12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Cserszegtomaj
www.cserszegtomaj.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bartha Gábor E-mail: kapcsolat@cserszegtomaj.hu
 Telefon: +-36-83-330-001 Fax:  
arborétum,    barlang túra,    étterem,    fazekasság,    gyógyfürdő,    kemping,    kilátó, panoráma,    klub, egyesület,    kortárs magyar művészet,    lovaglás,    néptánc, népdal,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Arborétum - Cserszegtomaj

Telefon szám: +36-20 923-5897
Cím: 8372 Cserszegtomaj, Barát utca 15.
Link: www.cserszegtomaj.hu

Az arborétum jelenleg (2014. május) átalakítás, miatt nem látogatható! Híres a község nyugati részén a panorámás Arborétum és természetvédelmi terület, ahol különleges fákat, cserjéket láthatunk.
 barlang túra
 

Kútbarlang

Cím: Cserszegtomaj
Kapcsolattartó személy: Takács Ferdinánd

Kútbarlang, amit 1930-ban Tóth Lajos, kútmester véletlenszerűen fedezett fel. 1990 nyarától a barlang kutatásába bekapcsolódott a Cserszegtomajon megalakult Labirint csoport is, akik a terület kutatását azóta is végzik. A barlang fokozottan védett természeti kincs. Megtekintése csak előzetes megbeszélés alapján lehetséges.
 étterem
 

Napraforgó Vendéglő - Cserszegtomaj

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Sümegi u. 9.
Telefon szám: +36-83330-173; +3630 3155-482
Link: www.napraforgovendeglo.hu

Napraforgó Vendéglő - Cserszegtomaj. ¨Az étel a bevezetés, az ital a szárnyalás.¨ A vendéglő Hévíztől 1 km-re, a Margit Kilátótól északra (300m ) található. Az ide betérő vendéget meghitt családias hangulat, egyedi berendezés fogadja. Az étlap az évszakok szerint, időről-időre változik, gerincét a hagyományokat követő mai magyar konyha és a ház specialitásainak ötvözete adja, ami egyben vidékies és ínyenc. Ajánljuk gondosan válogatott borainkat és a tomaji szőlőhegyen termelt Cserszegi Fűszerest is. A vendéglõnk gyermek- és bababarát!
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Hévízi-tó

Cím: Hévíz

A Hévízi-tó világszerte ismert gyógyhatásáról. Európa legnagyobb természetes gyógytava. A vize különféle betegségek gyógyítására és megelőzésére alkalmas, mint pl reumatikus betegségek, mozgásszervi megbetegedések, gerincbántalmak. Melegvize egész évben lehetőséget ad a fürdésre (25-35 C). A gyógyfürdő területén különféle a kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Panoráma Camping * * *

Cím: H - 8372 Cserszegtomaj, Panoráma köz 1.
Telefon szám: 00-36-83/314-412
Fax szám: 00-36-83/330-215
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.panoramacamping.com

A kemping Hévíz mellett Cserszegtomajon fekszik, amely Közép-Európa egyik legnagyobb faluja, egyben gyönyörű rálátással Hévízre.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Margit kilátó - Cserszegtomaj

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Biked sor
Telefon szám: +36-20 923-5897
Kapcsolattartó személy: Vörös László

A kilátót 2000-ben építtette egy magánvállalkozó. Érdekes megfigyelni a frissen épült fatorony szerkezetét. Szerkezeti érdekessége, hogy modern lift működik a belsejében, pedig a torony fából épült, nincs körbebetonozva a liftakna. Nyitva tartás: május 1 - május 31 : H-V 10-17 h, június 1-től H-V 10-19 h. A kilátóba a belépőjegy ára jelenleg 600 Ft (diákoknak 300 Ft).
 klub, egyesület
 

Labyrint Barlangkutató Klub

Cím: Cseszegtomaj
Telefon szám: 36 30 260-8356
Kapcsolattartó személy: Takács Ferdinánd

Csoportunk 20 évvel ezelőtt 1989. december 27-én alakult meg Takács Ferdinánd festőművész szervezésében Labirint Barlangkutató Klub néven. A megalakuláshoz nagy segítséget nyújtott a budapesti Acheron Barlangkutató Csoport, annak vezetői: Kárpát József, Fehér Katalin.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Bazilides Bálint festőművész

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Kilátó u. 6.
Telefon szám: 0036 83 330 318
Link: www.bbasilides.com

 
Bazilides Bálint festőművész
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Lóbarát Lovasudvar-Panzió

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Majori u. 4.
Telefon szám: +3630 959-4295; +3683 330-122
Link: lobaratlovasudvar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Savanyó Tibor

A Lóbarát Lovasudvar és Panzió Cserszegtomajon, a Balaton É-Ny-i csücskében fekvő Keszthely, és a gyógyerejű taváról híres termálvizű fürdőváros, Hévíz közt fekszik, a Keszthelyi-hegység vonulatán, hévízi panorámával. Rendelkezünk minden korosztály és lovastudású embernek megfelelő lovakkal, amelyek alkalmasak gyermekek lovagoltatására, ismerkedésre és akár több napos túrákra is. Lovaink magyar fajták amik képviselik országunkat.


Dobogómajor Lovas Club SE

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Hévízi út. 1.
Telefon szám: 0083 531 981
Link: www.lovasclub-dobogomajor.com
Fax szám: 0083 531 992

Istállónk Hévíz határában, a Club Dobogómajor gyönyörűen gondozott területén fekszik, ahol karámok, legelővel, fedett lovarda és hatalmas lovaglóterep kínál ideális környezetet lónak és lovasának. Szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődik a lovak és a lovassportok iránt.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Gyöngyös Népdalkör

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Ifjuság u 8.
Telefon szám: +36-30-489-6836
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Borbélyné Németh Zsuzsanna

A cserszegtomaji Gyöngyös Népdalkör 2007. januárjában alakult egy zenét kedvelő,énekelni szerető, kis társaságból. Számos fellépésen vagyunk már túl, szívesen énekelünk szüreti rendezvényeken, kiállítás megnyitókon, bornapokon, falunapokon, folklór fesztiválokon. Elsősorban népdalokat énekelünk, de az egyházi népénekek is közel állnak hozzánk, felléptünk már nagyböjti kórustalálkozókon is. Rövid múltunk ellenére gyakran mérettetjük meg magunkat neves zsűri előtt.


Tátika Népdalkör - Cserszegtomaj

Cím: Cserszegtomaj
Telefon szám: +36 30 306-1428

A Tátika Népdalkör 11 fővel működik. Három országos arany minősítéssel rendelkeznek. Fesztiválokon, versenyeken, falunapokon, alapítványi bálokon vesznek részt. Örömmel tesznek eleget a környező megyékből érkező felkéréseknek is.
 szálláshely
 

Wellness Hotel Hévíz

Cím: 8372 Hévíz-Cserszegtomaj, Sümegi út. 35.
Telefon szám: +36-83-330-200,+36-30-663-3663
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Baráth Szabolcs
Link: www.whh.hu

Üdvözöljük a Wellness Hotel Hévízben! Engedjen meg Magának egy kis lazítást, és hagyja otthon a gondokat! Nálunk kellemes és kultúrált környezetben pihenhet! Ússzon a beltéri – fűtött medencében, pezsegjen a jacuzziban és lazuljon el egy nyugágyon, miközben lelkét a fényterápia kényezteti! A Wellness Hotel Hévíz a Balatontól alig néhány percre található, nyugati panorámás, gyönyörűen parkosított 4700 m2-es területen. A szálloda szobái és apartmanjai kényelmesek és komfortosak, fürdőszoba, toilett, televízió, hűtőszekrény, terasz vagy erkély és vezeték nélküli internet (wifi) mindenhol alapfelszerelés. A főépületben található a recepció, a drinkbár és a beltéri wellness – részleg!


Andrea Wellness Panzió***

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Sümegi u. 9.
Telefon szám: +36-83-510-242,+36-30-395-5266
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Elek Ferencné
Link: www.andreapension.hu
Fax szám: +36-83-510-242

Legyen Ön is a vendégünk az Andrea Wellness Panzió, a hévízi gyógyfürdő szomszédságában, amely Hévíztől csak 1500 m-re és Keszthelytől 5 km-re van. A háromcsillagos panzió nyugodt, csendes környezetben, egy természetvédelmi terület mellett egy 12.000 m2 -es területen található. A panzió egy több épületből álló, kerttel, úszómedencével és parkolóval tagolt épületegyüttesből áll. A déli és nyugati fekvésű erkélyekről gyönyörű kilátás nyílik Hévizre és az egregyi szőlőhegyre. Épületeinket és szolgáltatásunkat úgy alakítottuk ki, hogy azok a különféle igényeknek is megfeleljenek. Egész évben várjuk kedves vendégeinket. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


D.D.S. Wellness Apartmanok - Cserszegtomaj

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Akácfa u.24.
Telefon szám: +36-20-336-0710
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dudás Gyula
Link: www.dds-pension.hu

D.D.S. Apartmanházunk a Hévizi fürdőtől 1200 m-re Cserszegtomajon található. Igény szerint 2-3 ágyas, illetve 4 ágyas mini- konyhás apartmanokkal várják kedves vendégeinket. A szobák részben teraszosak, vagy balkonnal + kerti bútorral felszereltek. Minden szobában TV, fürdőszoba, a szobákhoz jól felszerelt konyha tartozik. Gondozott, parkosított kert ingyenes medence használattal , grill, zárt parkoló az udvarban. Apartmanházunkat ajánljuk családoknak, házaspároknak, baráti társaságoknak, diákcsoportoknak.
 templom
 

Római katolikus templom - Cserszegtomaj

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Barlang u.
Telefon szám: +36-83-311-601

Rózsafüzér Királynője templom Cserszegtomaj.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Cserszegi vár

Cím: 8372 Cserszegtomaj, Palotai utca 8-14.
Telefon szám: +36-30 747-0245
Kapcsolattartó személy: Tóth László
Link: www.cserszegicsodavar.hu

Cserszegtomaj dombjainak egyikére épült a korábbi Festetics-pince közvetlen közelébe a Cserszegi Vár. Védelmi jellege kevésbé, inkább kulturális küldetése szóra – és feltétlenül látogatásra – érdemes. Tóth László, a hagyományokat lelkesen őrző vártulajdonos, igazi magyar vendégszeretettel, bor- és gasztronómiai szakértelemmel, privát gyűjteményével várja a várba érkezőket.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner