy a lakótelep számára templomot építsen. A 96 õszén meghirdetett pályázatra négy terv érkezett. Közülük Kõszeghy Attila tervei tetszettek leginkább a hívõ közösségnek. 1997 tavaszán megkezdõdött a templom építése.


Evangélikus templom - Debrecen

Cím: 4025 Debrecen, Miklós u. 3.
Link: www.debrecen.hu
Telefon szám: 0036-52-534-408
Fax szám: 0036-52-534-408
Kapcsolattartó személy: Nagy Zoltán lelkész

A Miklós utcán található templomukat 1889-ben szentelték fel, de a tornyát utólag, 1997-ben építették hozzá.Jelenleg hetente kétszer tartanak istentiszteletet.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Debrecen

Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 20
Link: www.debrecen.hu
Telefon szám: +36-52-412-250
Fax szám: +36-52-535-323

Kezdje a várossal való ismerkedést nálunk a debreceni Tourinform Irodába! A régi városháza árkádjai alatt, a város szívében, a főtér szélén, 200 méternyire a Nagytemplomtól megtalál minket! Tudjon meg mindent tőlünk a debreceni programokról! Segítünk tájékozódni a látnivalók, szálláshelyek, éttermek, szórakozási lehetőségek kínálatában! Ellátjuk ingyenes kiadványokkal, városi térképpel!
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

Halápi és Bagaméri vadászat

Cím: 4078 Debrecen - Haláp
Link: www.nyirerdo.hu
Telefon szám: +36 (52) 591 048
Fax szám: +36 (52) 459 194

A halápi vadászterület 90%-ban erdősült terület, jól megközelíthető, Debrecentől 15 km-re Vámospércs irányában az Erdőspusztákon található. A zavartalan és változatos környezet ideális körülményeket jelent a területen jellemző két fő vadfaj számára: őz, vaddisznó.
 vidámpark
 

Vidámpark - Debrecen

Cím: 4032 Debrecen, Ady Endre út 1.
Link: www.zoodebrecen.hu
Telefon szám: +36-52 310-065

Az 1960-ban alapított „Lúdas Matyi Vidámpark” 1961-től az állatkerttel közös intézményként, Nagyerdei Kultúrpark néven várja a kikapcsolódni vágyókat. Évente mintegy 240 000 látogató keresi fel az intézményt.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner