12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dörgicse
www.dorgicse.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Jánó Levente E-mail: onkormanyzat@dorgicse.hu
 Telefon: +36-87 444-321 Fax: +36-87 544-017
borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    szálláshely,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pántlika borház - Dörgicse

Telefon szám: +36-87 444 379
Cím: Dörgicse
Link: www.pantlikapinceszet.hu

A Pántlika Pincészet a falu közepén található, az 1923-ban magtárnak készült épületben. A gazdaság 40 ha saját szőlőültetvényt művel, amelyen Olaszrizlinget, Chardonnay-t, Sauvignon Blanc-t, Juhfarkot,Szürkebarátot, Pinot Blanc-t,Sárgamuskotályt, Kékfrankost és Cabernet Sauvignont termelnek.


Vivamus Borház Dörgicse

Telefon szám: +36-87-479-016
Cím: Dörgicse
Fax szám: +36-87-479-017

Dörgicsei borcsaládunkban fehér- és vörösborokat válogattunk a borkedvelők részére. A borvidék legjelentősebb és legismertebb fehérbora az Olasz Rizling. Világoszöldes színű, üde, keserűmandulára emlékeztető utóízű, diszkrét illatokkal rendelkező száraz bor. Szép savai teszik igazán harmonikussá. Ezen kívül kóstolhatunk e vidékről származó Chardonnay-t, Rosé-t, Zweigelt-et, Merlo-t, Cuveé-t, Cabernet Sauvignon-t. Reméljük, hogy érdeklődését felkeltve fogyasztóink között üdvözölhetjük, boraink élvezetéhez jó egészséget kívánva!
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Boldogasszony templomrom - Dörgicse

Cím: Dörgicse
Link: www.dorgicse.hu

A középkori egyházi építészet szép emléke az itt található XIII. századi alsódörgicsei templomrom, mely az érett román stílus jegyeit mutatja. Tornya ikerablakos és a hajó teljes szélességében helyezkedik el. Szentélye egyenes záródású. A Gernye oldalában megmaradt ormfalával messzire látszóan magasodik a falu fölé.


Kisdörgicsei templomrom

Cím: Dörgicse
Link: www.dorgicse.hu

Árpádkori, román stílusú falusi kőtemplom. A XIII. század elejéről származik, Szent Miklós tiszteletére felszentelve. Mérete 10x6 m. A felújítás során a téglacsík feletti rész lett újjáépítve. Déli homlokzatán 3 román kori lőrésablak lett kialakítva. Építészeti érdekessége a nyugati bejáratnál a 165 cm széles boltozati indítás. Az oltár fedőlapja is az eredeti helyére került.


Felsődörgicsei templomrom

Cím: Dörgicse
Link: www.dorgicse.hu

Szent Péter tiszteletére felszentelve. A román kori XI. században épült felsodörgicsei templomrom a legrégebbi építésű templom a faluban. Az északi templomrész római kori épület alapfalaira épült, sok követ használtak fel belőle az építés során. A honfoglalás után megtelepedett Bogát-Radvány nemzetség építette. A XIII. században szükségessé vált a templom bővítése. Ezt egyedülálló módon, 3 fal hozzáépítésével oldották meg. A régi templom falába ajtót törtek, a régi ajtót befalazták. Romjaiban is egyike a Balaton-környék legfontosabb középkori emlékeinek, szépen restaurálva.
 templom
 

Felsődörgicsei evangélikus templom

Cím: Dörgicse - Felsődörgicse
Link: www.dorgicse.hu

A felsődörgicsei evangélikus templom a XVIII. század végén épült, barokk stílusban. Kelet-nyugati tájolású. Egyszerű teremtemplom, oszlopokon épült kétoldalú karzattal, valamint orgonakarzattal. Nyugati homlokzatán magasodik a kétemeletes barokk formájú tornya. A templom közvetlen szomszédságában álla a felsődörgicsei templomrom. Múlt és jelen egészen speciális kompozíciója tárul így az idelátogatók elé.


Alsódörgicsei római katolikus templom

Cím: Dörgicse - Alsódörgicse
Link: www.dorgicse.hu

1820 körül késői barokk stílusban épült templom. A torony alatt orgonakarzat XIX. század végi orgonával. Apszisában álló oltárán Szent Imre képet festettek. A keleti falon késő barokk szószék épült. A templom jellegzetessége népies stílusú szecessziós festése.


Alsódörgicsei evangélikus templom

Cím: Dörgicse - Alsódörgicse
Link: www.dorgicse.hu

Az alsódörgicsei evangélikus templom 1794-ben épült, késő barokk stílusban. Atemploban emléktábla őrzi Zsedényi István evangélikus lelkész emlékét, akit a vallásüldözések ideje alatt gályarabságra ítéltek, majd börtönbe vetettek.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner