12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bodony
www.bodony.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vincze János E-mail: info@bodony.hu
 Telefon: +36-36-544-173 Fax: +36-36-544-173
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

A harangláb - Bodony

Cím: Bodony, temetőkert
Link: www.bodony.hu

A harangláb a temetőkertben a XVII. században épült, ma is működik felújított állapotában.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Bodonyi horgásztó

Cím: Bodony, külterület
Link: www.bodony.hu
Telefon szám: +36-20/976-3186; 30/690-8248
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Vince János

A Kiskata-réti víztározó a környék egyik legjobban kiépített horgásztavaként működik. A horgászokat parkosított, szépen rendbetett környezetben várjuk településünkre. A tó a falu központjától kb. 2 km-re található, festői táji környezetben. Az ősszel hozzánk látogatók este a tó környékén szarvasbikák bőgését is megtapasztalhatják, és mindezért nálunk nem kell a Mátra mélyére merészkedniük! A több napra érkező horgászok a tó partján sátorozhatnak, de választhatnak szállást igényes vendégházaink közül is. A tó a falu nyugati határában található, megközelíteni a Petőfi utcán végighaladva lehet.
 múzeum
 

Múlt és Jelen Múzeum - Bodony

Cím: Bodony, Árpád út 53.
Link: www.bodony.hu
Telefon szám: +36-36 374-150
Kapcsolattartó személy: Fejes László

A múzeum nem más, mint a közelmúlt tárgyi emlékeinek és használati tárgyainak kiállítása, amelynek megnyitására 2004-ben került sor. A bemutatott darabokat Fejes László évtizedek óta gyűjti családja és ismeretségi köréből. A tárgyak többségéhez a házigazdának számos személyes emléke fűződik, minden darab szervesen kapcsolódik Bodony és környékének történelméhez, felelevenítve az elmúlt száz esztendő lakberendezési, életviteli és kulturális szokásait, hagyományait.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Népművészeti Alkotóház - Bodony

Cím: 3243 Bodony, Kossuth út 29.
Link: www.hevesfolkart.hu
Telefon szám: +36-36-444-057
Fax szám: +36-36-545-171
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet alkotóközösségei népművészeti házainkba várják a látogatókat. Egyénileg és csoportosan érkező vendégeink megtekinthetik a múzeumi gyűjtemény anyagunkat és kipróbálhatják a műhelyekben folyó kézműves tevékenységeket (előzetes bejelentkezésüket köszönettel vesszük).
 templom
 

Római katolikus templom - Bodony

Cím: Bodony, Kossuth u. 6.
Link: www.bodony.hu
Telefon szám: +36-36-374-958
Kapcsolattartó személy: Kósa Jánosné

Szent Mihály római katolikus templom a XV. században épült, bár az 1332-37. évi tizedjegyzékben a Bodon névalak mellett plébániaként említik. Gótikus eredetű templom. A templom megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner