12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Cece
www.cece.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fazekas Gábor E-mail: polghiv@cece.hu
 Telefon: 06-25 505-150 Fax: 06-25 234-389
egyedi ritkaság,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom,    történeti múzeum

 sétáló utca, városkép
 

Cece település

Cím: 7013 Cece
Link: www.cece.hu

Cece 2914 lakosával Fejér megye déli részén helyezkedik el, Székesfehérvár és Szekszárd között félúton. A település a Sárbogárdi kistérség tagja.
 templom
 

Római katolikus templom - Cece

Cím: 7013 Cece, Rákóczi Ferenc út
Link: www.cecei.plebania.hu
Telefon szám: +36-25 235-055

Cece új templomról az 1796.évi vajtai can.vis. beszél. De Cece tovább is Vajta filiája. Sajnos a can.vis. az építés megkezdésének időpontját nem említi. kimondott kegyura a templomnak nincs. Az építkezést a Kapuváry Antal veszprémi kanonok, Szent Pantaleonról nevezett c. apát szorgalmazta, és pénzelte édesanyjával: Özv. Kapuváry Józsefnével, szül. Sixti Franciskával. Bár mások is adakoztak a templom építésére. A felszerelés költségeit részben Kapuváry apátkanonok, részben a templompénztár viselte. A templomot Kapuváry Antal apátkanonok benedikálta a Szent Kereszt felmagasztalásának tiszteletére.
 történeti múzeum
 

Csók István emlékmúzeum - Cece

Cím: 7013 Cece, Arany J. u. 1
Link: www.cece.hu/csok-istvan-muzeum

A Fejér Megyei Sáregresen született mester képeinek gyűjtését a múzeum már a harmincas évek vége óta feladatának tekintette. Ekkor került a gyűjteménybe a Báthory Erzsébet grand-guignol-kompozíciója, amely a Fehérvárért vívott harcok során (1944-45) elveszett. Csók István még 1938-ban három képet - szülei portréját és önarcképét - ajándékozta a múzeumnak. Halála után leánya újabb műveket adott át, s velük a család számos, szép régi bútorát, emléktárgyát. Ezek tették lehetővé - a Magyar Nemzeti Galéria letéti anyagának segítségével - az emlékmúzeum megnyitását.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner