12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csongrád
www.csongrad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bedő Tamás E-mail: csongrad@csongrad.hu
 Telefon: +36-63-571-900 Fax: +36-63-571-901
állandó kiállítás,    borkóstoló,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    gyógyfürdő,    horgászat, horgásztó,    képzőművészet,    konferencia központ,    lovaglás,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    védett ritkaság

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Csongrád megye bronzkori kultúrája

Telefon szám: +36-63-483-103
Fax szám: +36-63-483-103
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr. Szűcs Judit
Cím: Csongrád, Iskola u. 2.
Link: www.mfm.u-szeged.hu

Csongrád megye területén élt bronzkori, földművesek, harcosok és kézművesek életét, lakóterét, öntőműhelyét, viseletét, a hiedelemvilág tárgyi emlékeit és temetkezési szokásait mutatjuk be. Az Európa, Észak-Afrika és Kis-Ázsia területén kialakult bronzkori kultúrákat térképen és képeken szemléltetjük. A bronzkori harcos rekonstrukciója zárja a régészeti egységet.
 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Csongrádi bor

Cím: Csongrád

A város 1987-ben Rómában elnyerte a Szőlő és a bor nemzetközi városa címet. Legjellemzőbb borfajták a Cabernet, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Kadarka.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. világháborús emlékmű - Csongrád

Cím: Csongrád, Dózsa Gy. tér
Link: www.csongrad.hu

A park középpontjában, a Dózsa György téren található a II. világháborús emlékmű. 1992 decemberében avatták Lantos Györgyi, Máté István és Tóth Béla szobrászművészek bronzkapuját, amelynek nyíló szárnyaira ABC sorrendben 987 áldozat nevét vésték.


Városháza - Csongrád

Cím: Csongrád, Kossuth tér 7.
Link: www.csongrad.hu

A Kossuth tér déli oldalán áll a Városháza. Elődjét a XVIII. század második felében építették, a Károlyi család urasági megszálló háza volt. Később a város megvásárolta. 1934-ben lebontották és alapjaira építették dr. Piroska János polgármester és Csókássy Ferenc főmérnök tervei szerint a jelenlegit. Kós Károly alkotásainak stílusát idézi az épület.


Batsányi János Ginmázium - Csongrád

Cím: Csongrád, Kossuth tér 1.
Link: www.bjg.hu

Csongrádon hosszúkás Jossuth tér végében a Batsányi János Gimnázium épülete hívja fel magára a látogató figyelmét. Szecessziós stílusban épült 1914-ben Ybl Lajos (1855-1934) tervei alapján. Polgári fiúiskola, majd 1920-tól gimnázium működik az épületben.


Belsővárosi népi halászházak

Cím: Csongrád, Belső város
Telefon szám: +36-63-483-960
Fax szám: +36-63-483-631

A mai városközponttól a Tisza egyik keletre hajló ágánál, fekszik Csongrád óvárosa a Belsőváros. A Belsőváros az Alföld egyetlen népi építészeti műemlék együttes, ma 37 épületegységből áll. a műemléki védettség alatt álló házak alapjait, falait 200-300 évre becsülik. Tetejüket nád borítja, falaik fehérre meszeltek, aljuk feketével van elhúzva. Deszka oromzatuk díszét a vízvezető deszka és tartójának csipkézett széle, a kis világító ablak formája és a fölé rakott ciráda adja.


Kossuth Lajos szobor - Csongrád

Cím: Csongrád, Kossuth tér

1899-ben állították Kossuth Lajos mellszobrát, mely Strobl Alajos (1865-1926) alkotása.


Csongrád Ellés-monostor

Cím: Csongrád

Jelentős középkori emlék Csongrádtól északra, három kilométerre található az Ellés monostor maradványa. A Tisza árterében homokdombra települt bencés kolostor építtetője a Bor-Kalán nemzetség egy korai képviselője volt a XI-XII. század fordulója körül. A monostorrom egyike az ezen a tájon megmaradt kevés középkori műemléknek.


Szent István szobor - Csongrád

Cím: Csongrád, Kossuth tér

A templom előtt a Millennium tiszteletére 2001-ben állították fel Tóth Béla szobrászművész alkotását, mely Szent István, államalapító királyunkat ábrázolja, amint lova mellett elmélkedik a magyarság jövőjéről.
 étterem
 

Kertvendéglő Csongrád

Cím: 6640 Csongrád, Dózsa György tér 6.
Telefon szám: +36-63 483-199
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kertvendeglo.eu

Éttermünk Csongrád város központjában, a Városi Gyógyfürdő és Uszoda szomszédságában található, ahol hangulatos 120 férőhelyes nádtetős terasszal és 60 férőhelyes klimatizált étteremmel, gyermekeknek saját játszótérrel, külső és belső parkolóval várjuk kedves vendégeinket!
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Városi Gyógyfürdő és Uszoda - Csongrád

Cím: 6640 Csongrád, Dob utca 3-5
Telefon szám: +36-63 481-918
Link: www.csongradfurdo.hu
Fax szám: +36-63 483-631

A gyógyulni vágyókat különféle gyógyászati lehetőségek és szakképzett egészségügyi dolgozók, az aktív pihenés kedvelőit pedig a sportolási lehetőségek színes skálája várja Csongrádon a Városi Gyógyfürdő és Uszoda.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Csongrádi György-víz (horgászhely)

Cím: Csongrád
Telefon szám: +36-20 264-4817
Link: www.csongradisporthorgas.gportal.hu

A György-víz gyönyörűen rendezett partoldallal rendelkezik, teljes hosszában betonozott út kíséri. A vízpart teljesen egyenes, átlátható, versenyek rendezésére tökéletesen alkalmas. Az egyesület több házi, megyei, sőt országos versenyt is megrendezett már itt. Intenzíven telepített vízterület. Mindenféle hal jól el van itt, a harcsától a pontyig, a csukától a compóig.
 képzőművészet
Neves képzőművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Városi Galéria - Csongrád

Cím: Csongrád, Kossuth tér 9-11.
Telefon szám: +36-63-481-034
Link: www.csongrad.hu
Fax szám: +36-63-481-034
Kapcsolattartó személy: Fodor Györgyi

A Csongrád Galéria (nevezik Városi Galériának is) 1990-ben jött létre, közel 300 m2-es kiállítótérrel. A Művészteleptől különválva (jelenleg a Művelődési Központhoz csatolva) szoros együttműködéssel rendez kiállításokat, szimpoziumokat, alkotótáborokat.
 konferencia központ
Felkészült termek, célszerű kialakítások, modern technika és kiváló asszisztencia várja a tematikus rendezvények látogatóit. Komfort és kellemes környezet segíti a rendezvényt követő kikapcsolódást. Kérje részletes tájékoztatónkat itt.
 

Konferencia terem - Csongrád

Cím: Csongrád, Kossuth tér 9-11.
Telefon szám: +36-63-481-043
Link: www.csongrad.hu
Fax szám: +36-63-481-043

A Csongrád Városi Galéria 150 fős dísztereme hangversenyeknek, konferenciáknak, előadásoknak ad helyet.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Pejkó Lovas Panzió és Lovarda

Cím: 6640 Csongrád, Tanya 95
Telefon szám: +36-70-331-3455
Link: www.pejkopanzio.hu

Lovardánkban lehetőség van iskola- és tereplovaglásra, valamint fogathajtásra is. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt nagy élmény lehet egy hintózás vagy szekerezés a környéken.
 múzeum
 

Tari László Múzeum

Cím: Csongrád, Iskola u. 2.
Link: www.mfm.u-szeged.hu

A múzeum állandó tárlatai ismertetik meg Csongrád megye bronzkori kultúráját, valamint a város történetét és néprajzát az időszaki kiállítások mellett.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Csongrádi Tájház - Csongrád

Cím: Csongrád, Gyökér u. 1.
Link: www.mfm.u-szeged.hu

A múzeumház, melyet 1985-ben rendeztek be Szűcs Judit és munkatársai, a városrészben élt halászok, hajósok, (hajó)ácsok, és kisparasztok lakberendezését mutatja be.
 szálláshely
 

Hotel Tisza - Csongrád

Cím: 6640 Csongrád, Fő u. 23.
Link: www.csongrad.hu/hotel-tisza
Telefon szám: +36-63 483-594
Fax szám: +36-63 483-594
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Csongrád városközpontjában található a családias hangulatú Hotel Tisza. Férőhely: 9×2 ágyas szoba fürdőszobával; 6×3 ágyas szoba fürdőszobával Árak: egyágyas 8 000 Ft/fő/éj + IFA, kétágyas: 10 000 Ft/szoba/éj + IFA; háromágyas: 12 000 Ft/szoba/éj + IFA Szolgáltatások: játszótér, mosoda, garázs, saját parkoló, a szobában minibár, széf és televízió.


Hubertus Panzió Csongrád

Cím: 6640 Csongrád, Justh Gyula u. 5.
Link: www.hubertuspanzio-csongrad.hu
Telefon szám: +36-30 331-4961
Fax szám: +36-63 484-977

Csongrádon a Hubertus Panzióban az Ön pihenését 8 db 2 ágyas igényesen kialakított, saját fürdőszobával rendelkező, színes TV-vel, hűtőszekrénnyel, légkondicionálóval felszerelt lakóegységek szolgálják, melyek igény szerint pótágyazhatóak is. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Öreg Tölgy Panzió - Csongrád

Cím: 6640 Csongrád, Réti János utca 8.
Telefon szám: +36-30 356-5819
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Élvezze Csongrád patinás és nyugodt belvárosának valamint a csodálatos tiszai tájnak a pihentető keverékét az Öreg Tölgy Panzióban, amely számtalan szabadidős programot kínál az idelátogatóknak. K&H és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Csongrád
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 6640 Csongrád
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.szeporszag.hu/Csongrád.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Csongrád. A részletes lista az ikonra kattitntva olvasható.
 templom
 

Nagyboldogasszony-templom - Csongrád

Cím: Csongrád, Kossuth tér
Link: www.csongrad.hu

A csongrádi Nagyboldogasszony-templom barokk stílusban épült. A Károlyi címer is jelzi a templom kapuja felett, hogy az 1769-ben felszentelt klasszicizáló barokk stílusban épült templom főkegyura, a Károlyi család volt. A templom egyik ékessége a Mária mennybemenetelét ábrázoló oltárkép, amely Tiziano Assuntájának másolata.


Szent Rókus-templom - Csongrád

Cím: Csongrád, Rókus tér

A csongrádi Szent Rókus templomot 1722-ben szentelték fel.


Református templom - Csongrád

Cím: Csongrád, Hunyadi tér

Csongrádon a modern Hunyadi téri református templom 1937-ben épült.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Partfürdő - Csongrád

Cím: Csongrád,

Csongrád város gyógyfürdőjén túl a legnagyobb vonzerőt a Körös-toroki partfürdő adja.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Csongrád

Cím: 6640 Csongrád, Szentháromság tér 8.
Telefon szám: +36-63-570-325
Fax szám: +36-63-570-325
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.csongrad.hu

A Csongrádi Tourinform Iroda szolgáltatásai: Belföldi turisztikai információk, Programajánlatok, Kiadványok, térképek Magyarországról, Rendezvénynaptárak.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Védett halászfalu - Csongrád

Cím: Csongrád, külterület

Csongrád Tisza-parti település, átkelőhely. Kevés műemléke van, de itt található az Alföld egyetlen település-méretű műemlékegyüttese, a halászfalu. Ez volt Csongrád ősi "belső városa".

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner