12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csengőd
www.csengod.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pivarcsi Csaba E-mail: hivatal@csengod.hu
 Telefon: 0036-78 441-177 Fax: 0036-78 441-144
borospince,    kastély, kúria,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Eszes Befektető KFT Borászata

Telefon szám: +36-78/541-111
Fax szám: +36-78/541-112
Kapcsolattartó személy: Simonyi Zoltán
Cím: 6222 Csengőd, Kiscsengőd 22.
Link: www.eszesvin.hu

A borokat Önnek, családjának és baráti körének szántuk, hogy élvezettel és örömmel fogyasszák! Ezeket a borokat mi a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel állítottuk elő. Igyekeztünk munkánkkal megőrizni azokat a hagyományokat, gyökereket, melyek a magyar bor hagyományaival együtt öröklődtek. Megőriztük a szőlőben rejlő biológiai és élvezeti értékeket, hiszen pontosan ezért alkalmazzuk a korszerű, modern technológiát, eszközöket a borászatunkban.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Dankó Pista kúriája

Cím: 6222 Csengőd,

 
Dankó Pista 1896 táján szerény keresményéből az alföldi Csengődön vásárolt szőlőt. Csengőd közelben található a híres nótaköltő Dankó Pista felújított kúriája.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Helytörténeti emlékház

Cím: Csengőd,
Link: www.csengod.hu

Az alig évszázados történelmünk írásos és tárgyi emlékei. Egy régi birtoklap, fénykép, újságcikk. A nagyapa vagy dédanya használati tárgya, egy öreg csizmahúzó, egy bögre. A mindennapi paraszti élet kellékei, melyekről gyermekeink szinte már semmit sem tudnak. Most még fellelhetők, összegyűjthetők és lejegyezhetők ezek az értékek is. Régi színjátszó körök, szüreti felvonulások névsora, az előadott művek emléke, a falu futballcsapatainak összeállítása, a tűzoltók, vadászok hosszú sora.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner