12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Cserépváralja
www.cserepvaralja.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dávid Zoltán E-mail: csvhiv@freemail.hu
 Telefon: +36-49 423-893 Fax: +36-49 423-893
barlang,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kemping,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Pincék, gabonatároló vermekkel - Cserépváralja

Cím: Cserépváralja, külterület
Link: www.cserepvaralja.hu

A cserépváraljai gabonatároló vermek hazánk legnagyobb ilyen célra készült építményei. Sokáig úgy vélték, hogy ezek a vár alatti vermek védelmi célokra készültek, de a régészek kutatásai megállapították, hogy a XVI. században gabonatárolás céljára alakitották ki. Eredetileg a Tardról beszállított árpát helyezték el a hegy oldalában sorakozó vermekbe. A várlátogatók a hegy tetejére menve - a várhoz vezető út mentén jobb oldalt tekinthetik meg ezeket a különös középkori vájt vermeket.
 egyedi ritkaság
 

Kaptárkövek - Cserépváralja
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Cserépváralja, külterület
Link: www.cserepvaralja.hu

Cserépváralja határában, a Mangó-tetőn találhatóak hazánk legmonumentálisabb kaptárkövei. A nagy kaptárkő déli oldala szabályos kúpformájú, majd 10-13 méter magas, és 25 fülke található benne. Tőle keletre, kb. 25 méterre látható a kisebb kúp, amelyben 5 fülke helyezkedik el.


Török kori kút és kútház - Cserépváralja

Cím: Cserépváralja
Link: www.cserepvaralja.hu

A nyolcszögletű kútház a török idők emlékét idézi. A kútházban a térség kőzetére jellemző tufába kézzel ásott kúttal. A kút átmérője meghaladja az egy métert a mélysége a vízszintig közel 60 méter. Keletkezéséről nem sokat tudni jellegéből adódóan a török korban készíthették. Különböző mondák keringtek, miszerint a vízszint fölött egy alagút található, de ez nem bizonyított. Titkát megőrizve áll a várhegy alatti dombtetőn emlékeztetve a régmúlt időkre.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. Világháborús emlékmű - Cserépváralja

Cím: Cserépváralja

II. Világháborús emlékmű - Cserépváralja
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Erdei túrák - Cserépváralja

Cím: Cserépváralja
Link: www.cserepvaralja.hu

A szép természeti környezet jó túrázási, kirándulási lehetőséget biztosít. A falu nevezetességeinek megtekintése mellett lehetőség van túrázásra, kirándulásra, Bükki Nemzeti Park területén, érintve Cserépváralja leglátványosabb természeti értékeit a kaptárköveket. A gyalogtúrát kedvelők felkereshetik a csodálatosan szép Alsó-, és Felső-szorosokat és a Szurdok-völgyet.
 imaház, kápolna
 

Római katolikus kápolna - Cserépváralja

Cím: Cserépváralja

Cserépváralján a copf stílusban épült műemléki oltalom alatt álló római katolikus kápolnát ma már nem használják, a szentmiséket a modern templomban tartják.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Barlanglakásos tájház - Cserépváralja

Cím: Cserépváralja, Dobó út 4.
Telefon szám: +36-49/423-893
Kapcsolattartó személy: Olasz Tamás
Link: www.cserepvaralja.hu

Cserépváralján található a szinte egyedülálló Barlanglakásos tájház. Hazánk dél-bükki jellegzetessége volt egészen az ezredfordulóig, a barlangházakban és barlanglakásokban való élet. Valószínűleg a domborzat és a szegénység kényszerítette arra az itt élő gazdálkodókat, hogy a pincéjüket úgy alakítsák át, hogy az lakóotthon céljára is alkalmas legyen. A könnyen faragható riolittufába a gazdák saját maguk építették lakásaikat. A falu vezetése az idegenforgalom számára alakította ki a múzeumi célra helyreállított, hazánkban egyedülálló barlanglakásos tájházat. Nyitva tartás: H-V 8.00-16.00 (Bejelentkezéssel más időpontban is.)
 templom
 

Modern Római Katolikus Templom - Cserépváralja

Cím: Cserépváralja
Link: www.cserepvaralja.hu

Cserépváralján található építészeti ritkaság a modern Római Katolikus templom, amelyből csak kettő van az országban a másik Hollóházán. Csaba László magyar építész, a II. világháború utáni magyar modern templomépítészet legjelentősebb alkotójának tervei alapján épült 1961-ben.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Cserépvár - Cserépváralja
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Cserépváralja

Cserépvár maradványai a község mellett emelkedő, kúp alakú Várhegyen találhatóak. A nagyjából ovális alakú, a hegy csúcsát magában foglaló belsővár feltehetőleg a kettős falgyűrű között elhelyezkedő térsorból állt. A vár építéséről pontos adat nem áll a rendelkezésünkre (első említése 1408-ból ismert). Részletes leírás az ikonra kattintva olvasható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner