12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csesztve
www.csesztve.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kalmár Attila E-mail: attilacsesztvepolgmest@gmail.com
 Telefon: 0036-35 544-000 Fax: 0036-35 544-001
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    kilátó, panoráma,    múzeum,    növénykert, park,    szálláshely,    templom

 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Kövecses-hegy Teréz kilátót - Csesztve

Cím: 2578 Csesztve, Kövecses-hegy
Link: www.csesztve.hu

Csesztvéről egy táblákkal jelölt, kb. 2 km-es körséta ösvény felénél érjük el a Kövecses-hegyen a Teréz kilátót. Az ösvényt Csillagösvénynek kereszteltük, mert éjjel a csillagokra jó kilátás nyílik, kevés a fényszennyezés.
 múzeum
 

Madách Imre Emlékmúzeum

Cím: 2578 Csesztve, Kossuth út 76.
Link: csesztve.hu/HU/39-38/Madach-Imre-Emlekhaz
Telefon szám: +36-344-319
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Madách Imre ( 1823.január 21.-1864. október 5.) viszonylag rövid ideig, 1844 decemberétől 1853 szeptemberéig élt Csesztvén, a családi birtokon. Számos verse, levele, vallomása kelteződött innen, itt élte házassága első, boldog éveit, itt születettek meg gyermekei, itt lett tevékeny részese Nógrád politikai életének. 1862 augusztusában nevezetes találkozás színhelye volt az udvarház, Madách itt fogadta a Tragédia felfedezőjét, Arany Jánost. A Madách-kúria 1964-től múzeumként funkcionál. Parkja természetvédelmi terület.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

A Madách-kúria parkja

Cím: Csesztve, Kossuth út 76.

A 3,5 hektár terjedelmű park csendes nyugalmat áraszt, fái közt sétálva megidézhetjük Madách emlékét. A Madách-park és az ott található krími hársfa természetvédelem alatt áll. A legenda szerint Madách a fa alatt szívesen üldögélt, sőt még azt is feltételezik, hogy itt írta „Az ember tragédiáját”, ami azonban lehetetlen, hiszen akkoriban Alsósztregován élt. A hatalmasra nőtt krími hársfa kora 200 év. A faóriás érdekessége, hogy egy tőből öt önálló törzset növesztett igen fejlett lombozattal, de szabályos gömb alakot csak együtt alkotnak. A fa magassága 20 méter, a lombkorona átmérője 30 méter. A parkban megtalálható még a luc, cser, hárs, gesztenye, feketedió és nyír fafajok. Külön említést érdemel a nagyméretű, hazánkban ritka narancseperfa.
 templom
 

Csesztve római katolikus temploma

Cím: Csesztve, a falu fölötti dombtetőn

Csesztve északnyugati végén, a dombon áll a falu legrégebbi épülete, a kicsiny, barokk stílusú katolikus templom, mely középkori gótikus szentélyével egyike Magyarország legrégebbi templomainak. Építése a szakirodalom szerint 1212-ben történt. Hajóját a századok során többször lerombolták, sőt volt idő, hogy a tűz martalékává vált, majd a régiek omladékából többször újjáépítették. Mindezek ellenére a XV. században készült szentélye fennmaradt eredeti állapotában. A berendezési tárgyak közül a kőből faragott keresztelőmedence Árpád-kori, mely sokáig a balassagyarmati Palóc Múzeumot díszítette, de most már itt helyben megtekinthető. A végső formáját 1792-ben nyerte el, ekkor épült tornya is, mely barokk stílusú.


Csesztve evangélikus temploma

Cím: 2678 Csesztve Kossuth út
Telefon szám: +36-35 344-522
Link: www.csesztve.hu

Csesztve evangélikus temploma építésének 100. évfordulóján - 1973-ban - a templomot lebontották, mert repedezett és újjáépítették.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner