12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Csákánydoroszló
www.csakanydoroszlo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Horváth István Mihály E-mail: onkorm.csakanydoroszlo@t-online.hu
 Telefon: 0036-94-542-002 Fax: 0036-94-542-002
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    növénykert, park,    szálláshely,    szökőkút, díszkút,    templom,    védett ritkaság,    vízitúra

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

56-os emlékmű - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére állított emlékmű. Az 50. évforduló alkalmából került felállításra, 2006. október 20-án ünnepség keretében. Állami, a helyi római katolikus egyházközség és az önkormányzat támogatásából valósult meg. Az emlékművet Kiss Tamás és Nagy Nikoletta szegedi szobrászművészek készítették. A domborművön Mindszenthy bíboros látható ima közben, mögötte pedig egy 1956-os budapesti pillanatkép látható.


1948-49-es szabadságharcban elesettek emlékműve

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Az 1848/49-es szabadságharcban elesett helyi lakosok emlékére egy márványtömb került felállításra 2000-ben a Millenniumi ünnepségre. Az emlékmű felállítását Dóka Ferenc plébános kezdeményezte. 48/49-es szabadságharc hősei községünkből ifj. Horváth József, Kovács János, Laky György, Matzer József, Mészáros Gergely, Németh Ádám, Stampfer Mátyás, Szakasits Péter, Takács Ferencz, Vaida Imre, Legáth András,


Csákánydoroszló hősi halottainak emlékműve

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

A község hősi halottainak emlékműve nem sokkal az árvíz után készült, a község keleti részén. 1965.ápr.22-én községünkben hatalmas árvíz pusztított. A község apraja-nagyja részt vett a mentési munkáknál. A helyi lakosokon kívül honvédek, határőrök sőt a körmendi technikum hallgatói is jelen voltak a mentési munkáknál. Sajnos néhány személy életét vesztette ebben a küzdelemben. Az elhunytakra mindig visszaemlékezünk és tisztelettel gondolunk rájuk, valamint évente megkoszorúzza emlékművüket önkormányzatunk.


Nepomuki szobor - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló, Fő utca
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Feltehetően a XIX század második felében készült / évszám nem található rajta /. Ugyanő a csákánydoroszlói Római katolikus templom patrónusa. Nepomuki Szent János áldozópap volt, aki a gyónási titok vértanúja lett. A Cseh király belefojttatta a Moldva folyóba. Szobrát utak, hidak mellett szokták elhelyezni, mint az úton járók, hídon átkelők védőszentjéét, de a jó hírnév védőszentjeként a Batthyány család becsületét is hivatva volt védelmezni. A szobor talapzatán az erősen megkopott féldombormű a szent vértanúságnak jelenetét ábrázolja.


A Fejetlen szobor - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló, Várkert
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Nagy valószínűséggel a Batthyány család halottainak síremléke lehetett, erre utal a kőből faragott, lepellel letakart hamvveder. A talapzat négy oldalán elhelyezett táblák - melyek jelenleg hiányoznak - őrizhették az elhunytak nevét, akiket - kevés kivétellel - a németújvári / ma Güssing / ferences templom kriptájába temettek. Van olyan helyi hagyomány, amely szerint egy szerencsétlenül járt grófi versenyló emlékére állították. "Fejetlen" szobornak talán azért nevezték el a helyiek, mert a tetejéről a hamvveder ( a síremlék "Feje" ) sokáig hiányzott, ledöntve mellette hevert. / lehetséges, hogy a hamvvedret korábban serlegnek gondolták, melyet egy lepellel takartak le. /


Mérföldkő a Millennium tiszteletére

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Ez a mérföldkő 2000-ben került felállításra, illetve áthelyezéssel erre a helyre. Korábban a Körmendi utcában volt, a rajta olvasható 10 M felirattal. Nagyon régen Savariából az Adriára vezető út mellett mérte a távolságot. A Millennium évében a feliratot meghagyva egészítettük ki a következő írással: MÉRFÖLDKŐ A MILLENNIUM TISZTELETÉRE.
 étterem
 

Desperados Étteremés Grill Steak House

Cím: 9919 Csákánydoroszló 8-as főút
Link: www.csakanydoroszlo.hu
Telefon szám: 0036 94 442 485
Fax szám: 0036 94 422 184

Nyitva tartás: Minden nap: 7-23 óráig Csoportoknak előzetes helyfoglalás szükséges, a megadott telefonon.


KATI Motel Étterme - Csákánydoroszló

Cím: 9919 Csákánydoroszló, 8-as főút
Link: www.katimotel.hu
Telefon szám: +36-30 268-2225
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A rábafüzesi határátkelőtől 20 km-re az Őrség Kapujában, a 8-as főút mellett található motelünkben és éttermünkben szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket. Vendéglőnk az országhatáron túl is ismert vörösboros marhapörköltjéről és babgulyásáról. A hazai vendégek előtt nagyon kedveltek pacalpörköltjeink, valamint hal- és vadételeink.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgász tó - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló

A községtől 3 km távolságra a Felsőmarác községbe vezető út mellett található a 122 ha területű " Himfai Parkerdő " a 12,9 hektáros horgásztóval.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Battyány Kastély - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: csakdor.kx.hu

A kastély birtokosai részben helyi nemesek, majd 1433 után a Héderváriak voltak. II. Lajos király 1524-ben adományozta Batthyány Ferencnek, majd a XX század közepéig annak utódai kezén maradt. 1610 körül tornyot építettek hozzá, 1646-ban Batthyány Ádám végvárrá alakította, majd Batthyány Imre 1728-ban bővítette. 1853-ban romantikus stílusban átalakították. Napjainkban értelmi fogyatékos betegek ápolására szakosodott szanatórium működik itt, ezért jelenleg nem látogatható.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Batthyány-emlékpark - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

A templom kertjében pedig Batthyány-emlékparkot létesített diszkúttal, mely a falu központjában igazán kellemes látványt és pihenési lehetőséget biztosít. A díszkút a Nemzeti Kulturális Örökségünk Minisztériumának támogatásával készült 2000-ben Ezenkívül az emlékparkban a díszcserjék és örökzöldek között találhatók a honfoglalási, és az 1848/49-es szabadságharcosok emlékművei.A 48/49-es emlékmű képe emlékhelyeink között látható.
 szálláshely
 

KATI Motel - Csákánydoroszló

Cím: 9919 Csákánydoroszló , Vasút u. 69.
Link: www.katimotel.hu
Telefon szám: +36-30 268-2225
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A KATI Motel 8 szobája a kor igényeinek megfelelő komfort fokozatú (fürdőszobás, Tv-vel felszerelt). Vendégeink kényelmét a szauna és az internet csatlakozási lehetőség is segíti. A gépkocsival érkezőknek zárt parkolót, igény szerint garázst tudunk biztosítani. Motelünkbe érkező vendégeink hozhatják házikedvenceiket (kutya, macska) is. Igény szerint a természetet kedvelők számára, a közeli horgászparadicsomokban segítünk a nagy fogás első lépéseiben. Vadászati szezonban várjuk a vadászat szerelmeseit, nem csak szálláslehetőséggel, hanem a helyi vadásztársaság vendégségében is. Szállóvendégeink a nap bármely szakában élvezhetik az éttermünk, nyújtotta szolgáltatásokat is.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Millenniumi emlékkút - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.hu

Millenniumi emlékkút.
 templom
 

Római katolikus templom - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló
Link: www.csakanydoroszlo.plebania.hu
Kapcsolattartó személy: Dóka Ferenc plébános

Műemlék a falu római katolikus temploma, mely a XVII. században épült. Különösen érdekes a barokk főoltár. Joachim és Szent Anna szobra áll rajta. A szószék a rokokó jeles alkotása. 1760-ból való a rokokó talapzaton álló műemlék Nepomuki Szent János szobor. A millenniumi év alkalmából a templom oratóriumában Batthyányi emlékszobát rendezett be a község plébánosa.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Várkert, Rába folyó

Cím: Csákánydoroszló

Nemzetipark része védett terület.
 vízitúra
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Rába folyó


Vízi túrák a Rába folyón.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.