12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mihályi
www.mihalyi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Csitei Gábor E-mail: info@mihalyi.hu
 Telefon: +36-96/253-554 Fax: +36-96/253-554
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Dőry-kastély - Mihályi

Telefon szám: +36-(96) 599 216
Cím: 9342 Mihályi Korona u. 1
Link: www.mihalyi.eoldal.hu

         
A 15. században épült. A 18. században barokk stílusúvá formálták. Dőry-kastély: reneszánsz eredetű, romantikus stílusban részben átépített, a falu közepén, négy út találkozásának a DNY-i szögletében helyezkedik el, amelyet a monda szerint országos hírű esemény tett híressé. Erzsébet királyné a koronát ellopva Mihályin keresztül utazott, hogy majd Frigyesnek elzálogosítsa azt. Kalandos útjának történetét a kastélyban ismerheti meg a látogató, ennek emlékét emlékfa őrzi a 2,5 ha nagyságú parkban. Jelenleg művészettörténeti és régészeti kiállításoknak ad otthont. A helyreállítást követően a KÖH vendégháza és oktatóközpontja lesz. Pihenésre, kikapcsolódásra nyújt lehetőséget a Kis-Rába által kettészelt 2 hektáros védett park.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner