12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csörötnek
www.csorotnek.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kocsis Zsolt Ferenc E-mail: csorotnek-pm@sztgnet.hu
 Telefon: +36-94-541-022 Fax: +36-94-541-022
borkóstoló,    borospince,    egészség centrum,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    forrás,    imaház, kápolna,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom,    vízitúra

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Bekes malom - Csörötnek

Cím: Csörötnek, Malom út
Link: www.csorotnek.hu

A Csörötnek községben a Rába folyóról leágazó üzemvíz-csatorna mellett helyezkedik el az 1814-ben épült malom, amely műemléki védettséget élvez.


II. Világháborús emlékmű - Csörötnek

Cím: Csörötnek, Körforgalom
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az 1944. november 1-i bombázás tizenhárom ártatlan áldozatának emlékére állított emlékmű a település központjában a lebontott apátsági kocsma helyén kialakított körforgalom melletti zöldövezetben áll. A légitámadás a kocsmától nyugatra eső részt, az un. Felső-szert érte. Erre a viszonylag kis helyre nyolc bombát dobtak le az angolszász pilóták, talán elrettentésként, vagy csak eltévesztették a célt, és a híd helyett a lakóházak estek áldozatul.


Nepomuki Szt. János szobor - Csörötnek

Cím: Csörötnek, Vasut út
Link: www.csorotnek.hu

Csörötnek történelme során mindig is fontos átkelőhely volt a Rába folyón. Ezt bizonyítja, hogy az általános szokásoknak megfelelően a híd közelében elhelyezkedő Nepomuki Szent János szobor, melyet a felírat tanúsága szerint 1780-ban állíttatott a szentgotthárdi apátság. A szobor a település, de talán környék egyik legrégebbi köztéri műemléke
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Rába völgye gyümölcsút - Csörötnek

Cím: Csörötnek
Link: www.csorotnek.hu

Az Őrség kapujában – a Rába völgyében elhelyezkedő település csodálatos adottságú dombvonulatai már a középkorban is a tájegység bor- és gyümölcstermelésének egyik jelentős színtere volt. A Rába völgyétől délre húzódó dombvonulatainak napfényben gazdag lejtőin, a házak kertjeiben ma is változatos gyümölcstermesztés zajlik.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Templomkert - Csörötnek

Cím: Csörötnek, Templom út

Templomkert - Csörötnek
 sétáló utca, városkép
 

Rába híd - Csörötnek

Cím: Csörötnek, Vasút út

Rába híd - Csörötnek
 templom
 

Római katolikus templom - Csörötnek

Cím: Csötötnek, Templom út
Link: www.csorotnek.hu

Csörötnek római katolikus temploma 1984-ben épült. Az „Örök ige” temploma 1983-85 között épült. Terveit Fazakas Péter megyei főépítész készítette, melyért építészeti nívódíjat kapott.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner