12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Borsosberény
www.borsosbereny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Molnárné Gere Rita E-mail: hivatal@borsosbereny.hu
 Telefon: +36-35/374-321 Fax: +36-35/374-321
emlékmű, műemlék, szobor,    Ifjúsági szállás, tábor,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    templom

 Ifjúsági szállás, tábor
 

Börzsöny Turistaház - Borsosberény

Telefon szám: +36-20-412-5820
Kapcsolattartó személy: Arnóczki Mihály
Cím: 2644 Borsosberény, Petőfi u. 1.
Link: borzsonyturistahaz.hu

Budapesttől 64km-re Borsosberény szélén található a BÖRZSÖNY TURISTAHÁZ. A ház 5 szobájába összesen 24 vendéget vár. Társalgóval, zuhanyzókkal, és jól felszerelt konyhával rendelkezik. Udvarán parkolásra , sátorozásra, sportolása, és bográcsozásra is van lehetőség. A turistaház kitűnő kiindulási pont Börzsönyi túrákhoz, és a környék megtekintéséhez.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Volt Tihanyi - Mocsáry kúria - Borsosberény

Cím: Borsosberény, Rákóczi út 2.

 
A kúriát Tihanyi Tamás, az akkori birtokos építtette klasszicista stílusban, 1826-ban. Késõbb a Mocsáry család tulajdonába került, akik 1888-ban átalakították. Ma óvoda található a szabadon álló, földszintes épületben. Udvari homlokzatán két pillérrel és kilenc toszkán oszloppal kialakított, hosszú tornác látható. Eredetileg L alakú volt, de rövidebb szárnyát lebontották. Keleti falához e század hatvanas éveiben jellegtelen, alacsonyabb toldalékot építettek.
 templom
 

Római Katolikus templom - Borsosberény

Cím: Borsosberény, Petőfi út 1.
Link: sugarkankalin.hu

Római Katolikus templom - Borsosberény. A falu középkori templomjáról nincs adat, de az valószínûleg a XVII. század elején, a község pusztulásával egyidõben vált romossá. A templomot a XVII. század végén helyreállíthatták, mert egy Canonica Visistatió adatai szerint a templom régi harangja a XVIII. század elsõ éveiben tűzvészben elpusztult. A mai templom építési éve Mocsáry Antal szerint 1728. volt, míg a 1742-ben keltezett Canonica Visitatió szerint 1730. Tornyát 1746-ban épülõfélben lévõnek említik. 1790-ben újították meg. A középkori eredetű, keletelt, barokk stílusú templom homlokzata közepén torony ugrik elõre, a hajófalai tagolatlanok. A sekrestye egyenesen záródik, sarkai lekerekítettek. Egyhajós, három boltszakaszra osztott hajóját csehsüvegboltozat fedi. Berendezése 1790 körüli, kegyképe az 1713-ban épített, majd késõbb lebontott kápolnából való.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner