12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csősz
www.csosz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Főldesi Gábor E-mail: polgarmester@csosz.hu
 Telefon: +36-22 587-010 Fax:  
imaház, kápolna,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom

 imaház, kápolna
 

Szűz Mária neve Katolikus Kápolna

Telefon szám: +36-22 458-005
Cím: 8122 Csősz, Dózsa György utca
Link: www.csosz.hu

A Kéri Kiss család kúriáját és kápolnáját az 1850-es években építették. A kúria ad otthont ma a Móricz Zsigmond Művelődési Háznak, a család egykori Szűz Mária kápolnája pedig a község katolikus temploma. A neoromán stílusú templom berendezése neobarokk. Az épületen egy emléktábla látható annak tiszteletére, hogy dr. Városy Gyula megyés püspök 1903-ban a községbe látogatott. A templom előtt álló kereszt 1854-ből származik.
 programok, rendezvények
 

Árpád-Házai Fesztivál - Csősz

Cím: Csősz
Link: www.csausz.hu

Árpád-Házai Fesztivál - Csősz 2010.július 24. szombat. Katonai hagyományőrzők versengései, Bivalypörkölt főző verseny, Csőszi csősz verseny, Íjászverseny. A sütéssel egybekötött szíbnes kulturális és gasztronómiai programok.
 sétáló utca, városkép
 

Csősz település

Cím: 8122 Csősz
Link: www.csosz.hu

Csősz település a Mezőföldön, a Sárvíz-malomcsatorna mellett helyezkedik el az Abai kistérségben. A legközelebbi város a 19 km-re található Székesfehérvár.
 templom
 

Csősz református temploma

Cím: 8122 Csősz, Kossuth Lajos utca 16.
Link: www.csosz.hu
Telefon szám: +36-22 450-435

Csősz község református temploma 1788-ban épült igen rövid idő alatt, hiszen áprilisban rakták le az alapokat, októberben pedig már felszentelték. A II. világháború nagy pusztítást végzett az épületen. A község lakója, Bakalár László keze munkáját dicsérik a templom berendezésének faragott padjai és a Mózes -szék. A hívők adományából készült az Úr asztala és a szószéken egy emléktábla 1848 emlékére.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner