12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Borsodgeszt
www.borsodgeszt.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Lajos Zoltán E-mail: phivatal@bgeszt.koznet.hu
 Telefon: +36-49-536-231 Fax: +36-49-536-232
borospince,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincesor - Borsodgeszt

Cím: Borsodgeszt, küzterület
Link: www.borsodgeszt.hu

A településen a helyi gazdák régen szőlő termesztéssel, borkészítéssel is foglalkoztak. Szinte minden családnak volt egy, vagy két pincéje. A szőlőtermesztés hagyománya kicsit csökkent, de még mindig sok helyi lakó, illetve több vidékről érkező foglalkozik borászattal a helyi pincesoron. Ennek megfelelőem a pincéket gondozzák, fejlesztik. Kellemes hangulatot kelt a pincesoron mulató vendégek látványa.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Borsodgeszt

Cím: 3426 Borsodgeszt, Kossuth u. 10
Link: www.borsodgeszt.hu

Régi parasztházban a sóbarlanggal közös épületben találhatók a régi bútorokkal, háztartási eszközökkel berendezett helyiségek.
 templom
 

Református templom - Borsodgeszt

Cím: 3426 Borsodgeszt, Fő u. 59
Link: www.borsodgeszt.hu

Református templom - Borsodgeszt.A korán reformátussá lett egyház népe birtokába vette és használta a középkori, Szent Mihályról nevezett templomot. 1634-ben már lelkésze is volt, de a török pusztítások miatt 1688-ban teljesen lakatlanná lett a falu. A település reformátusokkal települt újra, és ők újjáépítették a középkori templomot, melynek szentélye akkor még megvolt.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Halomvár - Borsodgeszt

Cím: Borsodgeszt, külterület

Borsodgeszt határában lévő halomvár sáncerődítményei napjainkig fennmaradtak.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner