12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Budapest XI.
www.ujbuda.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: DR. László Imre E-mail: web@ujbuda.hu
 Telefon: 0036 1 372-4500 Fax: 0036 1 466-5287
arborétum,    egészség centrum,    emlékmű, műemlék, szobor,    extrém sport,    fitness stúdió,    gyógyfürdő,    híres étterem,    kalandpark, kalandtúra,    kiemelt szolgáltató,    kilátó, panoráma,    konferencia központ,    lovaglás,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    nemzeti park,    programok, rendezvények,    szakorvosok,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    vízi sportok, kikötő

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Kertészeti Egyetem Budai Arborétuma

Telefon szám: +36-1482-6291
Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43.
Link: kerteszettudomany.uni-corvinus.hu

Az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsőoktatás fellegvárának keretet adó Budapest Corvinus Egyetem Budai Campusának épületegyüttesét. Az Arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út – Szüret utca – Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre.
 egyedi ritkaság
 

Tropicarium Budapest Nagytétényi út

Telefon szám: 00-36-1-424-3050
Cím: Budapest, XXII., Nagytétényi út 37-45
Link: www.tropicarium.hu
Fax szám: 00-36-1-424-3050
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Mátrai Anikó

Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a megnyitás óta eltelt közel 10 év alatt csaknem 5 millió látogatónk volt a Tropicariumban, akik legnagyobb többsége elégedett volt a látvánnyal.


Feneketlen-tó


 
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Citadella

Cím: Budapest, XI. kerület, Gellért-hegy

A 220 méter hosszú, 12–16 méteres falmagasságú erődöt Julius Jakob Haynau építtette. Különlegessége, hogy a szokásos erődöktől eltérően nem az alatta elterülő város megvédése céljából épült, hanem épp ellenkezőleg: a Citadellának szánt szerep a pesti lakosság megfélemlítése volt. Erről tanúskodnak a városra néző ágyúállások is, ám szerencsére az ágyúkat kizárólag díszlövések leadására használták.


Gárdonyi Géza emlékmű

Cím: Budapest, XI. ker. Bartók Béla út 36.

Gárdonyi Géza emlékmű


Szent Imre herceg emlékmű

Cím: Budapest, XI. ker. Móricz Zsigmond tér

Szent Imre herceg emlékmű
 extrém sport
 

eXbox Action Park

Cím: 1117 Budapest, Hunyadi János út 4.
Telefon szám: +36-30 232-5108
Link: exbox.hu

Egy Action Park. Egy Élményház. Egy beltéri Sportközpont, amelyben a mozgás öröme találkozik a kalanddal teli kihívásokkal és a szórakozással. Nyitva tartás: Hétfőn az eXbox Action Park zárva tart! Keddtől pénteking 14-22 óráig tartunk nyitva. Szombaton és vasárnap 10-22 óráig, az utolsó 33-as buszig nyitva tartunk!
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, SPA

Cím: 1118 Budapest, Kelenhegyi út 4., Szent Gellért tér
Telefon szám: +36 1 466-6166
Link: www.budapestgyogyfurdoi.hu
Kapcsolattartó személy: Balás Lóránt

Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, SPA
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Búsuló Juhász Étterem Budapest

Cím: 1118 Budapest,Gellért-hegy,Kelenhegyi út 58.
Telefon szám: +36-1-209-1649,+36-1-209-1711
Link: www.busulojuhasz.hu
Fax szám: +36-1-365-5000

Egyedülálló környezetben a belvárostól 5 percre, a Gellért-hegy délnyugati oldalában egy lépcsõzetes kerttel körülvéve található éttermünk a Búsuló Juhász Étterem.


Royal Corvin Étterem

Cím: 1117 Budapest, XI. kerület, Hengermalom u. 3.
Telefon szám: +36-70 544 0663
Fax szám: +36-1-481-0676
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Varga Péter

Hangulatos magyar vendéglő, melynek céljai közé tartozik a magyar konyha ételeinek és ízeinek megőrzése. Nyitva tartás: hétfő - péntek 12-17.


Víghajós John Bull Pub,Budapest

Cím: 1118 Budapest, XI. kerület, Budaörsi út 7.
Telefon szám: +36-1-319-8751.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.johnbull.hu

Bécs vagy Balaton felé elsuhanva, vagy a pénteki csúcsforgalomban araszolva bizonyára számtalanszor megcsodálta a Villányi és a Budaörsi út kereszteződésében lévő épületet, amely a Víghajós John Bull Pub étterem- angol söröző és ( kerthelyiség ) otthona. Önnek, akinek még nem volt ideje vagy lehetősége betérni, szeretnénk bemutatni a viktoriánus angol pubok autentikus hangulatát idéző VÍGHAJÓS JOHN BULL PUB étterem- angol söröző -t, ahol jó időben kerthelyiség is várja a vendégeket.


Citadella Étterem Budapest

Cím: 1118 Budapest, Citadella sétány
Telefon szám: +36-1-386-0505
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.citadella.hu
Fax szám: +36-1-466-7736

Budapest nevezetessége a Duna partján emelkedő Gellérthegy tetején 1854-ben épült Citadella, melynek falairól nyílik a legszebb kilátás a fővárosra. Az ódon épületben lévő étterem történelmi hangulatát méteres boltozatos falak, korhű fegyverek adják. A magyar és nemzetközi konyha remekeit nyolc különböző hangulatú, 15-250 fős teremben akár 500 fő fogyaszthatja egyszerre. Egyedülálló a "Börtönudvar" terem, amely 250 fő befogadására is alkalmas. Csoportok részére kedvezményes menü ajánlatokat kínálunk. Esténként népi zenekar szórakoztatja a közönséget, folklór műsor megrendelhető.
 kalandpark, kalandtúra
Izgalom, kaland, csapatmunka, rátermettség és siker. Próbálja ki magát. Szervezett csoportokat is várunk, képzünk.
 

Budapesti bob pálya
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Budapest XI., Balatoni út (7-es út) 7. kilométer
Telefon szám: +36-1 310-4122
Link: www.bobpalya.hu

Budapest zöldövezetében található szórakoztató centrumunk 1995 óta fogadja kedves vendégeit. A bobpálya mellett minigolf pálya, valamint két, télen fedett műfüves focipálya, büfé és egy ingyenesen használható, az európai szabványnak megfelelő, biztonságos játszótér is lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.
 kiemelt szolgáltató
 

Elevenpark Játszóház Budapest

Cím: 1117 Budapest, Hengermalom u. 19-21
Telefon szám: +361-203-3022 +3620 222-8849
Link: elevenpark.hu

Elevenpark játszóház és gyerekprogramok Magyarország legnagyobb és legmenőbb beltéri játszótere Az Elevenpark egy hatalmas, mégis kedves és napsütéses játszóház, a vidámpark és a klasszikus játszótér elemeivel. Ez az óriási játszótér egy nagy világos és barátságos fedett térben van, ahol minden hónapban egy-egy rendezvény és gyerekprogramok várják az egész családot.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Gellért hegy

Cím: Budapest, XI. kerület, Gellért hegy

Gellért hegy
 konferencia központ
Felkészült termek, célszerű kialakítások, modern technika és kiváló asszisztencia várja a tematikus rendezvények látogatóit. Komfort és kellemes környezet segíti a rendezvényt követő kikapcsolódást. Kérje részletes tájékoztatónkat itt.
 

Budapesti Kongresszusi Központ

Cím: 1123 Budapest, Jagelló út 1-3.
Telefon szám: +361 372-5400, 372-5700
Fax szám: +361 466-5636
Link: www.bcc.hu

A Budapest Kongresszusi Központ rendelkezik Magyarország legnagyobb, legmodernebb kongresszusi és rendezvény helyszínével.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

III. Budapesti Sárkányhajó Fesztivál

Cím: Budapest, Lágymányosi-öböl
Link: www.dragonboat.hu

2009. július 4-én és 5-én tartják a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával a Dragon Aktív Kft. rendezésébent a most már hagyományos, III. Budapesti Sárkányhajó Fesztivált és Magyar Kupa futamot a Lágymányosi Öbölben. A budapesti fesztivál a NOKIA Sárkányhajó Fesztiválok 2009 öt fordulóból álló fesztiválsorozat idei harmadik állomása. A látványos és sok embert megmozgató sárkányhajó fesztivál budapesti megrendezésével a szervezők szeretnék a főváros tömeg- és versenysport életét színesíteni, felpezsdíteni.
 múzeum
 

Albertfalvai Múzeum

Cím: 1116 Budapest, XI. kerület, Pentele utca 8.
Link: www.museum.hu/budapest/albertfalvi
Telefon szám: +36-1-208-6635
Kapcsolattartó személy: Beleznay Andor

Albertfalvai Múzeum


GAMMA Múzeum

Cím: 1119 Budapest, XI. kerület, Fehérvári út 89.
Link: www.gammamuzeum.hu
Telefon szám: +36-1-205-5771
Kapcsolattartó személy: Kemény Tibor
Fax szám: +36-1-205-5778

A múzeum alapvető célkitűzését, miszerint az értékesebb dokumentumokat, fényképeket műszereket, tárgyakat maradéktalanul mentsük meg, teljes egészében megvalósítani - sajnos - nem lehetett. De így is sikerült mintegy 2100 db. műszert, tárgyat, 10000 db. fotót, 500 db. dokumentumot megmenteni, megőrizni, és ezzel az anyaggal egy - az országban egyedülálló, komplex finommechanikai gyárra jellemző - speciális elektronikai szakmúzeumot alapítani.


Molnár C. Pál Műterem-Múzeum

Cím: 1118 Budapest, XI. kerület, Ménesi út 65.
Telefon szám: +36-1385-3637
Kapcsolattartó személy: Csillag Péter
Fax szám: +36-1209-0179

 


Országos Műszaki Múzeum

Cím: 1117 Budapest, Kaposvár utca 13-15.
Telefon szám: +36-1-204-4095
Kapcsolattartó személy: Szepesy Márta
Fax szám: +36-1-204-4088
Link: www.omm.hu/eler.htm

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytára.
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Sas-hegy (természetvédelmi terület)

Cím: Budapest, XI. ker. Tájék. u. 26.
Telefon szám: +36- 30/408-4370
Kapcsolattartó személy: Kremnicsán János
Link: www.sas-hegy.hu

Országos Természetvédelmi Tanács létrehozza a 30 hektáros „Sashegy” Természetvédelmi Területet. A határozat, a főváros szélén fekvő terület bekerítését, szigorú őrzését, erdősítést, élőhely-rekonstrukciót, s mindenféle hasznosítási tilalmat ír elő, tehát a fokozott védettség ismérveit. A megvalósítás 1958-ban kezdődött meg.
 sétáló utca, városkép
 

Szent Gellért tér, Bartók Béla út

Cím: Budapest, XI. ker. Bartók Béla útMóricz Zsigmond tér

Cím: Budapest, XI. ker. Móricz Zsigmond tér

Móricz Zsigmond tér
 szálláshely
 

Danubius Hotel Gellért****

Cím: 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.
Telefon szám: +36 1 889-5500
Fax szám: +36 1 889-5505
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.danubiushotels.com/gellert

Danubius Hotel Gellért****


Hunguest Hotel Griff

Cím: H-1113, Budapest, Bartók Béla út 152.
Telefon szám: 00-36-1-204-0044
Fax szám: 00-36-1-204-0062

Hunguest Hotel Griff


Congress Park Hotel Flamenco****

Cím: 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.
Telefon szám: +36 1 889-5600
Fax szám: +36 1 889-5701
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.danubiushotels.com/flamenco

Congress Park Hotel Flamenco****


Bara Hotel***

Cím: 1118 Budapest, Hegyalja u. 34-36
Telefon szám: +36-1-209-4905
Fax szám: +36-1-385-0995
Link: www.barahotel.hu
Kapcsolattartó személy: Bara Gábor

Szállodánk, amely 1998 óta üzemel 96 db 3 különböző szárnyban található, többféle típusú (1 ágyas, franciaágyas, 2 ágyas, 3 ágyas, apartman) és felszereltségű szobával, magyaros és nemzetközi ételeket kínáló éttermével, hangulatos bárjával várja a kedves vendégeket. A kényelmesen berendezett, tágas szobák műholdas színes TV-vel és telefonnal felszereltek, ezen felül 40 szobában található minibár is. Szállodánk alapvető célja, hogy a különböző típusú, felszereltségű, elhelyezkedésű és árfekvésű szobák között minden kedves vendégünk megtalálja a számára leginkább megfelelőt, így biztosítva a tökéletes kikapcsolódás lehetőségét.


Kalmár Apartement

Cím: 1118 Budapest, Kelenhegyi út 7-9.
Telefon szám: +36-1-227-9614
Fax szám: +36-1-227-9614
Link: www.budapesthotels-budapesthotelbooking.com

A Kalmár Panzió Budapesten, egy elegáns nagypolgári villában helyezkedik el a Gellérthegy délkeleti lejtőjén, kb 300 méterre a Dunától és a világhírű Gellért Fürdőtől.
 templom
 

A ciszterciek Szent Imre-plébániatemploma

Cím: 1114 Budapest, Himfy u. 9.
Link: www.szentimre.hu

A ciszterciek Szent Imre-plébániatemploma
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, SPA

Cím: 1118 Budapest, Kelenhegyi út 4., Szent Gellért tér
Link: www.budapestgyogyfurdoi.hu
Telefon szám: +36 1 466-6166
Kapcsolattartó személy: Balás LórántNyéki Imre Uszoda

Cím: 1116 Budapest, XI. kerület, Kondorosi út 14.
Link: www.nyekiimreuszoda.hu
Telefon szám: +36- 1 208 40 25

 
Nyéki Imre Uszoda és Tornacsarnok.
 vízi sportok, kikötő
 

13. Sárkányhajó Klub Legénység Európa-bajnokság

Cím: Budapest, Lágymányosi öböl
Link: eccc2009.dragonboat.hu

2009. július 10-12. között Budapest történetének egyik legnagyobb és legújabb nemzetközi sportversenyének, a 13. Klub Legénység Európa-bajnokságnak (ECCC 2009) ad otthont a Lágymányosi Öböl, Újbuda “zöld (fél)szigete”. Az Európa-bajnokság a Magyar Sárkányhajó Szövetség szervezésében, az Európai Sárkányhajó Szövetség (European Dragon Boat Federation - EDBF) felügyelete alatt kerül megrendezésre.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner