12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Cserépfalu
www.cserepfalu.hu
Köszöntjük a Kedves Látogatókat! A gyönyörű Bükkaljai településünkön Cserépfalun rövid idő alatt kiépítettük a falusi, ifjúsági és borturizmust. Rengeteg látnivalónk csokorba rakva, kedvelt programokon keresztül fedezhetők fel, kóstolhatóak kellemes savakkal rendelkező fehér és vörös boraink, díszesen faragott, szép pincékben. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Csendes Péter E-mail: polgarmester@cserepfalu.hu
 Telefon: +3630-985-0900 Fax: +36-49-423-132
állandó kiállítás,    barlang,    borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    gasztronómiai különlegesség,    gasztronómiai versenyek,    Ifjúsági szállás, tábor,    kilátó, panoráma,    kisvasút, városnéző kisvonat,    kortárs magyar művészet,    lovaglás,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    templom,    vár, várrom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Oszlai tájház - Cserépfalu
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-30 958-9970
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 3413 Cserépfalu, Hór- völgy, Oszla rét
Link: www.cserepfalu.hu

A Hór – völgyében a gyönyörű Oszlai tisztáson van a csodálatos tájház, volt erdészház. A vályogházban látható berendezési tárgyak, használati és dísztárgyak, gazdálkodási eszközök helyi gyűjtésből származnak. A Cserépfaluban és környékéről összegyűjtött anyagból a miskolci Herman Ottó Múzeum szakemberei rendezték a kiállítást. Nyitva tartás: V. 01. – IX. 30. között szombaton napokon 10,00 – 16,00. Egyéb esetben, nagyobb csoportok esetén bejelentkezéssel.


Cserépfalvi Imre Emlékszoba

Telefon szám: +36-49-423-935
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth út 152.
Link: www.cserepfalu.hu

A legendás könyvkiadó Cserépfalvi Imre emlékszobája, aki településünk híres szülötte. Legendás könyvkiadó emlékszobája saját és korhű bútorzattal, fotókkal, emléktárgyakkal. Nyitva tartás: csak munkaidőben látogatható. Tárlatvezető a Subalyuk Múzeumban, a szomszédban, egyéb esetben kulcs az önkormányzati hivatalban.


Gazdaház és Malvinka Hagyományőrző Emlékszoba

Cím: 3413, Cserépfalu, Kossuth u.
Kapcsolattartó személy: Szilágyi Zoltánné

2016 március 1- én nyílik Gazdaházunk kapuja! A felújított Gazdaházat 2015. július 11.-én nyitotta meg újra a Cserépfalui Önkormányzat az érdeklődők számára, azzal a céllal, hogy megőrizze a múlt emlékeit, értékeit a jövő nemzedék számára. A XX. század eleji kisbirtokos, család berendezési tárgyai, bútorai mellett Madarász Lajos - híres cserépi cifrafaragó - szerszámai is láthatók a Gazdaházban. A Malvinka Hagyományőrző Emlékszoba, Szegedy Barnáné életútjával és egyedülálló Bükkaljai keresztszemes hímzéseivel ismerkedhetnek meg az idelátogatók
 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Suba-lyuk barlang - Cserépfalu

Cím: 3413 Cserépfalu, Hór – völgy elején

A világhírű neandervölgyi ősember leletek barlangja. Nevét Suba Lukács betyárról kapta. A leletek 1932 áprilisában találták meg, melyekről az I.sz. másolatok a cserépfalui Hórvölgy eleji Látogatóparkba láthatóak. Igazi zarándokhely.


Nóta aréna

Cím: 3413 Cserépfalu, Bezerédi pincesor
Link: www.cserepfalu.hu

Cserépfalu, Berezdi pincesor 2. soránál nyílik. Két szintes mesterséges barlang. Eredeti népi neve Kőporlyuk. A cserépi asszonyok innen vitték a „kőport”, a Vim-por elődjét a piacra, mint súrolóport értékesíteni. Ma a faluséta része, kulturális, gasztronómiai helyszín.


Kisamerika barlanglakások - Cserépfalu

Cím: 3413 Cserépfalu, külterület
Link: www.cserepfalu.hu

Berezdi útról lehet felmászni. Az 1900-as évek elején a szegényebb családok az elhagyott kőbánya tufa falába vésték be lakásaikat. Nevét a református anyanyelv adta „Kisamerikának”.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincesor - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu
Telefon szám: +36-30-207-9977

Pincesor - Cserépfalu. Majdnem négyszáz borospincénk hét pincesoron helyezkedik el, védik a falut, mint anya a gyermekét. A csodálatosan festett, faragott pincék bemutatásra kerülnek a „Nyitott pincék, tele poharak, üres hordók” – pince-, bor- és nótatúrán. 4 pincesor, 7 pince, 12 féle bor kóstolása, 2,5 km.
 egyedi ritkaság
 

Gomba-fa - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu

A Bogács Jács-Völgyből származó 450 éves kocsányos tölgy a Dél-Bükk legnagyobb átmérőjű fája volt. Most a tetejére helyezett "fedés" gombát sejtet, körülötte kellemesen kialakított pihenőhelyek vannak.


Szürke szarvasmarha - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu

Tavasztól késő őszig látható a mintegy ötven szürke szarvasmarha gulya a Hidegkút laposán.


Kaptárkövek - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu, külterület

Cserépfalu, Bem út végétől 1,5 km-re, kitáblázva van a Bükkaljára jellemző, vulkánikus eredetű, cukorsüveg alakú természeti képződmények, melyeket elődeik vagy kultikus, vagy méhészeti célokra használták. Minden kaptárkőnek van neve, a cserépfalui az „Ördögtorony”.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. világháborús emlékmű - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu, Református templom kert

I. világháborús emlékmű - Cserépfalu


II.világháborús emlékmű - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu, Református templom kert

II.világháborús emlékmű - Cserépfalu


1848-49-es emlékmű - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu

1849 nyarán bevonuló kozákok és az arató cserépiek között csata alakult ki, hatan hősi halált haltak, és az emlékműre állította az Önkormányzat 1998-ban.


Honfoglalási emlékmű - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu

1996-ban lett felállítva, a kőalap a jelenlegi határokat, a kőszegélyek a régi határokat jelképezi. Hét tujafa lett ültetve a Hét Vezérre emlékezve.


Cserépfalvi Imre emlékoszlop

Cím: Cserépfalu

A legendás könyvkiadó emlékoszlopa, Pauer Gyula Munkácsy- díjas szobrász alkotása.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Ördögtorony tanösvény - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu, 8 km, 21 látnivaló, 4 óra

A Bükkalján remek turistautak vannak. Emellett kiépítettük az Ördögtorony tanösvényt is, túrafüzet is van hozzá. A Bükk, Dél – Bükk térképek, atlaszok jó segítséget nyújtanak a túrázáshoz. Indulóhely: Cserépfalu, Kossuth u. 125. Önkormányzati Hivatallal szembeni buszmegállótól. Vezetőfüzet kapható a hivatalban és a Látogatóparkban.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Berezdi Kézműves Sajt - Cserépfalu

Cím: 3413 Cserépfalu, Alkotmány u. 12.
Telefon szám: +36-49-423-070,+36-30-744-6841
Kapcsolattartó személy: Morcsányi János
Link: www.facebook.com/BerezdiSajt

Cserépfaluban az Alkotmány utca 12-ben házi készítésű kecskesajtot készítenek. Ami nem tartalmaz semmiféle adalékot és mesterséges ízfokozókat. Többféle ízesítéssel és füstölt változatban is kapható. Egészséges és finom. Kóstolja meg, ha erre jár.
 gasztronómiai versenyek
 

Cserépi bor- és gasztronómiai versenyek

Cím: 3413 Cserépfalu, több helyszínen
Telefon szám: +3649/423-935; +3630 207 9977
Link: www.cserepfalu.hu

A főzőversenyünk mindig a „Bor- és gasztronómiai versenyek, rendezvények” keretén belül kerülnek megrendezésre.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Túrbucka Erdei Iskola, Ifjúsági Szálláshely

Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth út 138.
Telefon szám: +36-30 157-0262
Link: www.cserepfalu.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kissné Polgár Szabina

Összkomfortos erdei iskolánk, ifjúsági szálláshelyünk népi stílusban, patinás épületében lett kialakítva, a falu közepén helyezkedik el. Szobák elhelyezkedése: 3 hálóterem, 2 db 12 ágyas és 1 db 10 ágyas (emeletes ágyak), 2 db fürdőszobával (3-3 zuhanyzó, 2-2 WC), 1 db 2 ágyas szoba, 1 db önálló lakrész: 4 ágyas szoba, fürdőszoba, étkező-konyha, 1 db 25 fős közösségi helység. Hátul Pajta, farönkös ülőbútorokkal, játszótérrel, bográcsozó hellyel, kemencével.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Millenniumi Kilátó - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu, Berezdi-tető

A Berezdi sétány magaslatán áll a Millenniumi Kilátó, Csete György Kossuth díjas építész terve alapján. a Kaptárkő ihletésű, helyi kőfaragóknak is emléket állító kilátó É-Ny-i oldalán beépített üvegablakok a Göncölszekér csillagjait jelképezik. Csete György 2006. év Prima Primissima díjazottja.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Szafari busz - Cserépfalu

Telefon szám: +36-30-412-3908
Kapcsolattartó személy: Kósik Lajos

A 2013-ban megnyílt Látogatópark egyik fontos kiszolgálója a Szafari busz, mely pótkocsival 45 főt is szállít látnivalótól-látnivalóig.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Szitta Imola festőművész - Cserépfalu

Telefon szám: +36-30-684-4327
Kapcsolattartó személy: Szitta Imola festőművész
Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth utca 107.
Link: www.imolastudio.com

Szitta Imola festőművész festményei, grafikái vásárolhatók meg.


Art Galéria és Fazekasház - Cserépfalu

Telefon szám: +3620 465-9866; +3630 363-3633
Kapcsolattartó személy: Fehérváriné Makó Lívia, Szajlainé Fehérvári Erika
Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth út 100.

Cserépfalun a Kossuth út 100 szám alatti üdülőház hátsó részében az Art Galéria és Fazekasházban Fehérváriné Makó Lívia festményei és lánya Erika kerámiái tekinthetők, vásárolhatók meg.
 múzeum
 

Suba-Lyuk Múzeum és Látogatóközpont - Cserépfalu

Telefon szám: +36-30 958-9970
Cím: 3413 Cserépfalu, Hórvölgy eleje
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.facebook.com/subalyukmuzeumeslatogatokozpont

Cserépfalu határában, a Subalyuk felé vezető úton megépült a Látogatói Központ, ahol az ősember maradványait, életkörülményeit figyelhetjük meg. A Neandervölgyi ősember világhírű leletének I. számú másolatai is itt találhatók. A Kaptárkövek és a barlanglakások is láthatók. Emellett van kerékpárkölcsönző, bográcsozóhelyek, konferenciaterem, ajándékbolt, filmvetítés, étterem-kávézó. Nyitva tartás: Keddtől-vasárnapig 10:00-16:00 között. Belépőjegyek árai: Felnőtt: 450 Ft, gyerek: 250 Ft, Családi (2 felnőtt, 2 gyerek): 1100 Ft, Csoportos (10 főtől): 250 Ft/fő.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Népi kézművesek - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu

Még aktívan dolgoznak a faesztergályosok, hímző asszonyok, fafaragó, népi kovács, munkáikat szívesen be is mutatják.
 programok, rendezvények
 

Cserépi Bor-és Gasztronómiai rendezvények

Cím: 3413 Cserépfalu, több helyszínen
Telefon szám: +36-49 423-132
Link: www.cserepfalu.hu

Cserépfalun évente megrendezésre kerülnek a Cserépi Bor-és Gasztronómiai rendezvények.


IV. Forralt Boros Disznótoros - Böllérfesztivál

Cím: Cserépfalu, Berezdi Pincesor
Telefon szám: +3630 958 9970
Link: www.cserepfalu.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Mikortól: 2020-02-01
Meddig: 2020-02-01

Forralt boros, disznótoros rendezvényre, főzőversenyre invitálunk Cserépfaluba! Negyedik alkalommal hirdetjük meg a Cserépfalui Berezdi Pincesoron fűtött sátorban megrendezendő forralt boros rendezvényünket, disznótoros főzőversenyünket. Tisztelettel meghívunk minden főzni szerető embert egy igazi gasztronómiai megmérettetésre! Szívesen látunk mindenkit, aki szereti a jóízű disznótoros, házias ételeket! - népi szokások szerinti hízóvágás - Kóstoló és vásár a vidék ízeivel (disznótoros ételek, forralt bor, házi sajtok, aszalt gyümölcs, kürtős kalács)


VII. Cserépi Pálinkamustra

Cím: 3413 Cserépfalu, Közösségi Ház
Telefon szám: +36-30 219 0741
Link: www.facebook.com/CserepiPalinka
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szabó Ferenc
Mikortól: 2019-06-01
Meddig: 2019-06-01

2019. június 1.-én kerül megrendezésre Cserépfalun a VII. Cserépi Pálinkamustra, Célegyenesbe értünk. Szombaton Cserépfalun Pálinkamustra. Aki szeretné megméretni pálinkáját, vagy csupán egy jó hangulatú rendezvénye részt venni, az jöjjön. Lesz nagyszerű népi muzsika az Erdei Banda jóvoltából, ének és tánc, hagyományőrző csoportok előadásában és egy kissé keményebb műfajt hoz Vikidál Gyula előadása. A gyerekeket kézműveskedés és palacsinta várja
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Cserépfalu

Cím: 3413 Cserépfalu
Link: www.cserepfalu.hu

Köszöntjük a Kedves Látogatókat! Gyönyörű Bükkaljai településünkön rövid idő alatt kiépítettük a falusi, ifjúsági és borturizmust. Rengeteg látnivalónk csokorba rakva, kedvelt programokon keresztül fedezhetők fel, kóstolhatóak kellemes savakkal rendelkező fehér és vörös boraink, díszesen faragott, szép pincékben. Barangolás után várom szíves jelentkezésüket, hogy a természetben is minden csodás látnivalót bemutathassam Önöknek!
 szabad beruházási terület
 

Berezd tető

Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth út 125.
Telefon szám: +36-49-423-935
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Cserépfalu település keleti oldalán a Berezd tetőn van önkormányzati tulajdonban mintegy 8 ha terület, ideális lehetőség egy tájba illő hotel, szálloda építéséhez. Közművek mintegy 100 méterre találhatóak.
 templom
 

Cserépfalu református temploma

Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth út. 122.
Telefon szám: +36-49 423-175
Link: www.cserepfalu.hu

Cserépfalu 100 éves, most szépen felújított neogótikus református temploma a megye egyik legmagasabb temploma 54 m magas, 1300 férőhelyes, Bezdány Ferenc tervei alapján épült. Már 1335-ben állt a Szent György tiszteletére szentelt korábbi templom, melyet többször bővítettek, mégis kicsinek bizonyult, ezért lebontották. A templom 330, 200 és 85 kg-os harangja semelyik másikkal nem téveszthető össze.


Reformátum templom belső - Cserépfalu

Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth Lajos u. 122.
Telefon szám: +36-49 423-175

Reformátum templom belső - Cserépfalu


Római katolikus templom Cserépfalu

Cím: 3413 Cserépfalu, Kossuth Lajos u. 154.
Telefon szám: +36-49 534-032

Cserépfalu Szent József titulusú római katolikus temploma.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Ódorvári rom - Cserépfalu

Cím: Cserépfalu, külterület

A Hór – völgye fölé tornyosuló 546 m magas, relatív 300 m szintkülönbségű Ódor – hegyen állt az Ódor – vár, melynek sziklájába van vésve történelme: Kőkori – telep – vaskori erőd – középkori magyar vár – huszita rablóvár – lerombolták 1474 körül. A Dél- Bükk legszebb kilátása, a Bükk fennsíktól körbe nézve egészen a Tiszáig látni. Kedvelt kirándulóhely.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner