12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Budapest XII.
www.budapesthegyvidek.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: POKORNI ZOLTÁN E-mail: info@bp12ker.hu
 Telefon: +36-1/224-5900, 1/224-5949 Fax: +36-1/356-5846
állandó kiállítás,    cukrászda,    egyházművészet,    erdei túra, tanösvény,    gasztronómiai különlegesség,    híres étterem,    kiemelt szolgáltató,    kilátó, panoráma,    kisvasút, városnéző kisvonat,    libegő,    mozi,    múzeum,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    téli sportok,    templom,    védett ritkaság

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

XII. Kerület Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény

Telefon szám: +36-1- 457-0501,+36-1-201-2914
Fax szám: +36-1-457-0500
Kapcsolattartó személy: Dr. Müllner Jenő
Cím: 1126 Budapest, Beethoven utca 1/b.
Link: hegytortenet.hu

2004 végén a Hegyvidék Önkormányzata - a kerület gazdag múltjára való tekintettel - külön helytörténeti gyűjtemény kialakításáról határozott a Beethoven utca 1/b. alatt. 2005. január 1-jén önálló intézményként megalakult a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria, melynek vezetésével dr. Müllner Jenőt bízták meg.
 cukrászda
 

Major Cukrászda

Telefon szám: +36 20/40-600-75
Cím: 1122 Budapest, Maros u. 14.
Link: www.majorcukraszda.hu

A Major Cukrászda 2008 novemberében nyitotta meg újra, kapuit új néven, de régi formában. Jelenleg a két család összefogásával alakult Major Cukrászati Kft. családi vállalkozásként üzemelteti. Nyitva tartás: Hétfö - Péntek 9 - 18. Szombat 10 - 16
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

A budaszentlőrinci pálos kolostor romjai

Cím: Budakeszi út 91-95.
Link: www.gyermekvasut.com/kolostor.html

A romok teljes körű feltárása jelenleg is tart. A kutatási terület a helyi erdészet engedélyével, előzetes egyeztetés alapján látogatható. A kolostorrom a Gyermekvasút Szépjuhászné állomásától pár száz méterre található. Néhány perces sétával megközelíthető.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Sváb-hegy

Cím: Budakeszi útról közelíthető meg

 
A Svábhegy Budapest városrésze a XII. kerületben.


Makkosmária, Római katolikus templom

Cím: Makkosmária
Telefon szám: +36-23-451-882
Link: www.gyermekvasut.com

Erdei túra Makkosmária római katolikus templomához.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Magyarország tortája 2013

Cím: 1122 Budapest, Maros u. 14.
Telefon szám: +36-20 406-0075
Link: www.majorcukraszda.hu

A Major cukrászda milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet. Az országtorta idei meghatározott alapanyaga a dió volt. Bacskó Szilárd és a budapesti Major cukrászda nyertes tortájában a kétféle krém - mézes és pralinés - között vékony, roppanós betét található. Minden egyes torta 30 dekagramm diót tartalmaz majd
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Monarchia Étterem és Klub Budapest

Cím: 1125 Budapest, XII. kerület, Virányos út 4/A.
Telefon szám: +36-1-212-2413
Link: www.monarchia.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Monarchia Étterem és Klub Budapest


Hotel Walzer Étterme Budapest

Cím: 1124 Budapest, XII. kerület, Németvölgyi út 110.
Telefon szám: +36-205118561
Link: www.hotelwalzer.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-1-4533110

Hotel Walzer Étterme Budapest


Mongolian Barbecue Budapest

Cím: 1125 Budapest, XII. kerület, Márvány utca 19.
Telefon szám: +36 1 212 3743
Link: www.mongolianbbq.hu
Fax szám: +36-1-356-6363

Mongolian Barbecue Budapest


János Étterem Budapest

Cím: 1121 Budapest, XII. kerület, Hegyalja út 23.
Link: www.janosetterem.hu
Fax szám: +36-1-202-2984
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kelemen Gábor

János Étterem Budapest
 kiemelt szolgáltató
 

MOM Park Shopping Center

Cím: Budapest, XII., Alkotás utca 53. a BAH csomópontnál
Link: www.mompark.hu
Fax szám: +36-1-487 55 42
Telefon szám: +36-1487 55 01

MOM Park Shopping Center


Alkotás center

Cím: Budapest, XII., Alkotás utca 50.

Alkotás center Budapest XII


Csillebérci Szabadidőközpont

Cím: 1121 Budapest, Konkoly-Thege M. u. 21.
Telefon szám: +36-1 395-6537
Fax szám: +36-1 395-7327
Link: www.csilleberciszabadido.hu

A Csillebérci Szabadidő-, és Ifjúsági Központ a Budai hegységben a János hegytől 2 km-re, a Normafától 10 percre 46 hektár erdős területen fekszik. A városközponttól autóval és tömegközlekedési eszközzel is jól megközelíthető. A terület kiválóan alkalmas több száz fős szabadtéri rendezvények, táborok, több napos konferenciák megszervezésére. Szabadidős és sportprogramok lebonyolításához a sportpályák, nyitott úszómedence valamint tűzrakó helyek, Paintball pálya, Gokart, Kalandpark állnak vendégeink rendelkezésére. A szabadtéri területek mellett a sportcsarnokot és különböző befogadó képességű termeket tudunk biztosítani a szabadidő kellemes eltöltésére.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Széchenyi-kilátó

Cím: Melinda út

A Széchenyi-kilátót Ybl Miklós tervezte. A ma kilátóként funkcionáló egykori gloriette a Széchenyi-emlék úton, a Rege út torkolatánál áll. Foto: www.muemlekem.hu


János-hegyi kilátó (Erzsébet-kilátó)

Cím: János-hegy
Link: janoshegyikilato.hu

A János-hegy a kilátó megépülése előtt is kedvelt kirándulóhely volt; a legenda szerint a hegy csúcsáról tiszta időben a Magas-Tátra csúcsait is meg lehetett pillantani. Nevének eredete – egy népmonda alapján – a törökverő Hunyadi Jánoshoz köthető, akinek itt Márta, egy szép görög leány megmentette az életét.


Kaán Károly-kilátó

Cím: Budapest, Nagy-Hárs-hegy
Link: www.gyermekvasut.hu/page.php?71

A Nagy-Hárs-hegy tetején, 454 méterre a tengerszint felett helyezkedik el a környék kirándulóinak egyik kedvenc célpontja, a Kaán Károly-kilátó.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Fogaskerekű vasút

Cím: Szilágyi Erzsébet fasor 16.
Link: www.gyermekvasut.hu/page.php?61

A budai hegyek egyik nevezetessége a Fogaskerekű Vasút, azaz a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) 60-as jelzésű járata.


MÁV Zrt. Széchényi-hegyi Gyermekvasút

Cím: Budapest, Széchenyi-hegy
Link: www.gyermekvasut.hu

Az alapvetően megváltozott körülmények között a Gyermekvasút sikeresen megőrizte két fő feladatát: hangulatos kisvasútként szolgálja a budai hegyekben kirándulókat, egyúttal felelősségteljes feladatot és páratlan közösségi életet biztosít a gyermekvasutasként szolgálatot teljesítő tíz-tizennégy éves gyermekeknek. A Gyermekvasút továbbra is a Budai-hegység egyik kedvelt látványossága.
 libegő
Egyedülálló környezetben, csodálatos tájakon keresztül vezet e közkedvelt libegő. Kellemes kikapcsolódás és tökéletes levegő javítja közérzetünket.
 

Zugligeti Libegő

Cím: Budapest, Zugliget-János-hegy között
Link: www.bkv.hu

A Zugligeti Libegő a budai hegyek egyik legérdekesebb látványossága. A libegővel utazókat Budapest legszebb látképe várja az Erzsébet kilátóban, mely a felső állomásról rövid sétával elérhető. Visszafelé a főváros panorámájában gyönyörködhetnek, miközben szó szerint úgy érezhetik, hogy a hegytetőről a városba ereszkednek. A Libegő felső szakasza a János-hegy meredek lejtőinek fái, alsó szakasza a zugligeti villanegyed utcái és kertjei fölött halad. Alsó állomása a Zugligeti úton van, ahol igény szerint felszállhatnak a Nyugati pályaudvarra közlekedő 291-es buszra.
 mozi
 

Palace MOM Park

Cím: Budapest, XII. kerület, Alkotás út 53.
Link: www.palacecinemas.hu
Telefon szám: +36 1 487 5672

A város budai oldalán a Palace MOM Park sokak kedvenc mozijává vált, többek között talán szokatlanul tágas és világos belső tere miatt, amiben annyira különbözik minden más multiplextől a városban. A Palace MOM Park 9 termével és a közel 2500 férőhellyel a legmodernebb mozitechnikát képviselő digitális vetítővel rendelkező mozi Magyarországon. Kihasználva a digitális vetítőgép előnyeit a Palace MOM Park helyet adott már koncertek, sport- és egyéb események élő közvetítésének. A hatalmas, világos terek kiváló helyszínként bizonyulnak egyéb rendezvények lebonyolításához is.
 múzeum
 

Gyermekvasutas Múzeum

Cím: Hűvösvölgy állomás
Link: www.gyermekvasut.hu
Telefon szám: +36-1 397 5394

A Gyermekvasutas Múzeum a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút és az egykori Úttörővasút tárgyi emlékeinek gyűjteménye. A múzeum Hűvösvölgy állomás épületében kapott helyet. Bejárata az állomás első vágánya melletti peronon található.


Bajor Gizi Színészmúzeum

Cím: 1124 Budapest, XII. Stromfeld A. u. 16.
Link: www.oszmi.hu
Telefon szám: 36-1-356-4294
Fax szám: 36-1-356-4294

A Beyer-család földszintes házából átalakított emeletes neobarokk villába 1933-ban költözött be Bajor Gizi, harmadik férjével, dr. Germán Tiborral. 1951. február 12-én a színésznő pályája tragikus hirtelenséggel szakadt meg. Gobbi Hilda aznap határozta el, hogy a pályatárs, példakép emlékeit, tárgyait egyben tartva múzeumot hoz létre: 1952 február 12-én – Bajor Gizi halálának első évfordulóján – megnyílt az első kiállítás, amely Bajor alakja mellett Jászai Mari és Márkus Emília emlékét idézte fel, őrizte meg.
 szálláshely
 

Novotel Budapest Congress Center Accor Hotel ****

Cím: Budapest, Alkotás utca 63-67
Link: www.novotel-bud-congress.hu
Telefon szám: 36-1 372-5700
Fax szám: 36-1 466-5636

A Novotel Budapest Congress közvetlenül kapcsolódik a kongresszusi centerhez. 319 új Novation szobával rendelkezik és ezen felül 3200 további Accor Hospitality szobát biztosít a környező Sofitel, Mercure, Novotel és Ibis szállodákban


Normafa Hotel, Normafa Grill

Cím: 1221 Budapest, Eötvös út 52-54.
Telefon szám: +36-1 395-6505

Tájékoztatjuk Önöket, hogy komplexumunk a Normafa Hotel, Normafa Grill karbantartási munkálatok miatt a nagyközönség számára nem üzemel. Jelenleg nem elérhető vendégeink számára a hotel, az étterem és a wellness részleg sem. A tervezett nyitásról és a változásokról időben tájékoztatjuk Önöket a honlapunkon és más médián keresztül is!
 téli sportok
Kiépített pályák, szórakoztató téli programok, valamint figyelmes vendéglátás és szép környezet várja Önöket.
 

Normafa-lejtő, Síklub

Cím: Budapest, Normafa
Link: www.normafa.hu

A sí századunk sportja és bár korábban a Normafa komoly síterepnek számított, ma már a pár száz méteres pályákat elsősorban oktatásra használják az itt működő síklubok.
 templom
 

Városmajori Jézus Szíve plébániatemplom

Cím: 1122 Budapest, Csaba utca 5,
Link: varosmajor.communio.hu
Telefon szám: +36-1-212-4656

A Budapest- Városmajori Római Katolikus Egyházközség Jézus Szíve plébániatemplom több elemből álló építészeti együttes a főváros XII. kerületében. Ennek elemei a Maros utca felől a következők: a harangtorony, a nagytemplom és a közösségi házként működő kistemplom. A három elemet a templom két oldalán egy-egy félköríves nyílású árkádsor köti össze. A több szakaszban épült együttes magyar művészet és különösen az egyházművészet kiemelkedő értéke. Az együttes építészekhez társult más alkotók révén jeles 20. századi alkotás, amelyet méltán nyilvánítottak műemlékké.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Báthori-barlang

Cím: Nagy-Hárs-hegy

A Bátori-barlang a Gyermekvasút Szépjuhászné és Hárs-hegy állomásaitól rövid erdei sétával közelíthető meg a sárga sáv turistajelzésen.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner