12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csákánydoroszló
www.csakanydoroszlo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth István Mihály E-mail: onkorm.csakanydoroszlo@t-online.hu
 Telefon: 0036-94-542-002 Fax: 0036-94-542-002
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    növénykert, park,    szálláshely,    szökőkút, díszkút,    templom,    védett ritkaság,    vízitúra

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

56-os emlékmű - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére állított emlékmű. Az 50. évforduló alkalmából került felállításra, 2006. október 20-án ünnepség keretében. Állami, a helyi római katolikus egyházközség és az önkormányzat támogatásából valósult meg. Az emlékművet Kiss Tamás és Nagy Nikoletta szegedi szobrászművészek készítették. A domborművön Mindszenthy bíboros látható ima közben, mögötte pedig egy 1956-os budapesti pillanatkép látható.


1948-49-es szabadságharcban elesettek emlékműve

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Az 1848/49-es szabadságharcban elesett helyi lakosok emlékére egy márványtömb került felállításra 2000-ben a Millenniumi ünnepségre. Az emlékmű felállítását Dóka Ferenc plébános kezdeményezte. 48/49-es szabadságharc hősei községünkből ifj. Horváth József, Kovács János, Laky György, Matzer József, Mészáros Gergely, Németh Ádám, Stampfer Mátyás, Szakasits Péter, Takács Ferencz, Vaida Imre, Legáth András,


Mérföldkő a Millennium tiszteletére

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Ez a mérföldkő 2000-ben került felállításra, illetve áthelyezéssel erre a helyre. Korábban a Körmendi utcában volt, a rajta olvasható 10 M felirattal. Nagyon régen Savariából az Adriára vezető út mellett mérte a távolságot. A Millennium évében a feliratot meghagyva egészítettük ki a következő írással: MÉRFÖLDKŐ A MILLENNIUM TISZTELETÉRE.


Csákánydoroszló hősi halottainak emlékműve

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

A község hősi halottainak emlékműve nem sokkal az árvíz után készült, a község keleti részén. 1965.ápr.22-én községünkben hatalmas árvíz pusztított. A község apraja-nagyja részt vett a mentési munkáknál. A helyi lakosokon kívül honvédek, határőrök sőt a körmendi technikum hallgatói is jelen voltak a mentési munkáknál. Sajnos néhány személy életét vesztette ebben a küzdelemben. Az elhunytakra mindig visszaemlékezünk és tisztelettel gondolunk rájuk, valamint évente megkoszorúzza emlékművüket önkormányzatunk.


Nepomuki szobor - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló, Fő utca
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Feltehetően a XIX század második felében készült / évszám nem található rajta /. Ugyanő a csákánydoroszlói Római katolikus templom patrónusa. Nepomuki Szent János áldozópap volt, aki a gyónási titok vértanúja lett. A Cseh király belefojttatta a Moldva folyóba. Szobrát utak, hidak mellett szokták elhelyezni, mint az úton járók, hídon átkelők védőszentjéét, de a jó hírnév védőszentjeként a Batthyány család becsületét is hivatva volt védelmezni. A szobor talapzatán az erősen megkopott féldombormű a szent vértanúságnak jelenetét ábrázolja.


A Fejetlen szobor - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló, Várkert
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Nagy valószínűséggel a Batthyány család halottainak síremléke lehetett, erre utal a kőből faragott, lepellel letakart hamvveder. A talapzat négy oldalán elhelyezett táblák - melyek jelenleg hiányoznak - őrizhették az elhunytak nevét, akiket - kevés kivétellel - a németújvári / ma Güssing / ferences templom kriptájába temettek. Van olyan helyi hagyomány, amely szerint egy szerencsétlenül járt grófi versenyló emlékére állították. "Fejetlen" szobornak talán azért nevezték el a helyiek, mert a tetejéről a hamvveder ( a síremlék "Feje" ) sokáig hiányzott, ledöntve mellette hevert. / lehetséges, hogy a hamvvedret korábban serlegnek gondolták, melyet egy lepellel takartak le. /
 étterem
 

Desperados Étteremés Grill Steak House

Cím: 9919 Csákánydoroszló 8-as főút
Link: www.csakanydoroszlo.hu
Telefon szám: 0036 94 442 485
Fax szám: 0036 94 422 184
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Desperados Étteremés Grill Steak House Nyitva tartás: Minden nap: 7-23 óráig Csoportoknak előzetes helyfoglalás szükséges, a megadott telefonon.


KATI Motel Étterme - Csákánydoroszló

Cím: 9919 Csákánydoroszló, 8-as főút
Link: www.katimotel.hu
Telefon szám: +36-30 268-2225
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A rábafüzesi határátkelőtől 20 km-re az Őrség Kapujában, a 8-as főút mellett található motelünkben és éttermünkben szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket. Vendéglőnk az országhatáron túl is ismert vörösboros marhapörköltjéről és babgulyásáról. A hazai vendégek előtt nagyon kedveltek pacalpörköltjeink, valamint hal- és vadételeink.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgász tó - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló

A községtől 3 km távolságra a Felsőmarác községbe vezető út mellett található a 122 ha területű " Himfai Parkerdő " a 12,9 hektáros horgásztóval.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Battyány Kastély - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: csakdor.kx.hu

A kastély birtokosai részben helyi nemesek, majd 1433 után a Héderváriak voltak. II. Lajos király 1524-ben adományozta Batthyány Ferencnek, majd a XX század közepéig annak utódai kezén maradt. 1610 körül tornyot építettek hozzá, 1646-ban Batthyány Ádám végvárrá alakította, majd Batthyány Imre 1728-ban bővítette. 1853-ban romantikus stílusban átalakították. Napjainkban értelmi fogyatékos betegek ápolására szakosodott szanatórium működik itt, ezért jelenleg nem látogatható.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Batthyány-emlékpark - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

A templom kertjében pedig Batthyány-emlékparkot létesített diszkúttal, mely a falu központjában igazán kellemes látványt és pihenési lehetőséget biztosít. A díszkút a Nemzeti Kulturális Örökségünk Minisztériumának támogatásával készült 2000-ben Ezenkívül az emlékparkban a díszcserjék és örökzöldek között találhatók a honfoglalási, és az 1848/49-es szabadságharcosok emlékművei.A 48/49-es emlékmű képe emlékhelyeink között látható.
 szálláshely
 

KATI Motel - Csákánydoroszló

Cím: 9919 Csákánydoroszló , Vasút u. 69.
Link: www.katimotel.hu
Telefon szám: +36-30 268-2225
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A KATI Motel 8 szobája a kor igényeinek megfelelő komfort fokozatú (fürdőszobás, Tv-vel felszerelt). Vendégeink kényelmét a szauna és az internet csatlakozási lehetőség is segíti. A gépkocsival érkezőknek zárt parkolót, igény szerint garázst tudunk biztosítani. Motelünkbe érkező vendégeink hozhatják házikedvenceiket (kutya, macska) is. Igény szerint a természetet kedvelők számára, a közeli horgászparadicsomokban segítünk a nagy fogás első lépéseiben. Vadászati szezonban várjuk a vadászat szerelmeseit, nem csak szálláslehetőséggel, hanem a helyi vadásztársaság vendégségében is. Szállóvendégeink a nap bármely szakában élvezhetik az éttermünk, nyújtotta szolgáltatásokat is.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Millenniumi emlékkút - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Millenniumi emlékkút.
 templom
 

Római katolikus templom - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.plebania.hu
Kapcsolattartó személy: Dóka Ferenc plébános

Műemlék a falu római katolikus temploma, mely a XVII. században épült. Különösen érdekes a barokk főoltár. Joachim és Szent Anna szobra áll rajta. A szószék a rokokó jeles alkotása. 1760-ból való a rokokó talapzaton álló műemlék Nepomuki Szent János szobor. A millenniumi év alkalmából a templom oratóriumában Batthyányi emlékszobát rendezett be a község plébánosa.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Várkert, Rába folyó

Cím: Csákánydoroszló

Nemzetipark része védett terület.
 vízitúra
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Rába folyó


Vízi túrák a Rába folyón.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner