12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Boldogkőváralja
www.boldogkovaralja.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Zavodni Ferenc E-mail: info@boldogkovaralja.hu
 Telefon: 0036-46-387-703 Fax: 0036-46-387-703
borkóstoló,    borospince,    egyedi ritkaság,    étterem,    hadijátékok,    híres étterem,    íjászat,    kastély, kúria,    kemping,    kilátó, panoráma,    lovaglás,    magyar ízek látványkonyhája,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    pálinka, pálinkaturizmus,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    történeti múzeum,    vár, várrom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincesor - Boldogkőváralja

Cím: Boldogkőváralja

Pincesor - Boldogkőváralja
 egyedi ritkaság
 

Kőtenger - Boldogkőváralja

Cím: Boldogkőváralja, Külterület

A Nagy-Kórsós hegy északi és nyugati oldalát borítják a "kövek" a leglátványosabbak, azonban a Bárány és Faluhegy oldalában találhatjuk. Szürkésfekete, aranyló zuzmóval borított andezit sziklák lepik el a legelőt. A geológusok szerint keletkezésük úgy történt, hogy tizenkét millió évvel ezelőtt andezitláva-áradat borította be az oldalt. A megszilárdult, oszlopos elválású andezit a külső erők hatására feldarabolódott és mállásnak indult. A keményebb oszlopfejekkel rendelkezők megmaradtak, a közöttes rész pedig lepusztult. Így alakult ki a "kőtenger" mai képe, mely természetvédelmi terület.
 hadijátékok
Középkori lovagok, úrnők és bajnokok szórakoztatják ősi romok között a látogatókat. Bajvívás, korhű öltözet, fegyverek és etikett, korabeli konyha és történelmi áttekintés egy kiváló nap része.
 

Boldogkői Várjátékok

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Boldogkő Vár
Telefon szám: +3670 410-6115; +3630 337-0380
Kapcsolattartó személy: Péli Tibor

Boldogkői Várjátékok, Boldogkőváralján a vár előtti parkolóban és a színpadon kerülnek megrendezésre. Lovagi bemutatók, lovas és gyalogos vitézkedések, középkori játszóház, íjászverseny, középkori étkek, reneszánsz zene, népi iparművészek kirakodóvására.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Castrum Boldua – Egy falatnyi középkor
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Boldogkő Vár
Telefon szám: +36-70 410-6115
Kapcsolattartó személy: Péli Tibor
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: castrumboldua.hu

Az országban egyedülálló módon a Castrum Boldua étterem szerves része Boldogkő várának, az egykor – a kurucok által kézzel kivájt – istálló funkciót betöltő alagút falai között lett kialakítva. A kódexre emlékeztető, olvasmányos étlap kínálatában hosszas kutatómunka útján összeállított ételek szerepelnek a magyar középkori hagyományok szerint elkészítve az akkor használt alapanyagokból, a régmúlt ízlésvilágának megfelelő fűszerezéssel. A vár zárva, de az ÉTTEREM NYITVA! A vár rekonstrukció miatt nem látogatható, de a CASTRUM BOLDUA középkori étterem zavartalanul üzemelve, novemberben minden szombaton és vasárnap 12-18 óráig várja vendégeit. Megközelítés a várkapun keresztül. Előzetes asztalfoglalás javasolt.
 íjászat
Tökéletes kikapcsolódás a gyönyörű környezetben. Az ősi módszer hagyományos és sportszerű élményével, az erő, a koncentrálás és a vadászat fantasztikus érzését engedi hozzánk. Próbálja ki kialakított területeinket és díszleteinket.
 

Boldogkői Történelmi Íjászverseny

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Boldogkő Vár
Telefon szám: +36-70-410-6115
Kapcsolattartó személy: Péli Tibor

Évente újra megrendezésre kerül a Boldogkői Történelmi Íjászverseny. A Castrum Boldua Középkori Étterem a vár szerves részeként, várjátékoknak és rangos íjászversenyeknek is otthont ad.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Péchy-Zichy-kastély - Boldogkőváralja

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Kossuth L. u. 2.
Telefon szám: +36-46 387-722
Link: www.boldogkovaralja.hu

Péchy - Zichy kastély előzetes egyeztetéssel látogatható. A magas kőkerítéssel körülvett kastélykert számos növényi érdekességet és ritkaságot rejt magában. Nagyméretű hársak, juharok, fekete fenyők és más védett növények találhatók. 1768-ban épült az egyemeletes, oromzatos barokk kastély, mely most is a maga szépségében pompázik.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Kilátótorony - Boldogkőváralja

Cím: Boldogkőváralja

A Bodókő nevű szikla tetején, messze a környék fölé magasodik a boldogkői vár, s már messziről kiszúrhatjuk jellegzetes, szimmetriát nélkülöző formáit. Maga a vár nem túl nagy, kicsit romos, múzeumok tucatjait sem találhatjuk odabent, a kilátás viszont szenzációs a környékre.
 magyar ízek látványkonyhája
Ismerje meg a magyar specialitások elkészítését! Gulyás leves, pogácsa, halászlé, pörkölt és más finomságok.
 

Castrum Boldua Középkori Étterem - Boldogkőváralja

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Boldogkő Vár
Telefon szám: +36-70-410-6115
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Péli Tibor
Link: castrumboldua.hu

Festői környezetben, többszáz éves falak között várjuk kedves vendégeinket a Boldogkő várában nyílt, középkori hangulatot idéző Castrum Boldua Középkori éttermünkben. Bőséges étel- és ital választékunkban mindenki megtalálja a szájízének megfelelőt. Változatos korhű ómagyar ételeinkhez nagyon jó étvágyat kívánunk! Nyitva tartás: a CASTRUM BOLDUA középkori étterem zavartalanul üzemelve, novemberben minden szombaton és vasárnap 12-18 óráig várja vendégeit Hogy biztos helye legyen javasoljuk az előzetes asztalfoglalást. Viszontlátásra.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház és tájtörténeti kiállítás - Boldogkőváralja

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Arany János u. 1.
Telefon szám: +36 20 245-4620
Kapcsolattartó személy: Gulyás Ivetta
Link: www.boldogkovaralja.hu

Helytörténeti gyűjtemény a Zempléni-hegység természeti értékeinek bemutatása, használati eszközök, kovácsműhely bemutatása. Nyitva tartás a vár nyitva tartásával megeggyező időben: április 01 – április 30. H-V 10.00 – 17.00, május 1 október 31 Hétfőtől - vasárnapig 10:00 - 18:00. A Boldogkői Várban kapott belépőjegy ingyenes belépést biztosít a Tájházba!
 pálinka, pálinkaturizmus
A pálinka egyedi értékünk a magyar kultura része, hungarikum.
 

Bestillo Pálinkaház Boldogkőváralja

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Béke utca 31
Telefon szám: +36-46 306-628; +3670 517-0754
Kapcsolattartó személy: Czakó Gábor
Link: www.bestillo.hu

A BESTILLO Pálinkaházat két fiatal házaspár alapította 2003-ban. Az alapító-tulajdonosok a pálinkakultúra reneszánszának elkötelezett hívei: szülőföldjükön, az abaúji Boldogkőváralján kizárólag hazai nyersanyag és munkaerő felhasználásával világszínvonalú termékeket állítanak elő. Eltökélt szándékuk a magyar pálinkakultúra elismertetése mind Magyarországon, mind a nemzetközi piacokon.
 szálláshely
 

Malompatak Vendégház Boldogkőváralja

Cím: 3885 Boldogkőváralja, József Attila utca 6.
Telefon szám: +3630 218-2065; +3630 681-5306
Kapcsolattartó személy: Zavodni Ferenc
Link: www.malompatak.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeinket nagy szeretettel várjuk a Zempléni-hegységbe, a Boldogkői Vár tövében fekvő gyönyörű kis faluba, Boldogkőváraljára, Malompatak Vendégházunkba! A vendégház a mellette csörgedező Malompatakról kapta a nevét. Két szintes, külön bejáratú családi ház, mely 15 férőhellyel rendelkezik (20 főre bővíthető). Kényelmes és tágas lakrészt alakítottunk ki a tetőterében, melyben 3 szoba található saját fürdőszobával, közös használatú nagy nappalival, ebédlővel és felszerelt konyhával. A földszinten szintén külön bejárató szoba, konyha, fürdőszoba vehető igénybe. A tetőtér ablakaiból kitekintve középkori várunk látványában gyönyörködhetnek vendégeink.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhely Boldogkőváralja
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3885 Boldogkőváralja
Telefon szám: +36-20 539 9995
Link: www.szeporszag.hu/Boldogkőváralja.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Boldogkőváralján. A részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Római katolikus templom - Boldogkőváralja

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Kossuth L. u.
Telefon szám: +36-46-387-670

1768-ban a hatalmas tornyú és ugyan csak a Péchyék által épített hagymasisakos barokk katolikus templom megtekintését ne mulasszuk el. A gazdag berendezésű templom jól mutatja a földesúr gazdagságát és bőkezűségét, aki egyszerre tudott díszes kastélyt és templomot építtetni uradalmának székhelyén.


Görög katolikus templom - Boldogkőváralja

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Béke u. 101.
Telefon szám: +36-46-387-704

1766-ban épült a görög katolikus templom. Benne láthatjuk a leégett fatemplomból kimentett ikonokat. Az ikonokat érdemes megtekinteni, hiszen falunk szláv nyelvű történelméről mesél. Boldogkőváralján egy szépen felújított kis régi házban : Tájtörténeti kiállítást is találhatunk. A kiállításon kovácsműhely, régi munkaeszközök, fegyverek, okiratok, védett növények és állatok láthatók. Érdemes megnézni.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Bodókő vára - Boldogkőváralja
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3885 Boldogkőváralja
Telefon szám: +36-20 249-0767
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.boldogkovara.hu

ZAJLIK A REKONSTRUKCIÓ, NYITÁS TAVASSZAL! November 2-án (hétfőn) bezárta kapuit a vár, hogy a téli szünetben gőzerővel folytatódhassanak a rekonstrukciós munkálatok. Boldogkőváralja község felett emelkedő andezittufa hegy sziklagerincén állnak a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos Boldogkő vár tekintélyes méretű romjai. Részletes információ az ikonra kattitnva olvasható.
 programok, rendezvények
 

VIII. Gönci Barack Vigasság – Boldogkőváralja

Cím: 3885 Boldogkőváralja, BESTILLO pálinkafőzde
Telefon szám: +36-20 257-3535
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: goncibarack.hu
Kapcsolattartó személy: Frank Mariann
Mikortól: 2019-07-06
Meddig: 2019-07-06

A gönci barack, a jó ételek, a jó italok és jó zenék hétvégéje. Két ragyogó nap az egész családnak a Zemplén lábánál. A Gönci Barack Vigasság igazi, családias együttlét azokért a dolgokért, melyekért érdemes élni. Kapsz egy barackot! A Vigasság szlogenjét a legjobb baracktermő vidéken komolyan kell venni. A belépővel egy barack is jár – no nem a fejre, hanem a kézbe vagy a pohárba. A barackünnep ötlete a BESTILLO Pálinkaház rézüstje és a ládákban álló gönci barack mellett született – ha valahol, ott tudják, mi a jó gyümölcs. Ez a hétvége a sárgabarackról szól, de nem akármilyenről: a legfinomabb, legzamatosabb magyar tájfajtáról, mellyel a vendégek a lehető legváltozatosabb formában találkozhatnak. Aki a fánál többre kíváncsi, azt az orra a baracklekváros katlanokhoz, a hasa a környék (és az ország) legjobb éttermeinek barackos ételeihez, szíve pedig a jobbnál jobb programokhoz (ide eredetileg a göncibarack-pálinkát szerettük volna írni, de nem mertük...) fogja húzni. Mint minden fesztiválra, ide is belopódzik a kultúra, a koncertek, gyermek- és családi programok és a bulik sora.


XIX. Középkori Várjátékok Boldogkő várában

Cím: Boldogkőváralja, Vár
Telefon szám: +36-46 387-720
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.boldogkovara.hu
Mikortól: 2021-08-07
Meddig: 2021-08-07

XIX. KÖZÉPKORI VÁRJÁTÉKOK Boldogkő várában 2021. augusztus 7-én. 10.00 órától. Igazi középkori időutazás, amely felkap és magával ragad! Zászlóforgatók, vásári komédiások, mindenféle rendű és rangú népek forgatagában csapra vert boros- és söröshordók, ínycsiklandó korabeli étkek várják a látogatókat. 2021. augusztus 7-én. Egész napos programok: íjászat, kirakodóvásár, kisvonat, étkezési lehetőségek.


Boldog Vár-Szerenád és Borest

Cím: 3885 Boldogkőváralja, Boldogkő Vár
Mikortól: 2020-08-14
Meddig: 2020-08-14

Egy csodálatos nyári este a filmzenék és a finom borok kedvelőinek! Kitűnő borokkal, hűsítő fröccsökkel, római pizzával, elegáns környezettel, fantasztikus zenei élményekkel és Boldogkő várának utánozhatatlan romantikájával csábít egy kellemes estére Boldogkőváralja. A borgasztronómiai és zenei est minden látogatónknak garantáltan emlékezetes élményeket, nagyszerű programokat kínál!


Csülkös- Pálinkás Nap Boldogkő várában

Cím: Boldogkőváralja, Boldogkő vára
Telefon szám: +36-46 387-720
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.boldogkovara.hu
Mikortól: 2021-09-11
Meddig: 2021-09-11

V. Csülkös- Pálinkás Nap Boldogkő várában (Boldogkőváralja) 2021. szeptember 11. P. Mobil koncert, Agyagbanda, Bestillo Pálinkaház, Castrum Boldua Középkori Étterem, Keszegsütő, vadas ételek főzőversenye Boldogkő várában! Kemencében sült, ropogós csülök, hozzá különleges birs, gönci barack, szilva vagy málna pálinkák minden mennyiségben. Jó zenék, különleges ízek, egyre lassuló, idilli percek: kihagyhatatlan élmény a vénasszonyok nyara Boldogkő várában! A színpadon Bordás Georgina és cigányzenekara, a várban az Agyagbanda, a Kóborlovagok előadásai, jelmezes tárlatvezetések és kézműves mesterek várják a látogatókat. Este a P.MOBIL "Aranylakodalom" c. nagykoncertje zárja a programot.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner