12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bernecebaráti
www.bernecebarati.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: GYENES ZOLTÁN E-mail: bernecebarati@vnet.hu
 Telefon: +36-27-365-166 Fax: -
emlékmű, műemlék, szobor,    híres személy,    kastély, kúria,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szálláshely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Nepomuki Szent János - Bernecebaráti

Cím: Bernecebaráti, Széchenyi u.

Nepomuki Szent János - Bernecebaráti
 híres személy
 

Szokolyi Alajos - Bernecebaráti

Cím: Bernecebaráti

(Kisgaram, 1871. jún. 19. - Bernece, 1932. szept. 9.): sportember, földbirtokos. Orvosnak készült, majd vármegyei levéltáros lett. Az I. világháború után birtokára vonult vissza gazdálkodni. A Magyar Athlétikai Club színeiben versenyzett az atlétika szinte minden ágában és 13 országos rekordot állított fel. 1896-ban Athénben az olimpián a 100 m-es síkfutásban III. helyezést ért el, ugyanebben az évben megnyerte Magyarország. és Csehország. 100 yardos síkfutó bajnokságát. 1897-ben kezdeményezésére alakult meg a Magyar Athlétikai Szövetség. A magyar atlétika fejlesztése érdekében számos díjat tűzött ki.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Huszár kastély Bernecebaráti

Cím: Bernecebaráti
Link: www.bernecebarati.hu

Bernece és Baráti települések 1521-től mintegy két évszázadig az esztergomi kanonok birtokában voltak, majd az 1700-as években kerültek a Garamszentkeresztről származó Huszár-család tulajdonába, mely időszakról tanúskodik a barokk stílusban épült kastély. Huszár József (született 1739 meghalt 1816) királyi tanácsos volt és az esztergomi érseki birtokból Baráti helységet nyerte adományul. Ettől kezdve a család a Baráti előnevet vette fel. Az államosított kastélyban 1945 után iskolát rendeztek be, majd az új iskola épületének megépítése után gyermekotthon működött benne, jelenleg üresen áll.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Falumúzeum, tájház - Bernecebaráti

Cím: Bernecebaráti, Széchenyi u.

A falumúzeum, tájház Bernecebaráti falu lakosságának aktív és önzetlen közreműködésével jöhetett létre 2001-ben a bernecebaráti tájház, mely a magyarországi palócság mindennapi életét mutatja be egy erre a célra berendezett öreg parasztházban.
 templom
 

Erődtemplom - Bernecebaráti

Cím: Bernecebaráti, Templom u.

A XIV. századi erődtemplom megerősített jellegét fekvése, lőrésekkel tagolt, újjáépített kőfala még most is elárulja. Az egyhajós templom homlokzat előtti tornya és hajójának falai részben román koriak, szentélye és csesüveg boltozata már 1754-ből való.
 szálláshely
 

Öregerdő Turistaház   Info

Cím: 2639 Bernecebaráti, Széchenyi u. 89.
Telefon szám: +36-70-234-8919
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Sinkovics Ferenc
Link: www.bernece.hu

Az elhelyezés emeletes ágyakon történik, ágyneműt biztosítunk. A főépületben felszerelt konyha, ebédlő valamint 2 mosdóhelyiség (2-2 angol WC, 2-2 zuhanyozó [H-M]) találhatók. A kertben tűzrakóhely és pinpong asztal van. Focizni a faluban lévő focipályán lehet. A reggelit a hűtőszekrényben készített hozzávalókból a csoportok önállóan készítik el, az ebédet és a vacsorát a kb. 300 méterre lévő vendéglőben rendeljük meg.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner