12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Cserhátsurány
www.cserhatsurany.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Katulin Károly E-mail: onkormanyzat@cserhatsurany.hu
 Telefon: +36-35 549-022 Fax: +36-35 549-023
gyógynövények,    kastély, kúria,    múzeum,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Jánossy-kastély

Cím: 2676 Cserhátsurány, Petőfi S. u. 14.

Kiemelkedő szépségű és műemléki szempontból is jelentős a kastély. A négy saroktornyos XVI. századi várkastély felhasználásával, a XVII. század végén épülhetett. A XVIII. században főhomlokzatát átalakították, gazdasági épületek és kerítés épült hozzá. Hátsó tornyait 1830 körül lebontották. A kastély udvari kapubejáratát pajzsot tartó oroszlánok díszítik. A saroktornyos épület őrtornyos kerítésével és kapubálványaival egyike a környék legharmonikusabb épületeinek. A kastély magántulajdon.
 múzeum
 

Helytörténeti kiállítás

Cím: 2676 Cserhátsurány, Dobó Katica út 7.
Telefon szám: +36-35-357-363

 
Szalai Istvánné, Deme Jánosné és Magos Jenő által gyűjtött anyagok, tárgyak bemutatása. Elsősorban használati eszközök, bútorok, ruhák és különösen szép népi szőttesek gyűjteménye. Nyitva: előzetes bejelentkezés alapján.
 templom
 

Római katolikus templom - Cserhátsurány

Cím: 2676 Cserhátsurány, Dobó Katica u.

Cserhátsurányban található a megye egyik legszebb és legjellegzetesebb műemléke a középkori római katolikus templom. A gótikus templomot 1344-ben építtette Csór István királyi főajtónálló. Az építmény érdekessége a nyolcszögű, barokk sisakos torony, amely állítólag őrtorony volt, s a legenda szerint a hódoltság idején mohamedán imaházul szolgált.


Cserhátsurány evangélikus temploma

Cím: 2676 Cserhátsurány, Bocskai út 5
Link: www.cserhatsurany.hu

Cserhátsurány településen birtokoskodó Sréter György 1767-tõl evangélikus udvari káplánt tartott. A templom elődje egy sörházból átalakított imaház volt. Az 1928-as Canonica Visitatió szerint a mai templomot a Sréter család telkén és annak támogatásával 1818-21 között építették. Tornyát 1829-ben készítették el, addig harangjai fa haranglábakon álltak. 1928-ban nagyobb felújítást végeztek a késõ barokk stílusban épült templomon. Az evangélikusok lélekszáma fokozatosan csökkent, ezért Terény fíliája lett.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner