12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Besnyő
www.besnyo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fejes Zsuzsanna E-mail: polgarmester@besnyo.hu
 Telefon: +36-25 505-050 Fax: +36-25 222-150
klub, egyesület,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 klub, egyesület
 

Szironta Csengettyű- és Citeraegyüttes

Telefon szám: +36-25 222-111
Fax szám: +36-25 222-120
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2456 Besnyő, Gorkij utca 9.
Link: www.csengettyu.hu

A Szironta Együttes 2004-ben alakult, igaz a gyökerek egészen 1995-ig nyúlnak vissza. Megismertetni a csengettyűket, lehetőséget teremteni Besnyő község és a térség lakóinak az igényes, kulturált szórakozásra értékteremtő rendezvények segítségével.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Helytörténeti Gyűjtemény - Besnyő

Cím: 2456 Besnyő, Petőfi u. 5.
Link: www.besnyo.hu

Besnyő községi helytörténeti gyűjtemény a Petőfi u. 5. szám alatti épületben, a Posta, és a Gyógyszertár mellett található. A helyiség átalakítása és felújítása pályázati forrásból valósulhatott meg. A gyűjteményt Szuszán Jánosné szervezésében, önkéntes munkával alakították ki a Besnyői Népdalkör tagjai, akik hozzáértéssel és szeretettel válogatták össze a lakosság által megőrzött és felajánlott néprajzi tárgyakat, dokumentumokat, és berendezték a kiállítást. A gyűjteményben kiállított tárgyak és a fotók a község múltját mutatják be, visszavezetnek a bodonyi gyökerekig.
 templom
 

Magyarok Nagyasszonya plébánia templom

Cím: 2456 Besnyő, Dózsa Gy. u. 6.
Link: www.besnyo.hu
Kapcsolattartó személy: pusztaszabolcsi - Szent Imre plébánia látja el.

Neoromán római katolikus templom. Ma a templom ékszerdoboza a falunak és a környéknek, s eredeti állapotában gyönyörködteti mind az itt élőket, mind az idelátogatókat. Sokan fotózzák le és számos sajtóorgánumban megjelent, mint a kistérség legszebb istenháza.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner