12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csokvaomány
www.csokvaomany.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Zsuzsanna E-mail: csokvaomany@citromail.hu
 Telefon: +36-48 439-003 Fax: +36-48 538-211
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent Borbála szobor Csokvaomány

Cím: 3647 Csokvaomány
Link: www.csokvaomany.hu

Szent Borbála a bányászok, kohászok, tüzérek, tűzszerészek, ágyú- és harangöntők védőszentje Az eredeti darab fából készült, 27 cm-es nagyságú faragás volt, és a Ruhr-vidékről Lyukóbányára érkezett bányász vendégek ajándékozták a bányaüzemnek. A kis szobor megtetszett az akkori vezetésnek, és felkértek a bronz változatának elkészítésére. A szépen sikerült szobrocska megtetszett a berentei polgármesternek, és felkért az életnagyságú változat öntésére, melynek másolatát Csokvaomány községnek 1 Ft-ért felajánlom. Ezen alkalommal felkérem a település vezetését, hogy az alkotásnak méltó helyet keressenek. Aláírás: Borsodi Ferenc, csokvaományi lakos.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Csokvai Vendégház

Cím: 3647 Csokvaomány, Széchenyi út 26,
Link: csokvaivendeghaz.hu
Telefon szám: +3630 567-2802; +3630 229-3659
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Mészáros László, Nagy Károly

Szeretettel várunk minden kedves, kikapcsolódni vágyót a Csokvai Vendégházba! 8 személy részére tudunk biztosítani szállást ebben a csendes és nyugodt környezetben. Nyugodt szívvel ajánljuk gyermekes családoknak, baráti társaságoknak és minden olyan embernek, aki egy kis csendre és igazi falusi környezetre vágyik. Házról: Régi falusi parasztház a modern kornak megfelelően felújítva, így a régmúlt időket idézi elő. 2 külön lakrészből és összesen 3 szobából áll, melyekben cserépkályhák találhatók. A ház berendezése és mestergerendái is igazi autentikus falusi érzést vált ki az idelátogatóból. A házhoz 2 fürdőszoba, illetve 2 wc tartozik.
 sétáló utca, városkép
 

Csokvaomány település

Cím: 3647 Csokvaomány
Link: www.csokvaomany.hu
Telefon szám: +36-48 439-003

Csokvaomány szép helyen – a Bükk-vidéken – található ikerközség, Szilvásváradtól és Ózdtól kb. egyenlő távolságra. Szelíd lejtőjű dombhátak között fekszik. Környékét a nép hagyományosan Hegyhátnak hívja. Ezt mai nyelven dombfennsíknak mondhatjuk. Dr Hevesi Attila szerint a község a Csokvaományi-kismedence központja.
 templom
 

Csokvaomány Római Katolikus temploma

Cím: 3647 Csokvaomány, Széchenyi u. 10.
Telefon szám: +36-48 438-128

Csokva temploma 1735-ben épült, 1738-ban Nagyboldogasszony tiszteletére szentelték fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner