12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csetény
www.cseteny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy Attila E-mail: cseteny@freeweb.hu
 Telefon: +36-88-485-005 Fax: +36-88-485-005
cukrászda,    emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    nemzeti park,    pálinka, pálinkaturizmus,    templom

 cukrászda
 

DIANA Cukrászda és Panzió - Csetény

Telefon szám: +36-88 485-585
Fax szám: +36-88 485-500
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 8417 Csetény, Petőfi u. 15.

Zirc és Mór között, Csetényben található Diána cukrászdánk. Házias süteményekkel, fõzött fagyival, és udvarias kiszolgálással várjuk minden vendégünket!
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I világháborús emléktábla - Csetény

Cím: 8417 Csetény,Petőfi S. u. 53. iskolaépület homlokzatán
Link: www.cseteny.hu

Az 1. világháborúban elesett csetényi katonák emlékműve. Az 1. világháborúban az akkor 1157 lakosú Csetényből is sok férfit hívtak be katonának, és közülük 54-en nem tértek vissza. Katonáink az olasz fronton (Piave), Galíciában, Szerbiában, az orosz fronton harcoltak. Többségük a 31. magyar királyi gyalogezredben szolgált, de a 19. császári és királyi gyalogezredben, a 28. honvéd gyalogezredben, a 7. és 9. honvéd huszárezredben és a 7. honvéd tüzérezredben is voltak csetényiek. Az elesettek többségénél a nem tudjuk a halál pontos, helyét, okát és időpontját, csupán egy évszámot és egy országnevet találunk az irattárakban. A község világi és egyházi vezetői gyűjtést szerveztek az emlékmű létrehozására. Az iskola falán található emlékművet 1941. tavaszán avatták fel.


II. Világháborús emlékmű - Csetény

Cím: 8417 Csetény,Rákóczi u. 30.

II. világháborús emlékmű Csetény. A II. Világháború -hasonlóan az elsőhöz- sok halálos áldozatot követelt a községtől. Az ekkor 1437 lakosú Csetényben egyaránt voltak polgári áldozatok, koncentrációs táborba elhurcoltak és a fronton elesett katonák. A 18 részint a fronton elesett, részint eltünt katonánk a Veszprém megyei 4. honvédgyalogezred 3. zászlóaljában és a soproni 34. gyalogezredben szolgált, és többségük a Don-kanyarnál vesztette életét.


Trianoni emlékkereszt - Csetény

Cím: 8417 Csetény,
Link: www.cseteny.hu

Trianoni emlékkereszt Csetény. A Petőfi utca 18. szám alatti Diána Cukrászda és Panzió udvarán állították helyi civil kezdeményezésre a két igazságtalan trianoni döntés, az elcsatolt országrészek és az idegenbe szakadt magyar honfitársaink emlékezetére a kettős keresztet. Az emlékművet Kopátsy Sándor avatta fel, és a kereszt mellé feleségével közösen emlékfát ültetett, melyet emléktábla is jelöl.


Feszület - Csetény

Cím: 8417 Csetény,
Link: www.cseteny.hu

Esterházy János 1820-ban állítta a feszületet, mely előtt minden évben megállnak azok a katolikus hívek, akik a nem messze lévő híres búcsújáró helyre, Csatkára igyekeznek.
 imaház, kápolna
 

Kápolna a kastélykertben - Csetény

Cím: 8417 Csetény, Holitscher park
Link: www.cseteny.hu

A Holitscher-kastély parkjában van egy 1780-as évekből származó római katolikus kápolna.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Holitscher-kastély - Csetény

Cím: 8417 Csetény, Hunyadi u. 7.
Link: www.cseteny.hu
Telefon szám: +36-88/587-020

A kastélyt az Esterházy család építtette 1740-ben klasszicista stílusban. Az elmúlt két és fél évszázad során többször átépítették, bővítették, így ma a környék egyik legnagyobb kastélya. Ma művelődési házként működik.
 klub, egyesület
 

C-17 Postagalamb Sport Egyesület - Csetény

Cím: 8417, Csetény Arany János utca 1.
Link: c-17.atw.hu
Kapcsolattartó személy: Kottyán Károly

C-17 Postagalamb Sport Egyesület - Csetény
 pálinka, pálinkaturizmus
A pálinka egyedi értékünk a magyar kultura része, hungarikum.
 

Bakonyi Pálinka - Csetény

Cím: 8417 Csetény
Kapcsolattartó személy: Varga László
Telefon szám: +36-88-485-500;+36-30-312-7023
Fax szám: +36-88-485-500
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Csetény a Bakony szívében, Zirctől 14 km-re található. Itt épült a szeszfőzde 1967-ben, amit Varga László és felesége 1981-ben vett át. Azóta folyt a kísérletezés, hogyan lehet vadgyümölcsökből a legjobb kisüsti pálinkát előállítani. A pálinka a magyar szokásoknak megfelelően 50% v/v. A gyümölcsök begyüjtésétől a főzésen át a palackozásig, mindent családi vállalkozásban végzünk. Így tudjuk garantálni minden egyes üveg kitűnő minőségét.
 templom
 

Református templom - Csetény

Cím: 8417 Csetény,Rákóczi u. 24
Kapcsolattartó személy: Kovács Attila tiszteletes
Telefon szám: +36-88/485-096
Link: www.cseteny.hu

Református templom - Csetény. A mostani református templom helyén állott a középkorban a község első temploma.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner