12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Dédestapolcsány
www.dedestapolcsany.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: LUKÁCS LÁSZLÓ E-mail: dedes@t-online.hu
 Telefon: +36-48-501-031 Fax: +36-48-501-031
barlang,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    Ifjúsági szállás, tábor,    kastély, kúria,    kerámia,    múzeum,    nemzeti park,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom,    wellness központ

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Barlang - Dédestapolcsány

Cím: Dédestapolcsány, külterület

Barlang - Dédestapolcsány
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékművek - Dédestapolcsány

Cím: Dédestapolcsány

Barlang - Dédestapolcsány


Serényi István által emelt emlékmű Dédestapolcsány

Cím: Dédestepolcsány

Serényi István által emelt emlékmű Dédestapolcsány
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Szalamandra tanösvény - Dédestapolcsány

Cím: Dédestapolcsány-Lázbérc
Telefon szám: +36-48-501-037
Fax szám: +36-48-501-037
Link: www.dedestapolcsany.hu

A Szalamandra tanösvény a Lázbérci-tó partján a régi országúton kezdődik. A Szalamandra tanösvény hossza kb. 6 km, változatos terepen. Az ösvény először sík területen fut, majd az információs táblák útmutatásai szerint lehet tovább menni az erdei úton. Az emelkedés lassú, kb. 200 m a szintkülönbség. Sok védett állat él itt, ezért, ha csendben közlekedünk az erdőben megleshetjük őket eredeti élőhelyükön. A séta során öt pihenőhelyet lehet találni, ahol szalonnasütő helyek, vagy pihenőpadok vannak. A tanösvény jele sárga - fekete, ezen a jelen haladjunk. A végállomás előtt az út az országos kék túra útvonalával találkozik.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Lázbérci víztározó (horgászhely) - Dédestapolcsány

Cím: Dédestapolcsány-Lázbérc
Telefon szám: 0036-48-401-069
Fax szám: 0036-48-501-037
Link: www.dedestapolcsany.hu
Kapcsolattartó személy: Györfi András

A térségünk horgászparadicsomának otthont adó Lázbérci víztározó, kiemelkedően szép, méreteit tekintve lenyűgöző: 6 millió km3 vizet tárol, átlagos vízmélysége 7,5 méter, míg a mximális vízmélység a gát előtti térben 16,5 méter. Kedvelt horgászhely, egyéb sportot (úszás, csónakázás) űzni nem szabad, mivel a természetvédelmi szabályok ezt tiltják.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Serényi kastély

Cím: Dédestapolcsány

1903-ban épült eklektikus stílusban. Valaha a Serényiek nyaraló kastélya volt. Főleg ősszel felejthetetlen látvány a kastélyhoz vezető gesztenyefákkal övezett út. A kastélyt körülölelő sziklákban sok kis barlang van. A kastély magántulajdonba van nem látogatható.
 kerámia
Hagyományos és egyedi technikákkal készült formák, stílus és hangulat. Kisplasztikák, tárgyak és finomkerámiák várják a gyűjtőket. Tekintsenek be műhelyünkbe!
 

Keménycserép-gyűjtemény

Cím: Dédestapolcsány, Petőfi u. 14.
Telefon szám: 0036-48-340-185
Kapcsolattartó személy: Dr. Kiss Miklós

Gyűjteményemben megtalálható szülőföldem és gyermekkorom egykori életét idéző szinte valamennyi tárgy, hisz egy emberöltőnyire még mindennapos használati és díszítési eszköz volt a bélapátfalvai tányér, findzsa, komatál, korsó, kancsó, a különböző gömöri és alföldi csecseskorsó, és kisebb-nagyobb méretű vászonfazekak." Saját szórakozására és minden érdeklődő örömére végzi ezt a nem kis fáradságot és utána járást igénylő munkát. Napjaink rohanó világában jóleső érzés egy kicsit megpihenni a lassan már feledésbe merülő népi alkotások muzeális emléke között.
 múzeum
 

Kézművesház - Dédestapolcsány

Cím: 3643 Dédestapolcsány, Petőfi S. út 24.
Telefon szám: +36-48-501-037
Fax szám: +36-48-501-037
Link: www.dedestapolcsany.hu

A Kézműves Ház lehetőséget biztosít, a községben tartózkodó és az átutazó turisták szabadidejének eltöltésére, egyaránt. A kiállítás résztvevői megtekinthetik, a XIX. századi -változatlan formában fennmaradt- "patkolókovács műhely"-ét, kipróbálhatják a lóbőr fújtatót, az üllőt; megismerkedhetnek a kenderfeldolgozás lépéseivel, -lehetőséget biztosítunk a "szátyva" (szövőszék) és a guzsaly használatára. A Kézműves Ház keretein belül -az idelátogató turistáknak- tudunk, kemencében történő kenyérsütést bemutatni!
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Lázbérci Tájvédelmi Körzet


A Lázbérci Tájvédelmi Körzet területe 3670 ha, ebből fokozottan védett 683 ha, ez a víztározót és az azt övező 120 m-es parti sávot foglalja magában. A víztározó 1967-69 között épült, l 1970-ben adták át ivóvízellátás céljából.. A tájvédelmi körzet létrehozásának elsődleges feladata a tározó vízminőségének megóvása volt. A tó, a patakok, a környező erdő, kedvező élőhelyet biztosít számtalan szigorúan védett és egyszerűen csak szép növénynek, állatnak.
 programok, rendezvények
 

Dédesi Vásár 2013

Telefon szám: +36-48-501-034
Cím: Dédestapolcsány
Link: www.dedestapolcsany.hu

Dédestapolcsány -1924. évtől kezdve- vásártartási joggal rendelkezik, így -a hagyományoknak megfelelően, minden évben- május és szeptember hónap 3. hétfőjén ez 2013-ban május 20. megrendezik az országos hírű „Dédesi Vásár”-t, ahol a „tekenőtől” kezdve, a fonott kosáron át, a lószerszámokon keresztül, szinte minden kapható. Számtalan kulturális rendezvény, kiállítás várja, - a vásárra látogató embereket, turistákat!


Bükki Művészeti Napok 2017

Cím: 3643 Dédestapolcsány, Ady E. út 33.
Mikortól: 2017-07-02
Meddig: 2017-07-02

Bükki Művészeti Napok 2017 Barokk Fesztivál záró hangversenye 2017.07.2-án (vasérnap) 18 órától a dédestapolcsányi, Dédesi református templomban. BAROKK ORGONAMUZSIKA Kővári Péter orgonaestje. Közreműködik: Jónás Krisztina (szoprán)
 sétáló utca, városkép
 

Dédestapolcsány
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Dédestapolcsány
Link: www.dedestapolcsany.hu

Településünk, Dédestapolcsány az Északi-középhegységben, a Bükk-hegység lábánál található. Délről, a Bükki Nemzeti Park, északról a Lázbérci-tó és a Lázbérci Tájvédelmi Körzet határolja; a Bán-patak völgyének csodálatos természeti környezetében fekszik, - két Árpád-kori község (Dédes és Bántapolcsány) egyesítéséből jött létre, 1950-ben. Szilvásvárad felől érkezve, pazar kilátás kínálkozik az 579 méter magas csonkakúp szerű mészkőszirtről, ahol a Dédesi vár maradványai vannak; a kővárat -a tatárjárás után- Ernye bán építette, 1567-ben a törökök lerombolták és az nem épült fel többé.
 templom
 

Dédesi református templom

Cím: 3643 Dédestapolcsány, Ady E. út 33.
Telefon szám: +36-48-340-128
Fax szám: +36-48-340-128

Dédes jelenlegi református temploma 1800-1801 között épült későbarokk stílusban. Berendezésein a szürke olajfesték alatt a 17. század második felében festett, tulipán és rózsa mintás díszítés hiánytalanul megtalálható. Csodálatos fakazettás mennyezet díszíti. A templomot restaurálták.


Római katolikus templom - Dédestapolcsány

Cím: 3643 Dédestapolcsány, Hunyadi út 70.
Telefon szám: 0036-48-512-396

Dédestapolcsány római katolikus templomát 1820-ban építették a község feletti sziklára. A szájhagyomány szerint eredetileg Pálos-rendi kolostor állt a helyén, amelyet valószínűleg a reformáció idején romboltak le. A templom értékes növényekkel van körülvéve, csodálatos innen a kilátás a községre és a távolabbi környékre.


Tapolcsányi református templom

Cím: 3643 Dédestapolcsány, Bem út 01.
Telefon szám: +36-48-340-128
Fax szám: +36-48-340-128
Link: www.dedestapolcsany.hu

A templom a Lázbérci tó közelében található.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Dédesi, Erne vár
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Dédestapolcsány, külterület

A várrol részletes információk az ikonra kattintva olvashatók és tölthetők le.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner