12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bonyhád
www.bonyhad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Filóné Ferencz Ibolya Gyöngyi E-mail: info@bonyhad.hu
 Telefon: +36-74-500-202 Fax: +36-74-500-280
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    fogorvosok,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    mozi,    múzeum,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    történeti múzeum,    utazási irodák, turistainformáció

 egyedi ritkaság
 

Székely Emlékpark - Bonyhád

Cím: Bonyhád

Székely Emlékpark - Bonyhád
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium - Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád Kossuth L. u. 4.
Telefon szám: +36-74 451-830
Fax szám: +36-74 550-174
Link: www.pseg.hu

Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium


Perczel Mór szülőháza - Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád, Perczel u. 3.
Link: www.bonyhad.hu

A volt Perczel-kúria 1780 körül épült copf stílusban, majd 1820 körül klasszicista stílusban építették át. Itt született Perczel Mór 1811-ben, majd itt töltötte életének utolsó évtizedeit. A Perczel család új emlékszobáját is ebben az épületben láthatjuk. A kúriához tartozó park 1975 óta természetvédelmi terület. Az épület ma kollégium.


Magyarországi németek háza - Bonyhád

Cím: Bonyhád

Magyarországi németek háza - Bonyhád


Solymár Imre Városi Könyvtár - Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád, Perczel M. u. 50.
Telefon szám: +36-74 451-834
Link: www.bokonyvt.hu/hu/index.html

Városi Könyvtár - Bonyhád


Szentháromság szobor - Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád
Link: www.bonyhad.hu

A bonyhádi Szentháromságoszlop a megye egyik legimpozánsabb és legszebb ilyen jellegű alkotása. Felirata szerint Walter József bonyhádi orvos állíttatta 1796-ban. Solymár Imre szerint a Perczel család is hozzájárulhatott a felállítás költségeihez, mivel a család védőszentjeit találjuk meg az oszlopon. Ez magyarázza azt, hogy ikonográfiailag eltér a barokkos sablonoktól. A fő nézeti oldalon Péter és Pál, József, Mária és Rozália található, majd az egyes oldalakon még Flórián és Sebestyén szobrát, Miklós, Avilai Teréz és Ignác domborművét láthatjuk. 1934-ben renoválták az együttest, ekkor a szobrok egy részét újrafaragták.


Világháborús emlékmű - Bonyhád

Cím: Bonyhád

Világháborús emlékmű - Bonyhád


Szobrok - Bonyhád

Cím: Bonyhád

Szobrok - Bonyhád
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Völgységi Múzeumi Tanösvény

Cím: Bonyhád

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül 2008.október 11. szombat 14.00-18.00 A Völgységi Múzeumi Tanösvény bonyhádi állomásaiból a város sokszínű etnikai összetételét és kultúráját tükröző négyórás sétával adunk keresztmetszetet. Völgységi Múzeum - „Magyarországi Németek Háza” - Székely Ház - ózsinagóga és a neológ temető - Perczel Mór tábornok emlékszobája - Herbszt Helga fazekas bemutatója.
 imaház, kápolna
 

Kálvária Kápolna - - Bonyhád

Cím: Bonyhád

A Kálvária-domb két kápolnája közül 1817-ben épült Kálvária kápolna későbarokk stílusú. A másik az Ermel-Vojnits család sírkápolnája 1905-ben épült eredetileg későbarokk stílusú, mely ma már átépítések miatt eklektikus stílusban látható. A körülöttük lévő sírkertben nyugszik Perczel Mór honvédtábornok és a Percel család több tagja. A dombra felvezető út mentén a Stációk fülkéit Stekly Zsuzsa helyi művész tűzzománc képei díszítik.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Perczel Béla kastélya

Cím: Bonyhád

Az egykori kastélyparkban találjuk a zománcgyárat alapító Perczel Béla kastélyát, amit a XX. század elején emeltek. Ma Városi Könyvtár.
 múzeum
 

Völgységi Múzeum - Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád, Szabadság tér 2.
Telefon szám: +36-74 451-342
Kapcsolattartó személy: Dr. Szőts Zoltán
Link: www.volgysegimuzeum.hu

1987. április 1-től a szekszárdi Béri Balog Adám Múzeum kiállítóhelye, ma Bonyhád Város Önkormányzata fenntartásában működik a Völgységi Múzeum.


Tűzoltómúzeum - Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád, Szabadság tér 12.
Link: www.volgysegimuzeum.hu

A bonyhádi tűzoltómúzeum 1l44 négyzetméter alapterületű, ami kiegészül egy 28 négyzetméteres galériával és egy korábban magtárnak használt épülettel. A kiállítóhely állandó kiállítása ?Tűzre, vízre vigyázzatok? címmel a szervezett tűzoltóságok előtti idők tűzvédelmét, elsősorban a céhek tűzoltói szolgálatát mutatja be. A galérián elhelyezett kiállítás az 1874-ben alakult Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület múltját és jelenét ismerteti. A volt magtárból átalakított szertárépület - a Hőgyész községben a XX. század elején épült eredeti mintájára készült - egyszintes, födém nélküli 70 négyzetméteres építmény, ahol korabeli fecskendőket helyeztek el. 2010-től a Völgységi Múzeum kiállítóhelyeként működik. A nyitva tartás és a belépődíjak a Völgységi Múzeum aktuális rendjével megegyező.
 templom
 

Református templom - Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád, Petőfi Sándor u. 14.
Link: www.bonyhad.reformatus.hu
Telefon szám: +36-74 450-909

Bonyhád református temploma 1801-ben épült.


Római katolikus templom - Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád, Szabadság tér 11.
Telefon szám: +36-74 451 519

Bonyhádon 1782-ben szentelték fel a barokk stílusú római katolikus templomot. Az oromzat egyik fülkéjében Szent Péter, a másikban Mózes látható. Belső bejáratánál Winkler Mihály templomépíttető emléktábláját helyezték el.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform iroda Bonyhád

Cím: 7150 Bonyhád, Szabadság tér 2.
Telefon szám: +36-74 451-342
Fax szám: +36-74 451-342
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: tourinformbonyhad.webnode.hu

A bonyhádi Tourinform Iroda 2009. június 15.-én nyitotta meg kapuit a belföldi és külföldi turisták, utazók és helyi lakosok számára. Az Iroda a bonyhádi Völgységi Múzeumban kapott helyet, létesítője a Völgységi Tájkutató Alapítvány. Célja nem kevesebb, mint naprakész helyi és országos turisztikai információval szolgálni az átutazó és itt megszálló vendégek, illetve a városban és a környéken élő lakosok számára. Az iroda nyitva tartása: június 15 - augusztus 31-ig kedd-péntek 8:00 - 16.00-ig. szombat 10.00 - 16.00-ig. Szeptember 1 - június 14-ig hétfő - péntek 9:00 - 15:00-ig.
 szálláshely
 

Radványi Vendégház   Info

Cím: Bonyhád, Alsóbörzsöny 41/a
Telefon szám: +36-20-9574-792
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.keletmecsekgyongyei.ini.hu
Kapcsolattartó személy: Radványi Mihály

A Völgység fővárosától - Bonyhádtól - 4 kilóméterre helyezkedik el. A vendégház elsősorban a természetet kedvelők, a gyermekes családok, a kisebb baráti közösségek, nyelvi táborok, vadásztársaságok és kisebb vállalalti csoportok számára kínál kikapcsolódási lehetőséget a mesterségesen kialakított tó partján. MEGKÖZELÍTÉSE: A 6-os főútról Bonyhádnál Bátaszék felé kell letérni. Vasúton: 7 km Hidas Autóbuszon: 4 km Bonyhád FELSZERELTSÉG: A vendégház 6 személy (pótágyazva 10 fő) befogadására alkalmas. A vendégház felszerelt konyhával, fürdővel, WC-vel, műholdas televízióval nyújt kellemes kikapcsolódási lehetőséget. Szolgáltatások: Szabadtéri főzőhely, horgászat, vízibicikli, csónak, teke, tollaslabda, kerti bútorok, zárt kertek, parkolási lehetőség zárt területen, mini golf, borkóstolás, az étkezés önellátó.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner