12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Buják
www.bujak.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Borbély Gábor E-mail: bujak@globonet.hu
 Telefon: +36-32 488-488 Fax:  
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    forrás,    imaház, kápolna,    kilátó, panoráma,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    vár, várrom,    védett ritkaság

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Glatz Oszkár kiállítás - Buják

Telefon szám: +36-20-772-3421
Cím: Buják
Link: www.bujak.hu

Glatz Oszkár (1872-1958) festőművész, aki közel 30 éven át festett Bujákon és az itt készült munkáinak egy részét Bujáknak adományozta, melyek állandó kiállítás keretében tekinthetők meg. Nyitva: szombaton 15-19 óráig, más napokon előzetes egyeztetés alapján: 06/20-772-3421 Belépődíj: felnőtt 500.-, gyermek 250.-, csoportos és családi belépő 250.-.
 egyedi ritkaság
 

Pappenheim-kőbánya, homokkőbarlang - Buják

Cím: Buják, Bokori és a Béke út sarka
Link: www.bujak.hu

Bujákon található a Magyarország alig tucatnyi homokkő barlangjának egyike: hossza 10,5 magassága 5, szélessége 7 méter.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálvária - Buják

Cím: Buják, Kálvária hegy
Link: www.bujak.hu

A Kálvária hegy legmagasabb pontján álló, szabálytalan építmény klasszicista stílusban épült 1820 körül. A bujáki hagyomány szerint az 1800-as évek végén vihar rongálta meg, de egy helyi mészáros költségén helyreállították. Belső járószintje erősen kiemelt, ezért a kőkorlátos feljáró lépcső is igen meredek. Félköríves kapuja kőkeretes, ennek egy részét betonnal pótolták. A kovácsoltvas, szegecselt kapu egyidős az építménnyel. A mellvédet egysoros téglapárkány zárja le. Feszülete újkori, de múlt századi talapzaton áll. Latorkeresztjei homokkőből faragottak. Az eredeti feszület két mellékalakja ma a temetői, 1791-ből származó kereszt mellett található. A kálvária a mellette álló Szt. Anna kápolnával egységet képez.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Napraforgó Vendégház - Buják

Cím: 3047 Buják, Ötéves terv út 33.
Link: www.bujakapartman.hu
Telefon szám: +36-32-488-065; +3630 429-5464
Fax szám: +36-32-488-011
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bódi Éva

A Naproforgó Vendégház Bujákon 8 ágyas, kétszobás, jól felszerelt falusi vendégház. Összkomfortos, önellátós, a faluban kedvezményes áron étkezés megoldható. Zárt udvar, parkoló, bográcsoló. Folklór, népviselet, Glatz Oszkár galéria, Sasbérci kilátó, Várrom, Kálvária Egészség pénztárakkal szerződés. Üdülési csekket elfogadunk!
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Egidius-forrás - Buják

Cím: Buják, külterület
Link: www.bujak.hu

Bujákról a tölgyfához vezető úton juthatunk el a forráshoz. A különb­ség csupán annyi, hogy az első bal oldali útelágazásra letérve kell foly­tatni utunkat egészen a Selyem­rétig. A réthez érve az erdő szélén balra kell haladnunk. Az erdő szélén egy kis patak medrében találunk a szépen foglalt, gondozott forrásra, melyet a tölgyfákkal együtt 1943-ban védetté nyilvánítottak.
 imaház, kápolna
 

Szent Anna kápolna - Buják

Cím: Buják, Kálvária hegy
Link: www.bujak.hu

A késő barokk stílusú kápolnát 1801-ben építették. Egyhajós, előreugró középtornyos, nyugat-keleti tájolású. Tornya alatti bejárata ívesen falazott, nyitott, több új betonlépcső vezet fel hozzá. A hajó kapuja a toronyelőtérből nyílik. A torony fala a kapukeretnek támaszkodik és részben takarja azt. Tornya gúlatetővel fedett, apszisa egyenes záródású. A hajófalat egy-egy kőkeretes ablak töri át, hajója donga-, szentélye félkupolaboltozatos. Az épülettől keletre egyszerű remetelak áll.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Sasbérci kilkátó - Buják

Cím: Buják, külterület
Link: www.bujak.hu

Az 1920-ban emelt tornyot 2001-ben felújították. A Sasbércen áll, mely megközelíthető Bokor, Buják, Bér, Terény községek felől. Nyitva szombaton, vasárnap 10-16 óráig, belépő 250 Ft.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Piroska néni múzeuma Buják

Cím: Buják, Kossuth u. 27.
Telefon szám: +36-30 587- 9604
Kapcsolattartó személy: Zsuppányi Ferencné

A Cserhát lankái között, festői környezetben fekszik Buják község. A Palócország szívében meghúzódó település nemcsak vendégszerető lakosairól, rendezett utcáiról, takaros házairól ismert, hanem a palóc hagyományokat őrző és bemutató gyűjteményéről is. A község központjában található Piroska néni Palóc Múzeuma. Maga a tulajdonos Piroska néni mutatja be az érdeklődőknek a bujáki nép életét megjelenítő gyönyörű szép kiállítást. Nyitva: előzetes bejelentkezés alapján. a 06/30- 587- 9604 telefonszámon. Belépődíj: felnőtt 300.-, gyermek 200.-, csoportoknak kedvezmény.
 szálláshely
 

Borbála Vadászház - Buják

Cím: 3047 Buják, külterület
Telefon szám: +36-32 488-011
Kapcsolattartó személy: Keczeliné Horváth Éva
Link: www.bujak.hu

Ismerje meg a Borbála Vadászházat, mely Budapesttől csak 87 km-re, a Cserhát hegység déli nyúlványai között Buják külterületén található! Különleges történelmi és természeti környezetben, a több, mint 700 éves Bujáki vár szomszédságában, arborétum jellegű parkban, új arculattal nyitottuk meg vadász-szállodánkat. A Borbála Vadászház családias hangulatú parkjában erdei utakkal, fürdő- és horgásztóval, gyermekjátszótérrel, sportolási lehetőségekkel várjuk kedves Vendégeinket és a vadászat szerelmeseit.


Napraforgó Vendégház   Info

Cím: 3047 Buják, Ötéves terv út 33.
Telefon szám: +36-32 488-065
Kapcsolattartó személy: Bódi Éva
Link: www.bujakapartman.hu
Fax szám: +36-32 488-011
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Naproforgó Vendégház Bujákon 8 ágyas, kétszobás, jól felszerelt falusi vendégház. Összkomfortos, önellátós, a faluban kedvezményes áron az étkezés megoldható. Zárt udvar, parkoló, bográcsoló. Folklór, népviselet, Glatz Oszkár galéria, Sasbérci kilátó, Várrom, Kálvária. Egészség pénztárakkal szerződés. Mobil elérhetőség: +36-30 429-5464.
 templom
 

Római katolikus templom - Buják

Cím: Buják
Link: www.bujak.hu

A temető után már látható is Buják község temploma, mely egy barokk stílusban épült templom. A község hívei római katolikus hívek. Korábban állt itt már egy középkori, ma már csak az alapjai láthatók. Az új templomot többször kellet tatarozni, ezekről a munkálatokról egy emléktáblát készítettek a templom bejárata mellé. Chobot ismert munkájában, Gutten István plébános feljegyzéseire hivatkozva, két középkori templomról tesz említést.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Bujáki vár romjai

Cím: Buják
Link: www.bujak.hu

A kellemes séta során, egy leágazáson végigjárva a bujáki vár romjaira is felkapaszkodhatunk és gyönyörködhetünk az ott elénk táruló panorámában.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Bujáki tölgyfák

Cím: Buják
Link: www.bujak.hu

A megye elsőként 1943-ban védetté nyilvánított természeti értékei a bujáki tölgyfák.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner