12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Buzsák
www.buzsak.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kara Lajos E-mail: bpolgarm@t-online.hu
 Telefon: +36-85-530-057 Fax: +36-85-530-067
állandó kiállítás,    borospince,    falusi turizmus,    fazekasság,    gyógyfürdő,    híres étterem,    imaház, kápolna,    kerámia,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Buzsáki himzés

Cím: Buzsák,
Link: www.buzsak.hu

Háromféle ősi hímzést- a kék- piros, vagy fekete- piros fonallal varrt "vézást", a "rátétest" és a sok színben pompázó "boszorkányost" - ma is varrják a falu asszonyai. Bárki megnézheti a szebbnél szebb darabokat, hiszen nyáron, az utcán 8-10 asszony is hímez egy- egy csoportban. A legszebb darabok mindhárom féle hímzésből az 1997- ben épült Faluház állandó kiállításán
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

János- hegyi pincesor - Buzsák

Cím: 8695 Buzsák
Link: www.buzsak.hu

A János- hegyi pincesor műemlék, nádfedeles pincéiben a gazdák gyönyörű természeti környezetben kínálják boraikat.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Járfas Ház - Buzsák

Cím: 8695. Buzsák, Május 1 u. 16
Link: www.jarfashaz.hu
Telefon szám: +3685 330-174; +3630 346-0305
Kapcsolattartó személy: Tormáné Járfás Zsuzsanna

A Járfás Ház Buzsák Központjában, csendes falusi környezetben várja a pihenni, gyógyulni vágyókat. Csisztapuszta gyógyfürdő, valamint a Balaton közelsége miatt ideális pihenőhely. Nagy alapterület, tágas helyiségek, komplett berendezés biztosítja vendégeink kényelmét. Nyitvatartás: május 1. - október 31. Látogasson el hozzánk és élvezze vendégszeretetünket! OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Népi fazekasság - Buzsák

Cím: Buzsák

Népművészeti használati tárgyak.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Termálfürdő, Buzsák-Csisztapuszta

Cím: 8695 Buzsák Csisztapuszta
Telefon szám: +36-30 503-9612
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.csisztafurdo.hu

A Buzsáktól 5 km- re található Csisztafürdőt 42 °C- os ásványi anyagokban gazdag hidrokarbonátos kénes gyógyhatású melegvize miatt sokan keresik fel. A Balaton parttól, a balatonfenyvesi vasútállomástól keskeny nyomtávú vonattal is megközelíthető, már maga az utazás is élmény, főleg a gyermekekkel utazóknak.
 imaház, kápolna
 

Fehér Kápolna - Buzsák

Cím: Buzsák
Link: www.buzsak.hu

A település legrégebbi műemléke az egyhajós, félköríves szentélyű, román kori Fehér Kápolna, amely egy Akts nevű, elpusztult középkori település plébániatemploma volt. 1704- ben készült, faragott szőlőindás, reneszánsz faoltára jelenleg a római katolikus templomban tekinthető meg.
 kerámia
Hagyományos és egyedi technikákkal készült formák, stílus és hangulat. Kisplasztikák, tárgyak és finomkerámiák várják a gyűjtőket. Tekintsenek be műhelyünkbe!
 

Kerámia edények - Buzsák


Kerámia edények - Buzsák
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Hímzés - Buzsák

Cím: Buzsák
Link: www.buzsak.hu

Buzsákon három hímzésfajta ismert, a vézás, a boszorkányos, és a rátétes, más nevén „bécsis” hímzés.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Buzsáki tájház

Cím: Buzsák, Fő tér
Link: www.buzsak.hu
Telefon szám: +36-85-330-342

A tömésház a 19. században épült, módos paraszt portája volt, ami jól látható a telek nagy méretén, gazdasági épületein. A szoba ma is 19. századi tisztaszobának van berendezve, két szépen felvetett ággyal, szentképekkel, gazdag díszítéssel. A hátsó szoba, ami egykor a család lakószobája volt, ma kiállítótérként funkcionál, hiszen itt helyezték el a buzsáki népművészet, népi iparművészet legszebb darabjait. A hímzéses textilek mellett a tájház népművészeti kiállításában helyet kaptak a buzsáki fafaragók régi és mai munkái is, hiszen ahogy a hímzés, úgy a fafaragás is élő népművészeti tevékenység a faluban.
 templom
 

Buzsák római katolikus temploma

Cím: Buzsák, Petőfi u.
Link: www.buzsak.hu
Telefon szám: +36-85-331-458
Kapcsolattartó személy: Balsay Tamás

Buzsákom a katolikus templomot 1791-ben szentelték fel, gazdag buzsáki hímzéssel készült miseruha és oltárterítő gyűjteménye országszerte ismert.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner