12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dömös
www.domos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Herman Jenőné E-mail: kirendeltseg@invitel.hu
 Telefon: +36-33-507-050 Fax: +36-33-482-095
barlang,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    hadijátékok,    hajókirándulás, komp,    híres étterem,    imaház, kápolna,    kemping,    kilátó, panoráma,    magyar ízek látványkonyhája,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    történeti múzeum,    vízi sportok, kikötő,    vízitúra

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Prépostsági romok

Telefon szám: +36-33-412-185
Fax szám: +36-33-412-185
Cím: Dömös, Felsőfalu-dűlő

A község Ny-i végén, a domboldalban elterülő temető fölött 4-5 m magasságban fennálló falcsonk hívja magára a figyelmet. Hosszú ideig ez volt a prépostság egyetlen látható falmaradványa. Az elpusztított épületek helyén az 1970-es években Gerevich László végzett ásatást. A régészeti feltárások során megtalálták a XI. században többször is szereplő hosszú, téglalap alakú királyi palota falmaradványait. 1063-ban I. Béla, 1079-ben I. László király tartózkodott itt. Megtalálták egyúttal az 1107-ben alapított prépostsági templom alapfalait is, melyek egy részéről a kutatás során kitűnt, hogy már a XI. században meglevő, a királyi palota mellett álló templom tartozékai voltak.
 imaház, kápolna
 

Mindszent-kápolna - Dömös

Cím: Dömös, Kossuth L. u.
Link: www.domos.hu

A Kossuth Lajos út nyugati végénél, a Kékkereszt Iszákos Mentő Missziója alatt az út szélén áll a hullámos oromzatú, barokk kápolna. A keresztboltozatos belső tér félköríves szentéllyel zárul. A kápolnát az 1743-as pestisjárvány emlékére építették.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Dömös Camping

Cím: 2027 Dömös, Duna-part
Link: www.domoscamping.hu
Telefon szám: +36-33-482-319
Fax szám: +36-33-414-800
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Dömös a Dunakanyar legszebb pontján fekvő település, a 11. sz. műút mellett, Budapesttől 45, Esztergomtól 15. km. A kemping nyugodt környezetben a Duna-parton található.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Prédikálószék

Cím: Dömös, külterület

A 639 méter magas Prédikálószékre felkapaszkodva a Dunakanyar legszebb panorámájában gyönyörködhetünk: a Duna teljes íve belátható innen, túlpartján a Szent Mihály-hegy, oldalában az - I. Endre felesége által idetelepített - orosz bazilita remete szerzetesek barlangjaival.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Dömös

Cím: Dömös
Link: www.domos.hu

Dömöst a rajta áthaladó (a Duna jobb partján futó, Esztergomot Budapesttel összekötő) 11-es úton érhetjük el.
 szálláshely
 

Dunakanyar Panzió Étterem

Cím: 2027 Dömös, Hősök tere 2.
Telefon szám: +36-33-482-006, +3630/989-8805
Fax szám: +36-33-482-230
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kovács Béláné

Dömös a Dunakanyar legszebb pontján fekvő település, a ¨Pilis kapuja¨, a 11-es főút mellett, Budapesttől 40 km, Esztergomtól 16 km. Megközelíthető gépkocsival, autóbusszal és hajóval. Látogasson el a panziónkba, éttermünkben finom ízekkel, kedvező árakkal várjuk vendégeinket. Egész évben remek élményt nyújt a faluból megközelíthető a Prépostsági romok, a Remete-barlang, a Szőkeforrás-völgye, az Árpádvár, a Rám-szakadék. Néhány kilométerre a visegrádi vár és Mátyás király nyári palotája. Érdeklődés, helyfoglalás csak telefonon.
 templom
 

Római katolikus templom - Dömös

Cím: Dömös, Kossuth Lajos u.
Telefon szám: +36-33-470-171
Kapcsolattartó személy: Pilismaróti plébániahivatal

A község központjában, a Kossuth Lajos út térré szélesülő szétágazásánál áll a barokk stílusú katolikus templom. Homlokzata előtt álló tornyáról sajnos a századfordulón eltávolították és átalakították az eredeti barokk hagymafejes tetőszerkezetet. Hajója két boltszakaszos, a diadalív mögött keskenyebb szentéllyel és orgonakarzattal. A XVIII. Századi szószék hangvetőjén Mózes alakja látható. A templomot 1733-1744 között építtette gróf Erdődy László Ádám nyitrai püspök, dömösi prépost, az egykori prépostság köveiből.


Református templom - Dömös

Cím: Dömös,

A Kossuth Lajos út végén, a Kékkereszt Iszákos Mentő Missziója közelében áll. 1873-1876 között építették. A templom négy sarkán fiatornyokkal díszített homlokzati tornyával szépen illeszkedik a Duna menti tájba.
 történeti múzeum
 

Dömösi Galéria és Helytörténeti Kiállítás

Cím: Dömös, Táncsics Mihály út 2.
Telefon szám: +36-33-507-050
Fax szám: +36-33-482-095

Dömösi Galéria és Helytörténeti Kiállítás

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner