12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bogyiszló
www.bogyiszlo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth István E-mail: hivatal@bogyiszlo.hu
 Telefon: +36-74 540-157 Fax: +36-74 540-158
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    klub, egyesület,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom,    védett ritkaság

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Bogyiszlói-Holt-Duna (horgászhely)

Telefon szám: +36-30-853-9781
Kapcsolattartó személy: Szűcs István elnök
Cím: 7132 Bogyiszló, Nyárfa u. 3.
Link: www.bogyiszlo.hu

A Bogyiszlói Holt-Duna halászati jogát megszerezte és Bogyiszló Községi Horgászegyesületet bízta meg a tó vízkezelésének jogával. A Községi Horgászegyesület kezelésébe egy csodálatos természeti kincs került.
 klub, egyesület
 

Hagyományőrző Egyesület Bogyiszló

Telefon szám: +36-30/552-93-17
Kapcsolattartó személy: Frank Gyula
Cím: 7132 Bogyiszló, Kossuth Lajos utca 28.
Link: www.heb.hu

Bogyiszló Magyarország déli részén, a Duna mentén található. A községben ma is élénken él a néphagyomány. E hagyomány ápolására, megőrzésére 1976-ban alakult a hagyományőrző együttes. A csoportban a diákoktól a nyugdíjasokig minden korosztály megtalálható. Műsorainkban feldolgozzuk a faluban élő népszokásokat, féltve őrizzük dalainkat, táncainkat és a színpompás népviseletünket.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Bogyiszló

Cím: Bogyiszló, Kossuth Lajos utca 29.
Link: www.bogyiszlo.hu

2007-ben nyitotta meg kapuit Bogyiszló Tájháza, mely a falu központjában, a Kossuth Lajos utca 29. szám alatt áll. A tájház célja, hogy betekintést adjon a falu múltjába és néprajzi jellegzetességeibe, megismertesse az érdeklődőket a paraszti kultúra eszközeivel, megőrizze az utókornak őseink által ránk maradt csodálatos népi kultúrát és annak eszközeit.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Őstölgyes - Bogyiszló

Cím: Bogyiszló, külterület
Link: www.bogyiszlo.hu

Őstölgyes Bogyiszló. Területe 87 hektár, 1993-ban nyilvánították védetté, a településről a Duna-part felé vezető szilárd burkolatú úton megközelíthető. Az idős kocsányos tölgyekkel tarkított fás legelőt a korábbi zárt tölgyes erdőkből alakították ki legelőnyerés és makkoltatás céljából. A hagyásfák a legelő a makkoltatott állatok, valamint az állatokra vigyázó ember számára is menedéket nyújtottak a nyári tűző nap ellen.


A bogyiszlói orchideás erdő

Cím: Bogyiszló, külterület
Link: www.bogyiszlo.hu

A bogyiszlói orchideás erdő Bogyiszló határában található egy mindössze 1,5 km hosszúságú, keskeny (néhol csak 100 m szélességű), mintegy 36 hektárnyi terület, a Duna-Dráva Nemzeti Park legészakibb része, amelyre (az 1956-os árvíz után épült gát anyaggödrében miután Sió árvízvédelmi töltésének építéséhez elhordták a felszín közeli homokréteget) fűz- és nyárfákat telepítettek, amelyek a nyers homokon idővel satnya, ritkás erdővé serdültek. A vizenyős területen szokatlanul nagymértékben elszaporodott több, az orchideák (Orchidales) rendjébe, illetve a kosborfélék (Orchidaceae) családjába tartozó növényfaj. Valamennyi fajuk védett.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner