12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csurgó
www.csurgo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Füstös János E-mail: csurgo@som-onkorm.hu
 Telefon: +36-82-471--036 Fax: +36-82-471-095
arborétum,    emlékmű, műemlék, szobor,    internet,    múzeum,    szökőkút, díszkút,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Egykori református gimnázium - Csurgó

Telefon szám: +36-82/471-351
Cím: Csurgó, Csokonai u. 24.
Link: www.csurgo.hu

Egykori református "oskola", Csurgó Itt élt és tanított egykor Csokonai Vitéz Mihály A barokk stílusú iskolát gróf Festetics György építtette - első somogyi iskolaként - 1796-ban. A hajdani kollégiumot - ahol feltehetően a Jövendölés mellett a Karnyóné, illetve a Kultura vagy Pofók című művek születtek Csokonai tollából - mára felújították s küllemében, rendeltetésében méltóképpen idézi a múltat. Jelenleg Városi Múzeum. Tárlatvezetéshez előzetes egyeztetés szükséges.


Harangláb - Csurgó

Cím: Csurgó,

Harangláb - Csurgó


Szobrok - Csurgó

Cím: Csurgó

Szobrok - Csurgó
 múzeum
 

A gimnázium gyűjteményei, Csurgó

Cím: Csurgó, Széchenyi tér 9.
Telefon szám: +36-82/471-108
Link: www.csurgo.hu

A Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium nemcsak mint oktatási intézmény jelentős, hanem érdemes megtekinteni az itteni kiállításokat és a muzeális értékű könyvtárat is. A gimnázium épületében a névadó, Csokonai Vitéz Mihály költő és az alapító, Festetics György domborműve mellett a hagyománytiszteletre figyelmeztet az egykori tanítók, tanárok arcképcsarnoka.


Városi Múzeum - Csurgó

Cím: Csurgó, Csokonai u. 24.
Link: www.csurgo.hu

 
Csurgó múltját, hagyományait, néprajzi értékeit mutatják be a Városi Múzeum kiállításai. A múzeum az egykori "oskola" épületében kapott helyet.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Csobogó - Csurgó


Csobogó - Csurgó
 templom
 

Evangélikus templom - Csurgó

Cím: Csurgó

1941-ben épült fél évszszázados története összefonódott Szekeres Elemér evangélikus lelkész szerény, áldozatos munkájával.


Alsoki Református templom - Csurgó

Cím: Csurgó

Az alsoki településrészen látható az 1784-ben épült református templom, a műemléki védettségű épület tornya 1816-ban készült el.


Református templom - Csurgó

Cím: Csurgó

Az 1860-1868 között az ó-gimnáziummal szemben épült és a II. világháborúban lebombázott református templom helyén 2000-ben épült fel az új tempom.


Római katolikus templom - Csurgó

Cím: Csurgó

A XII. században épült, gótikus eredetű, a XVIII. században barokk stílusban átépítették. Homlokzat előtti nyolcszögletes tornyát rézsútos támpillérek támasztják alá. A török hódoltság korában a megszállók mecsetté alakították át. Két harangja van, melyek 1778-ból valók.


Jézus Szíve római katolikus templom - Csurgó

Cím: Csurgó

A 20. század elején az "újvárosiak" régégi vágya volt, hogy saját plébániájuk legyen. A község Képviselő-testülete felajánlotta a községközpont egyik legszebb részét, az ős-fás telket. 1937-ben szentelték fel a templomot.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner