12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csanádpalota
www.csanadpalota.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Debreczeni István E-mail: pmhivcsp@freemail.hu
 Telefon: 0036-62 263-001 Fax: 0036-62 263-005
emlékmű, műemlék, szobor,    internet,    kastély, kúria,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kelemen László Emlékpark

Cím: Csanádpalota
Link: www.csanadpalota.hu

A már lezárt régi temetőben nyugszik Kelemen László (1760 – 1814), az első magyar színigazgató, aki élete vége felé – keserűen, kiábrándultan – visszavonult a színpadtól és Csanádpalotán telepedett le. Csak két évig kántortanítóskodott a faluban, mert a magyar nyelv népszerűsítésével ellenlábasokat szerzett magának a helyi németség körében. Halála körülményei is ellehetetlenült helyzetére utalnak: az ispán parancsára megvadított lovak – kocsistól az árokba borították.
 internet
 

Teleház Csanádpalota

Cím: 6913 Csanádpalota, Szent István u. 40.
Link: www.csanadpalota.hu
Telefon szám: 0036-62-264-167
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Erdélyi Tünde

Csanádpalotán a Kelemen László Művelődési Házban találjuk a Teleházat. Az idelátogatóknak lehetőségük nyílik számítástechnikai szolgáltatások igénybevételére, Internet hozzáféréshez, fénymásolásra, fax küldésére, levelek, önéletrajzok, szakdolgozatok gépelésére, névjegykártya készítésére, laminálásra.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Csanádpalota

Cím: Csanádpalota, Szent István utca 42.
Link: www.csanadpalota.hu

Csanádpalotán a templom oldalán találjuk a Tájházat. Létrehozása Asztalos P. Kálmán (1905-1989) parasztköltő, autodidakta néprajzkutató érdeme, aki összegyűjtötte a faluban használatos XIX-XX. századi tárgyakat. Ritkaságnak számít a mosógép fából készült elődje.
 templom
 

Római katolikus templom - Csanádpalota

Cím: Csanádpalota, Kelemen László tér 1.
Link: www.csanadpalota.hu

Csanádpalota római katolikus temploma 1773-ban épült, plébánosa 1895-1907 között Kálmány Lajos, a kiváló folklórkutató volt.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner