12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bogyiszló
www.bogyiszlo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth István E-mail: hivatal@bogyiszlo.hu
 Telefon: +36-74 540-157 Fax: +36-74 540-158
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    klub, egyesület,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom,    védett ritkaság

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Bogyiszlói-Holt-Duna (horgászhely)

Telefon szám: +36-30-853-9781
Kapcsolattartó személy: Szűcs István elnök
Cím: 7132 Bogyiszló, Nyárfa u. 3.
Link: www.bogyiszlo.hu

A Bogyiszlói Holt-Duna halászati jogát megszerezte és Bogyiszló Községi Horgászegyesületet bízta meg a tó vízkezelésének jogával. A Községi Horgászegyesület kezelésébe egy csodálatos természeti kincs került.
 klub, egyesület
 

Hagyományőrző Egyesület Bogyiszló

Telefon szám: +36-30 552-93-17
Cím: 7132 Bogyiszló, Kossuth Lajos utca 28.

Bogyiszló Magyarország déli részén, a Duna mentén található. A községben ma is élénken él a néphagyomány. E hagyomány ápolására, megőrzésére 1976-ban alakult a hagyományőrző együttes. A csoportban a diákoktól a nyugdíjasokig minden korosztály megtalálható. Műsorainkban feldolgozzuk a faluban élő népszokásokat, féltve őrizzük dalainkat, táncainkat és a színpompás népviseletünket.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Bogyiszló

Telefon szám: +36-74 407-117
Cím: 7132 Bogyiszló, Kossuth Lajos utca 29.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.bogyiszlo.hu

2007-ben nyitotta meg kapuit Bogyiszló Tájháza, mely a falu központjában, a Kossuth Lajos utca 29. szám alatt áll. A tájház célja, hogy betekintést adjon a falu múltjába és néprajzi jellegzetességeibe, megismertesse az érdeklődőket a paraszti kultúra eszközeivel, megőrizze az utókornak őseink által ránk maradt csodálatos népi kultúrát és annak eszközeit.
 templom
 

Bogyiszló református temploma

Telefon szám: +36-74 440 427
Cím: 7132 Bogyiszló, Kossuth u. 49,
Link: www.bogyiszlo.hu

Bogyiszló református temploma az 1780-as évek elejétől épült klasszicizáló késő barokk (copf) stílusban az utcavonalon szabadon álló egyhajós templom, mely 1811. novemberében készült el. Az előcsarnokát az 1822-es esztendőben építették hozzá. 2005-től került sor teljes külső felújítására.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Őstölgyes - Bogyiszló

Cím: Bogyiszló, külterület
Link: www.bogyiszlo.hu

Őstölgyes Bogyiszló. Területe 87 hektár, 1993-ban nyilvánították védetté, a településről a Duna-part felé vezető szilárd burkolatú úton megközelíthető. Az idős kocsányos tölgyekkel tarkított fás legelőt a korábbi zárt tölgyes erdőkből alakították ki legelőnyerés és makkoltatás céljából. A hagyásfák a legelő a makkoltatott állatok, valamint az állatokra vigyázó ember számára is menedéket nyújtottak a nyári tűző nap ellen.


A bogyiszlói orchideás erdő

Cím: Bogyiszló, külterület
Link: www.bogyiszlo.hu

A bogyiszlói orchideás erdő Bogyiszló határában található egy mindössze 1,5 km hosszúságú, keskeny (néhol csak 100 m szélességű), mintegy 36 hektárnyi terület, a Duna-Dráva Nemzeti Park legészakibb része, amelyre (az 1956-os árvíz után épült gát anyaggödrében miután Sió árvízvédelmi töltésének építéséhez elhordták a felszín közeli homokréteget) fűz- és nyárfákat telepítettek, amelyek a nyers homokon idővel satnya, ritkás erdővé serdültek. A vizenyős területen szokatlanul nagymértékben elszaporodott több, az orchideák (Orchidales) rendjébe, illetve a kosborfélék (Orchidaceae) családjába tartozó növényfaj. Valamennyi fajuk védett.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner