12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Budapest III.
www.obuda.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Dr. Kiss László E-mail: info@obuda.hu
 Telefon: 0036 1 437-8500 Fax: 0036 1 437-8586
állandó kiállítás,    bio termékek,    cukrászda,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    étterem,    falusi turizmus,    fitness stúdió,    gasztronómiai különlegesség,    gyógyfürdő,    hadijátékok,    hajókirándulás, komp,    híres étterem,    híres személy,    internet,    kávézó, teaház, kávéház,    kemping,    kézműves tábor,    kiemelt szolgáltató,    konferencia központ,    magánklinikák,    magyar ízek látványkonyhája,    média,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    teniszpálya,    uszoda, strand,    vízi sportok, kikötő,    vízitúra,    wellness központ,    zsinagóga

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Budapest Galéria Kiállítóháza

Telefon szám: +36-1-388-6771
Fax szám: +36-1-388-6784
Kapcsolattartó személy: Zsigmond Attila
Cím: 1036 Budapest, Lajos u. 158.
Link: www.budapestgaleria.hu

A mai Lajos utca 158. számú épület a XVIII. század elején sörházként szerepel az okiratokban, a század végén lakóházzá alakították át, a XIX. Században további toldalékkal bővítették.Ez az épület ma a Budapest Galéria Kiállítóháza, amely a Budapest Galéria céljainak és feladatainak megfelelően kortárs képzőművészeti kiállításoknak és a Pátzay Pál szobrász kiállításának ad helyet a Budapest Kiállítóterem és a Budapest Galéria Varga Imre Gyűjtemény mellett.


Budapest Galéria Varga Imre Állandó Kiállítása

Telefon szám: +36-1-250-0274
Kapcsolattartó személy: Zsigmond Attila
Cím: 1033 Budapest, Laktanya utca 7.
Link: www.budapestgaleria.hu

Budapest Galéria Varga Imre Állandó Kiállítása.
 bio termékek
 

Kolosy téri piac

Telefon szám: +36-1-388-2146
Cím: 1036 Budapest, III. kerület, Kolossy tér 2.

Kolosy téri piac bio termékei.
 cukrászda
 

Cziniel Cukrászda és Kávéház
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-1-240-1188
Cím: 1031 Budapest, Nánási út 55. (Rómaipart)
Link: www.czinielcukraszda.hu

Bármilyen, az ifjú pár által megálmodott esküvői tortát elkészítünk, igény szerint ki is szállítjuk. Céges rendezvények kiemelt pontja, illetve ötletes kedvesség az igény szerint készített egyedi torta. Elképzeléseiket örömmel megvalósítjuk!
 egyedi ritkaság
 

szitagabi baba és mackóvilága

Cím: Budapest III.
Link: www.teddymackok.gportal.hu
Kapcsolattartó személy: Szita Gabriella

Szita Gagriella 5 alkalommal nyerte meg mackóival az országos mackókészítő versenyt és több nemzetközi versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Linzben abszolút első helyezést ért el, Magyarországon pedig Nívó díjat kapott. Szita Gabriella Budapesten él és mackói eltérnek a hagyományos értelemben vett maciktól, egyedi, fantáziadús alkotásai figyelemre méltóak.


Duna parti séta a Rómaitól Pünkösdfürdőig

Cím: 1031 Budapest, Nánási út-Királyok útja.

Rómaifürdő Corso
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Óbudai ferences kolostor romjai

Cím: Budapest III., Miklós utca 5.

 
A kolostor késő római kaszárnyaépületek maradványaira épült a XIII. század második felében. Fűtőrendszere is a római tábor hasonló építészeti elemeinek felhasználásával készült. A kisméretű templomnak négyszögletes, sarkán támpillérekkel megerősített szentélye volt, közepén sírkamrával.
 étterem
 

Mob Pizza

Cím: H-1031 Budapest, Monostori u. 31. (Rómaifürdő)
Telefon szám: +36 1 242-0623
Kapcsolattartó személy: Török Klára
Link: www.mobpizza.hu

A MOB PIZZA immár több mint 10 esztendeje szolgálja ki kedves Vendégeink ízlését. Üzleteinkben továbbra is szeretnénk megőrizni az Önök megtisztelő bizalmát azzal, hogy minőséget és megbízhatóságot igyekszünk nyújtani. Pizzatésztánkat adalékanyagok nélkül, alapszószainkat frissen, s természetesen mindent saját recept alapján készítünk. Pizzáját fogyaszthatja helyben, vagy el is tudja vinni tőlünk, de akár házhoz is szállítjuk Önnek. Csak hívjon minket bizalommal.


Fenyveskert Restaurant Dunapart

Cím: Budapest, III.ker. Árpád fejedelem út 125.

A MOL kút és a Görzenál között a Dunaparton várjuk Önöket!
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kirándulás a Dunakanyarba

Cím: Dunakanyar
Link: www.szeporszag.hu

Dunakanyar Szentendre Visegrád kirándulás Tekintse meg honlapunkat!
 fitness stúdió
Kitőnő szakemberek és testreszabott edzésprogramok várják a felfrissülni vágyókat.
 

Lido Fitness Club

Cím: H-1031 Budapest, Nánási út 67.
Link: www.lidofitness.hu
Telefon szám: +36 1 250 4549
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A megújult LIDÓ FITNESS CLUB a Duna-part legszebb részén, a Római parton, több, mint 700 nm-es területen, barátságos környezetben várja a felfrissülni vágyó kedves vendégeket.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Cziniel Cukrászda és Kávéház
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: H-1031 Budapest, Nánási út 55.
Link: www.czinielcukraszda.hu
Telefon szám: +36 1 240-1188
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ésik Zsolt

A Cziniel Cukrászda és Kávéház Budapest egyik legjobban fejlődő és nagy múlttal rendelkező részén, a Római parton található. A környéken lakók és itt pihenők körében hamar ismertté és kedveltté vált. A cukrászda klasszikus süteményválasztéka és a fagylaltkelyhek mellett, kínálunk kávékülönlegességeket, reggeli és uzsonna ételeket, alkoholos és alkoholmentes italokat, koktélokat. Nagy sikere van a tetszetős, esztétikus dobozban kínált, céges ajándékcsomagoknak, melyek a cég saját logójával ellátva is megrendelhetőek.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Aphrodite Spa Egészség és Wellness Központ

Cím: 1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94.
Link: www.ramadaplazabudapest.com
Telefon szám: +36-1-436-4159

2000 évvel ezelőtt a mai Óbuda területén egy római város, Aquincum állt. A környéken található öt forrás termálvizével táplált remek közfürdők már ekkor is a testileg vagy szellemileg fáradt emberek kikapcsolódását szolgálták. Az ókori idők kultúrája által inspirálva hoztuk létre az Aphrodite Spa Egészség és Wellness Centrumot, amely a közeli Margit sziget természetes termálforrásából kapja a gyógyító hévizet.
 hadijátékok
Középkori lovagok, úrnők és bajnokok szórakoztatják ősi romok között a látogatókat. Bajvívás, korhű öltözet, fegyverek és etikett, korabeli konyha és történelmi áttekintés egy kiváló nap része.
 

Aquincum múzeum

Cím: H-1031 Budapest, Záhony u. 10. (Szentendrei út)
Link: www.aquincum.hu
Telefon szám: +36 1 250 16 50

Nyitva tartás: április 15-30. és október 1-31.: romterület: 9-17h, kiállítások: 10-17h. május 1 - szeptember 30.: romterület: 9-18h, kiállítások 10-18h. Hétfőn zárva! november 1- április 15-ig kiállítás 10-16h.
 hajókirándulás, komp
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Komp közlekedés.
 

Wiking Yacht Club

Cím: H-1033 Budapest, Hajógyári sziget
Link: www.wiking.hu
Telefon szám: +36 20 454 7171
Fax szám: +36-1-250-3950
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Varga István

TANFOLYAMOK TÚRÁK SZERVIZ TÁROLÁS DARUZÁS ÜGYINTÉZÉS HAJÓBÉRLÉS HAJÓSZÁLLÍTÁS BENZINKÚT VÍZITAXI
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Vasmacska Vendéglő Budapest

Cím: 1033 Budapest, III., Laktanya u. 3-5.
Telefon szám: +36 1 250 2288
Fax szám: +36 1 250 2288

Vasmacska Vendéglő Budapest


Új Sípos Halászkert-Étterem , Budapest

Cím: 1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 6.
Telefon szám: +36-1-250-1812, +36-1-388-8745
Fax szám: +36- 1- 250-8156
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: ujsipos.hu

A hangulatos kerthelyiség, a belső kert, az étterem különböző termei, a Pinceterem, a piano bár nagy létszámú rendezvények befogadására is alkalmas, de több kisebb esemény egyidejű kiszolgálására is ideális felületet kínál.


Kerék Vendéglő Budapest

Cím: 1034 Budapest, III. kerület, Bécsi út 103.
Telefon szám: +36 1 250 42 61
Link: www.kerekvendeglo.hu

A Kerék, Óbuda egyik legrégebben működő kisvendéglője, hamisítatlan óbudai hangulattal és házias ételekkel várja Önt, a hét minden napján! Megnyílt a belsö udvari hangulatos kerthelyiségünk jó idő esetén este 17,30- 22h-ig kertigrill.


Harapó Mókus Vendéglő Budapest

Cím: 1032 Budapest, III. kerület, Zápor utca 69.
Telefon szám: +36 1 388 6151
Link: www.harapomokus.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Harapó Mókus Vendéglőt 1992-ben hívtuk életre, hogy teremtsünk Óbudán egy családias zugot kellemes kikapcsolódáshoz ízletes ételekkel, finom italokkal.


Kéhli Étterem Budapest

Cím: 1036 Budapest, III. kerület, Mókus u. 22.
Telefon szám: +36 1 250-4241
Link: www.kehli.hu
Fax szám: +36 1 387-6049
Kapcsolattartó személy: Cecei-Horváth Tibor

Egy régi ház, amely néhány hasonló korú házzal körbevéve ma egy kis szigetnyi múlttal őriz a hajdanvolt Óbudából, - annak földbesüppedő házaival, mesterműhelyeivel, apró boltocskáival: bohémeket, művészeket, szerelmes kisasszonyokat becsalogató kiskocsmákkal tarkított kedves, bájos világából.


Rómaifürdő Duna parti éttermek

Cím: Budapest III.ker. Rómaifürdő Duna part

Rómaifürdő Duna parti éttermek


King Arthur Étterem

Cím: 1036 Budapest, Bécsi u. 34-44.
Telefon szám: +36 1 437-82-43
Fax szám: +36 1 388-7556

King Arthur`s Lovagi Étterem


Hullám Étterem

Cím: 1039 Budapest, Királyok útja 307.
Telefon szám: +36 1 243-8967
Link: www.hullamvendeglo.hu

A mai Hullám Vendéglő a kialakulóban lévő budapesti Lidón a klasszikus konyhát reprezentáló vendéglő hagyományát kívánja feléleszteni. Egyszerre igyekszik kiszolgálni a kényes ízlésű ínyenceket és a sétálgató, kiránduló, nyaraló közönség igényeit. Vendégeink voltak neves közéleti személyiségek is. A Duna parti sétány hangulatos része a vendéglő kerthelyisége, és a csaknem száz vendéget befogadó étterem és söröző, amely kellemes családi, vagy üzleti ebédeken és vacsorákon túl alkalmas esküvő, partik és bármely más rendezvény lebonyolítására is.


Wasabi Running Sushi and Wok Restaurant

Cím: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 15.
Telefon szám: +36 1 430-1056
Link: www.wasabi.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaroCsónakház Mulató Budapest

Cím: 1031 Budapest, Római part 30.
Telefon szám: +36 -1 240 1850
Link: www.csonakhaz.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36 -1 240 1850

Csónakház Mulató Budapest
 internet
 

Óbudai Teleház

Cím: 1037 Budapest, Toronya u. 33.
Telefon szám: +36-1-430-1326
Link: www.ohegy.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Billein Zsuzsa

Az első Teleház a 90-es évek közepén kezdte meg működését Fejér megyében, Csákberényben svéd mintára. A Teleházak jellemzően az infrastrukturálisan elmaradott, vidéki térségekben működnek, ahol a korszerű kommunikációs lehetőségek korlátozottak. A „Teleház hullám” időközben a városokat is elérte, az Óbudai Teleház volt az első ezen városi „mutánsok” között, Budapesten pedig sokáig az egyetlen. Az Óbudai Teleház 2001 elején indult el.


EUROPA-Utazásinformációs Központ Budapest

Cím: 1039 Budapest, Petőfi utca 13.
Telefon szám: 0036 30 940 59 89
Link: www.szeporszag.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Erdőfi-Szabó Attila

Bemutatjuk Önt NYOLC nyelven a nagyvilágnak.
 kávézó, teaház, kávéház
 

Cziniel Cukrászda és Kávéház
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: H-1031 Budapest, Nánási út 55. (Rómaifürdő)
Telefon szám: +36 1 240-1188
Link: www.czinielcukraszda.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ésik Zsolt

A Cziniel Cukrászda és Kávéház Budapest egyik legjobban fejlődő és nagy múlttal rendelkező részén, a Római parton található. A környéken lakók és itt pihenők körében hamar ismertté és kedveltté vált. A cukrászda klasszikus süteményválasztéka és a fagylaltkelyhek mellett, kínálunk kávékülönlegességeket, reggeli és uzsonna ételeket, alkoholos és alkoholmentes italokat, koktélokat. A kultúrált, európai színvonalú üzletben a légkondícionált üzlettér, babapelenkázó, gyermekjátszó, gyermek etetőszék, gépkocsi parkoló, kerékpár tároló, és a kerthelység fedett terasszal teszi kellemessé az itt tartózkodást.
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Római Camping

Cím: 1031 Budapest, Szentendrei út 189.
Telefon szám: +36 1 368-6260
Link: www.romaicamping.hu
Fax szám: +36 1 250-0426

A Római Camping Budapest legnagyobb, és legjobb fekvésű kempingje, és az egyetlen, mely helyfoglalás nélkül egész évben helyet biztosít vendégei részére.
 kiemelt szolgáltató
 

Új Udvar Bevásárlóközpont

Cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.
Telefon szám: +36-1-437-8200
Link: www.kalauz.hu/uj_udvar_bevasarlokozpont
Fax szám: +36-1-437-8205

Új Udvar Bevásárlóközpont


Auchan, Óbuda

Cím: 1033 Budapest, Szentendrei út 115.
Telefon szám: +36-1-888-7700
Link: www.auchan.hu/obuda/obuda.html
Fax szám: +36-1-888-7799

Az áruház nyitvatartása: Hétfő - Szombat: 6 - 22 Vasárnap: 7 - 20


STOP.SHOP. Bevásárlópark

Cím: Budapest, III. kerület Bécsi út 136.
Telefon szám: +36 1 309 7450
Link: www.stop.shop.hu
Fax szám: +36 1 309 7452

STOP.SHOP. bevásárlóparkjaink kialakítása Közép- és Kelet-Európa szerte meghatározó sztenderddé vált bevásárlóparkok fejlesztése terén.A STOP.SHOP.Óbuda a hét minden napján várja vásárlóit 400 ingyenes parkolási lehetőséggel.


Graphisoft R and D Rt.

Cím: H-1031 Budapest, Graphisoft park 1.
Telefon szám: (36.1) 437-3000
Link: www.graphisoft.com
Fax szám: (36.1) 437-3099
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bojár Gábor

Az 1982-ben alapított Graphisoft a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata az építészet-épületgépészet-kivitelezés valamint a létesítménygazdálkodás ágazatban. Az ArchiCAD-et, az ArchiFM-et és a cég többi termékét több mint 100.000 építész, valamint építõipari és létesítménygazdálkodási szakember használja a világ minden táján.
 konferencia központ
Felkészült termek, célszerű kialakítások, modern technika és kiváló asszisztencia várja a tematikus rendezvények látogatóit. Komfort és kellemes környezet segíti a rendezvényt követő kikapcsolódást. Kérje részletes tájékoztatónkat itt.
 

Hotel Touring * * * Konferencia

Cím: 1039 Budapest, Pünkösdfürdő u. 38.
Telefon szám: +36 1 250-3184
Link: www.gerandhotels.hu
Fax szám: +36 1 243-1595
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A főváros történelmi városrészéhez közel található kétcsillagos Hotel Touring Budapest észak-budai részén, a Dunaparttól 300 méterre, tömegközlekedéssel és autóval egyaránt könnyen megközelíthető helyen, kellemes zöldövezetben várja Önt!
 magyar ízek látványkonyhája
Ismerje meg a magyar specialitások elkészítését! Gulyás leves, pogácsa, halászlé, pörkölt és más finomságok.
 

Rómaifürdő Duna part

Cím: Budapest

A Duna parton a Rómaifürdő éttermei.
 média
 

Klub Rádió FM 95.3

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 1-3-5.
Telefon szám: +36 1 2406-953
Fax szám: +36 1 437-6738
Kapcsolattartó személy: Rudas Gábor
Link: www.klubradio.hu

Klub Rádió FM 95.3. 2001. december 10-én reggel 7 órakor hangzott fel először abban a formájában a Klubrádió, ahogyan most önök is hallhatják. Magyarország első talk és news rádiójának hírei és műsorai naponta többszázezer emberhez jutnak el.


Óbuda -Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Lapja

Cím: H-1035 Budapest, Szentendrei út 32.
Telefon szám: +361 430 1250
Fax szám: +361 430 1250
Kapcsolattartó személy: Karalyos József
Link: www.obuda.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Óbuda -Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Lapja


Szép Magyarország magazin

Cím: 1035 Budapest, Raktár utca 4. II/10.
Telefon szám: +36 1 332-3261
Fax szám: +36 1 356 9108
Kapcsolattartó személy: Bukovszky Balázs
Link: www.szepmagyarorszag.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A legnívósabb belföldi barangoló magazin egy évre (hat szám) 2970 Ft, az ára nem, de az értéke egyre nő! www.szepmagyarorszag.hu
 mozi
 

MiMozink Óbuda

Cím: 1030 Budapest, Bécsi út 154. (Eurocenter)
Telefon szám: +36-1 999 6161
Link: mimozink.hu

Dolby SR Digital és DTS, Air Conditioned
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Sziget Fesztivál

Cím: Óbudai-sziget
Link: www.sziget.hu
Kapcsolattartó személy: (foto: Szente Juli)

Évenként megrendezésre kerülő fesztivál.
 múzeum
 

Aquincum

Cím: Budapest, III. kerület, Szentendrei út 139
Link: www.aquincum.hu
Kapcsolattartó személy: Csepányi Andrea
Telefon szám: +36 1 250 16 50
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Az Óbudai sziget északi csúcsával szemközt fekvõ, forrásokban és vízlevezetõ árkokban gazdag területen az 1. század végérõl és a 2. század elejérõl származnak az elsõ településnyomok.


Amfiteatrum

Cím: Budapest, III. kerület, Miklós utca
Link: www.aquincum.hu

A katonavárosi amfiteátrum elliptikus formát mutat és egy természetes, már a római korban meglévõ mélyedés felhasználásával alakult ki. A legújabb ásatások eredményei alapján ezt a természetes mélyedést a legio már az 1. századtól katonai gyakorlótérnek használhatta. Az Aquincumi Múzeum kõtárában lévõ építési felirat szerint Antoninus Pius császár uralkodása alatt, Kr.u. 145 táján építette át kõbe a legio II Adiutrix mûszaki alakulata.


Flórián téri római romok

Cím: Budapest, III. kerület, Flórián tér

Flórián téri római romok.


Kiscelli Múzeum

Cím: 1037 Budapest, Kiscelli u. 108.
Telefon szám: +36 1 388-7817
Fax szám: +36 1 368 7917
Link: www.btm.hu

1935-ben, végrendeletileg az épületet berendezésével és a hozzá tartozó parkkal együtt a fővárosra hagyta, azzal a kikötéssel, hogy a továbbiakban múzeumként működjön . A Székesfővárosi Múzeum várostörténeti, képzőművészeti gyűjteményeit még a háború előtt ide költöztették. Budapest ostroma alatt a templom romba dőlt és sok értékes tárgy elpusztult. A részleges helyreállítás után, 1949-ben nyílt meg a látogató közönség előtt.


Hercules-villa

Cím: Budapest, Meggyfa utca 19-21.
Link: www.aquincum.hu

A helytartóság természetesen nem csak a helytartói palota egyetlen reprezentatív épületébõl állott, hanem ide sorolhatók mindazok a díszes paloták, fürdõk, szentélyek és gazdag lakóházak, amelyek a Dunaág óbudai oldalán a helytartói palotával szemközt, az egykori katonaváros északkeleti és északi sávjában sorakoztak. A közigazgatási negyed épületei adtak otthont a tartomány igazgatására szolgáló hivataloknak és itt voltak a magasrangú tisztviselõk lakóházai is, melyek egyike a Meggyfa utcában lévõ ún. Hercules-villa.


Vasarely Múzeum

Cím: 1033 Budapest, III. kerület, Szentlélek tér 6.
Link: www.museum.hu
Telefon szám: +36-1-388-7551
Fax szám: +36-1-250-1540

Victor Vasarely szülőhazája fővárosának adományozott gyűjteménye - mely teljes munkásságát felöleli - a budapesti Vasarely Múzeum, az óbudai Zichy-kastély melléképületének egyik kétszintes, erre a célra átalakított szárnyában kapott helyet.


Textil - múzeum

Cím: 1036 Budapest, Lajos u. 136-138.
Link: www.textilmuzeum.hu
Telefon szám: +36-1-430-1387
Fax szám: +36-1-367-5910
Kapcsolattartó személy: Ms. Vajk Éva igazgató

Textil és Textilruházati Ipartörténeti Múzeum. Időszaki kiállítások: Tűvel festett szentképek, szakrális kamarakiállítás, támogató: Ars Sacra Alapítvány Pécsi László textilművész emlékkiállítása március 12-ig látogatható, támogató: NKA A varrás kézi eszközei -Tóth György magángyűjteménye, támogató: NKA Állandó kiállítások: Goldberger emlékblokk, Tamási tutyiműhely, Textilipari technológiák, makettek, modellek, A textilnyomás története, A jacquard selyemszövőgép


Táborvárosi Múzeum Budapesti Történeti Múzeum

Cím: 1032 Budapest, Pacsirtamező utca 63.
Link: www.museum.hu
Telefon szám: +36-1 250-1650

Budapesti Történeti Múzeum - Táborvárosi Múzeum. A múzeum a lakóház földszintjén található. Római kori fogadó romjai. Római kori fürdő romjai.


Kassák Lajos Emlékmúzeum

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 1.
Link: www.muzeum.hu
Telefon szám: +36-1-368-7021

Kassák Lajos (1887-1967), a magyar avantgárd vezető művésze, költő, festő és szerkesztő irodalmi és képzőművészeti munkásságát mutatja be a volt Zichy-kastélyban elhelyezett, 1976-ban alapitott emlékmúzeum. Fotó: www.muzeum.hu


Magyar Építészeti Múzeum Budapest

Cím: 1036 Budapest, III. kerület, Mókus utca 20.
Telefon szám: +36-1-388-6170
Fax szám: +36-1-367-2686

1968-ban alapított, országos gyűjtőkörű múzeum, fenntartója az OMVH. Óbudán, egy 18. sz.-i műemlék épületben működik. Raktára és restaurátor műhelye külön épületben található. Gyűjteményében nyolcvanezer építészeti tervrajz és gazdag fényképtár mellett számos jelentős magyar építész hagyatékát őrzi. Fotó: www.muzeum.hu


Meander Galéria

Cím: 1038 Budapest, Dósa utca 17.
Telefon szám: +36 1 453-3000
Kapcsolattartó személy: Baksai József

Meander Galéria képzőművészeti múzeum, kiállítóhely, galéria.


Óbudai Múzeum és Könyvtár

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 1.
Telefon szám: +36 1 250 1020
Link: www.obudaimuzeum.hu

Új állandó kiállításunk: „Óbuda - Egy város három arca” - az Óbudai Múzeum új állandó kiállítása. Az interaktív elemekkel gazdagított tárlat Óbuda történetének három jelentős korszakát, három egymástól markánsan elkülöníthető arcát, a középkori királyi, királynéi székhelyet; a Zichy korszaktól a szanálásig tartó kort, valamint a város mai arcát, a panelvilágot eleveníti meg. A kiállítási egységeket a macskaköves óbudai utca köti össze. A múzeum új, szentlélek téri bejáratánál augusztustól „Kastély Kávézó” is várja vendégeinket. Nyitva tartás: kedd-vasárnap: 10-18 óra, hétfő: zárva. Belépődíj: teljes áru: 800 Ft, kedvezményes: 400 Ft, családi jegy: 2000 Ft. Minden hónap első szombatján a látogatás ingyenes!
 programok, rendezvények
 

Sziget Fesztivál

Cím: Óbuda, Hajógyári sziget
Link: www.sziget.hu

Sziget Fesztivál


Óbudai hajógyári sziget

Cím: Budapest, III.ker. Hajógyári sziget

Óbudai hajógyári sziget


Óbudai hajógyári sziget

Cím: Budapest, III.ker. Hajógyári sziget

Óbudai hajógyári sziget
 sétáló utca, városkép
 

Óbuda, Kolosy tér


Óbuda, Kolosy tér


Rómaifürdő Duna part

Cím: Budapest III.ker. Rómaifürdő Duna part

Rómaifürdő Duna part


Duna part Rómaifürdő

Cím: Budapest III.ker. Rómaifürdő Duna part

Rómaifürdő Duna part


Újlaki Dunapart panoráma

Cím: Budapest, III.ker. Árpád fejedelem út

Újlaki Dunapart panoráma
 szálláshely
 

Hotel Minol * * * and Restaurant

Cím: H-1039 Budapes, Batthyány út 45. (Pünkösdfürdő)
Telefon szám: +36 1 243 0777
Fax szám: +36 1 453 2848
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Jámbor Tibor

A *** Hotel Minol Budapest centruma és Szentendre között az M11-es út mentén található zárt parkolási lehetőséggel. Az esztétikus kialakítású szálloda 47 szobával, kitűnő éttermével és oktatási termével várja vendégeit.


Budapest Lido Hotel **** and Conference Center

Cím: H-1031 Budapest, Nánási út 67.
Telefon szám: 36-1- 436 0980
Fax szám: 36-1-436 0982
Link: www.ohb.hu

A Budapest Lido Hotel**** and Conference Center Budapesten, a régi római kori városrészben (Aquincum), a Római-parton, közvetlenül a Duna partján elterülő zöldövezetben található. A belvárostól gépkocsival 15 perc alatt elérhető komplexum könnyen megközelíthető helyi autóbusszal, illetve menetrend szerinti hajójáratokkal vagy HÉV-vel is.


Hotel Monte Christo * * *

Cím: 1031 Budapest, Nánási út 93.
Telefon szám: +36 1 250-0143
Fax szám: +36 1 250-0143
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Hotel Monte Christo * * *


Ramada Plaza Budapest Hotel

Cím: 1036 Budapest III. Árpád fejedelem útja 94.
Telefon szám: +36-1 225-3384
Fax szám: +36-1 225-3385
Link: www.ramadaplaza.hu

Ramada Plaza Budapest Hotel


Hotel Touring * * *

Cím: 1039 Budapest, Pünkösdfürdő u. 38.
Telefon szám: +36 1 250-3184
Fax szám: +36 1 243-1595
Link: www.gerandhotels.hu

Hotel Touring ***. Rendezvényhelyszín, konferencia terem.
 templom
 

Óbudai plébániatemplom Budapest III.

Cím: 1036 Budapest, III. kerület Lajos u. 168

Óbudai plébániatemplom


Óbudai református templom Budapest III.

Cím: 1033. Budapest, Cálvin köz 4.
Telefon szám: +36-1-368-6410
Fax szám: +36-1-368-6410
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.refobuda.hu

Óbudai református templom


Evangélikus templom - Budapest III.

Cím: Budapest III. Árpád Híd
Link: www.lutheran.hu/templomok

Evangélikus templom - Budapest III.
 teniszpálya
 

Killtec Szabadidő Park

Cím: 1033 Budapest, III. kerület, Hajógyári sziget 403.
Telefon szám: (+36) 1 457-1154
Fax szám: (+36) 1 457-1193

Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, az óbudai Hajógyári-szigeten, háborítatlan környezetben alakítottuk ki a mintegy három hektár területű Killtec Szabadidő Parkot. Varázsát az adja, hogy a főváros központjától néhány perc alatt nemcsak szárazföldi, hanem a vizi úton is megközelíthető, a városnéző sétahajók egyik állomásaként. A Margitsziget északi csúcsával egy vonalban lévő kikötőnk alkalmas nagy hajók és yachtok fogadására is.


Római Teniszakadémia and Squash Club

Cím: 1039 Budapest, Királyok útja 105.
Telefon szám: +36 1 240-3692
Fax szám: +36 1 240-8616

A Római Teniszakadémia jelenleg az ország legrangosabb teniszklubja, Budapest legnagyobb szabadidő sportkomplexuma (10 teniszpálya, 6 squash pálya, fitness, wellness és uszoda). A Római Parton található az ország egyik legrangosabb teniszközpontja, mely évek óta nemcsak a nemzetközi és hazai élmezőnynek, hanem az amatőr teniszezőknek is helyet ad. Tíz salak és egy szoft pálya fogadja télen-nyáron a klubtagokat.


Hotel Noé Tenisz Centrum

Cím: H-1039 Budapest, Királyok útja 301.
Telefon szám: +36 1 454-0742
Link: www.sportkapu.hu

• teniszpályabérlés télen-nyáron • egyéni illetve csoportos teniszoktatás • ütõbérlés • ütõhúrozás • szállodai sörözõ • szauna • masszázs • rendezvények szervezése és lebonyolítása • szálláslehetõség • kerékpárkölcsönzés • csónakbérlés
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Csillaghegyi Strand-Uszoda (szauna)

Cím: 1038 Budapest, Pusztakúti út 3.
Telefon szám: +36 1 250-1533
Link: www.csillaghegyistrand.hu

Nyitva 4 évszakban, 33m-es sportmedence, 50m-es nyitott medence, gyermek medence, pihenő- és üdülőházak, finn szauna, étterem.


Pünkösdfürdői Strand

Cím: 1039 Budapest, Királyok útja 272.
Telefon szám: +36 1 388-6665
Link: www.punkosdfurdo.hu

A strandfürdő 1935-ben létesült a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. A rózsalugasok között levő három medence valamennyi korosztály részére fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt vendégei számára. A strand felújítása 2002-2003. évben történt. Minden medence vízforgató berendezéssel van ellátva. A felújítással élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővítettük szolgáltatásainkat.


Római Strandfürdő

Cím: 1031 Budapest, Rozgonyi P. u. 2.
Telefon szám: +36 1 388-9740
Link: www.romaistrand.hu
Kapcsolattartó személy: Farkas Imréné

1930-ban megalapították a Római Fürdő Rt-t. 1964-ben megnyílt az újjávarázsolt strand, mely a mai napig megőrizte akkor kialakított formáját. 2000-ben a strand három medencéjét korszerűsítették: a medencék szűrőforgatóval lettek ellátva. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig jatszóparadicsommá vált.
 vízi sportok, kikötő
 

Duna és bányatavak

Cím: Duna -Római part, Budakalász

Duna és bányatavak Duna - Római part, Budakalász.
 vízitúra
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Rómaifürdő Duna part

Cím: Budapest III.ker. Rómaifürdő Duna part
Kapcsolattartó személy: Dunai Tamás

Hajókirándulás, kishajó- és evezős túrák szervezése a Rómaitól a Lupa szigetig, Esztergomig!


Hajógyár és budai alsó (Újlaki) rakpart

Cím: Óbuda

Hajógyár és budai alsó (Újlaki) rakpart
 wellness központ
Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Ramada Plaza Budapest Hotel Wellness

Cím: Budapest, Árpád fejedelem útja 94.
Telefon szám: +36-1 436-4100
Fax szám: +36-1 436-4156
Link: www.ramadaplazabudapest.hu

Ramada Plaza Budapest Hotel Wellness
 zsinagóga
 

Óbudai zsinagóga

Cím: Budapest, Lajos u. 163.
Link: www.zsinagogak.com

Egykori óbudai zsinagóga (A Lajos utcában, régen Zsidó utcának is hívták.) A zsinagóga elõdje 1767-69 között épült, Nepauer Máté tervei alapján. A kedvezõtlen talajviszonyok miatt falai megrepedeztek, ezért újjáépítették. A falak nagy része megmaradt. (1947-ben megállapították, hogy az alapfalak római épületmaradványokon állnak.) Új déli homlokzatot, oszlopos elõcsarnokot és tetõszerkezetet építettek. Ekkor alakult ki a templom ma is látható végleges képe, amely valamennyi Budapestet bemutató leírásban, képen szerepel, a XIX. századtól napjainkig. A Landherr András tervei alapján átépített templomot 1821-ben avatták fel. A klasszicista stílusú homlokzat dísze a hat korinthoszi oszloppal alátámasztott, timpanonos záródású nyitott portikusz. Forrás és kép: www.zsinagogak.com

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner