12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Cegléd
www.cegled.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Csáky András E-mail: cegled@cegled.hu
 Telefon: 0036-53 505-400 Fax: 0036-53 311-548
népi kézművesség

 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Ceglédi Alkotók Egyesülete

Telefon szám: +36-53/312-647
Kapcsolattartó személy: Czékmányné Nagy Mária
Cím: Cegléd, Felház u. 62.

         
2001. április 23-án alakult azzal a céllal, hogy városunkban biztosítsa a képző és iparművészek, amatőrművészek, népművészek, népi iparművészek és kézművesek harmonikus együttműködését, szakmai fejlődését. Azóta már nemcsak városunkban, hanem az ország különböző helyein is ismerik a tagok munkáit. Több szekcióban dolgoznak, pl. fotósok, festők, kézművesek. Nemcsak kiállításokat szerveznek, hanem pl. élőben is bemutatják a különböző mesterségek munkafolyamatait - főleg a fiatal korosztálynak. A termálfürdőnél működő Erdei Iskola hetente változó kis lakóinak folyamatosan kézműves foglalkozásokat tartanak (korongozás, szövés, gyöngyfűzés stb.) A kézművesek közösségéhez legutóbb egy mézeskalácsos mester csatlakozott, aki Cegléd nevezetes építményeit szeretné mézeskalácsból megformálni. Rendszeres havi összejövetelüket a Ceglédi Kaszinóban tartják, minden hónap második szerdáján, 17.00 órakor.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner