12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Borsodbóta
www.borsodbota.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: GULYÁS JÁNOS E-mail: K0586@koznet.hu
 Telefon: +36-48-538-000 Fax: +36-48-538-001
borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    forrás,    kastély, kúria,    programok, rendezvények,    szálláshely,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincesor - Borsodbóta

Cím: Borsodbóta
Link: www.borsodbota.hu

Borsodbóta község az Egri Borvidék közelségében helyezkedik el, az itt megtermelt bor zamat és illatanyaga nagy mértékben hasonlít a világhírű Egri borokéhoz. A községben kiépült pincesorok gazdái vendégszeretetükről híresek, szívesen várunk mindenkit pincéinkben egy-egy pohár helyi borra.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Az Elly-forrás - Borsodbóta

Cím: Borsodbóta, katélykert
Link: www.borsodbota.hu

Borsodbóta nevezetessége az Elly-forrás, ezt szintén Vitéz Borbély Maczky Emil állítatta felesége tiszteletére. Az Elly-forrás és a Kastély épülete az elmúlt években került felújításra.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Vitéz Borbély Maczky Emil által építetett kastély

Cím: Borsodbóta
Link: www.borsodbota.hu

A település nevezetességei közül kiemelkedő a Vitéz Borbély Maczky Emil építetett kastély, amelyben jelenleg a Napközi Otthonos Óvoda és az Idősek Napközi Otthona működik. Itt kapott helyet a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, valamint a helyi polgárőrség is.
 templom
 

Római katolikus templom - Borsodbóta

Cím: 3658 Borsodbóta, Rákóczi u. 126.
Link: www.borsodbota.hu
Telefon szám: +36-48- 438-277

A XIV.században a Bélháromkúti Apátság tartozéka, majd a csehek birtokolják, akik templomot is építettek. Mátyás király szerzi vissza és Szarvaskőnek adja. Később a különböző birtokosok mellett megjelenik az egri püspökség is. A jelentős egyházi befolyás miatt a reformáció érintetlenül hagyja .

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner