12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Beremend
www.beremend.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Theisz Ferenc E-mail: beremend@mail.datanet.hu
 Telefon: +36-72-574-920 Fax: +36-72-474-168
állandó kiállítás,    barlang,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    galéria,    imaház, kápolna,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom,    uszoda, strand

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Rózsakeri Anita állandó kiállítása Beremend

Telefon szám: +36-70 509 4756
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Beremend, Megbékélés Ökumenikus Kápolna

Beremenden, ahol is 2010.05.24-én Pünkösd hétfőjén megnyílt Rózsakeri Anita állandó kiállítása a Megbékélés Ökumenikus Kápolnában mely a Nagyboldogasszony hét leánya címet viseli.
 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Kristálybarlang Beremend

Cím: Beremend, külterület
Link: www.beremend.hu

A napjainkban még létező és egyben a terület legjelentősebb barlang ja a Beremendi Kristályos-barlang a kőfejtő észak-keleti irányú haladásával tárult fel 1984 novemberében a 116-os szinten. Itt is megtalálhatók a hévizes és hidegvizes genetika jelei valamint képződményei. Falait és járatait változatos megjelenésű ásványkiválások (cseppkő, borsókő) és szemkápráztató kristályképződmények borítják, néhol nagy vastagságban. A barlang alján 26 °C-os tó található. A barlang fokozott védelem alatt áll, nem látogatható, hiszen minden egyes látogatás komoly károkat okoz a képződményekben.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Déli pont - Beremend

Cím: Beremend és Kásád közötti út mellett
Link: www.beremend.hu

Az ország legdélibb pontja (déli pont D) Beremendtől dél-nyugatra található, a Beremend - Kásád közút mellett. Jelenleg egy kopjafa áll itt jelzésként.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Rózsakerti Kis Galéria Beremend

Cím: 7827 Beremend, Kossuth L. u 197.
Telefon szám: +36-72 474-390
Kapcsolattartó személy: Péter György

A Rózsakerti Kis Galéria, melyet a művésznő Alfons Muchának ajánlott, Beremenden található a Kossuth L. u 197-ben a szülői házban. A kiállítás a 4 évszak címet viseli. Előzetes időpont egyeztetés alapján látogatható.
 imaház, kápolna
 

Megbékélés Kápolna - Beremend

Cím: Beremend, külterület
Telefon szám: +36-30-215-41-58
Link: www.beremend.hu

A kápolna azon a kilátó helyen épült fel, ahonnan a közelmúlt délszláv háborújának menekültjei láthatták, hogy a határ túloldalán lévő falvaik, templomaik miként válnak áldozatává az embertelen pusztításnak. Egyben emlékhelye a Beremendről és környékéről 1946-ban kitelepítetteknek. Ezen a kilátóhelyen a különböző nemzetiségek és vallási felekezetek az egymás közötti békesség jegyében közösen építették fel ezt az ökomenikus kápolnát.
 múzeum
 

Ásványok és Őslénytani leletek kiállítása

Cím: 7827 Beremend, Szőlőhegy
Telefon szám: +36-30-215-41-58
Link: www.beremend.hu

A Megbékélés Kápolna alatti helységekben a bányában talált ásványok és őslénytani leletek kiállítása tekinthető meg, látogatható - előzetes telefonos egyeztetés után. Telefonszám: 06-30-215-41-58.


Mendele Ferenc Emlékház - Beremend

Cím: Beremend,
Link: www.beremend.hu

Mendele Ferenc Emlékház, Mendele Ferencnek (1934-1994) a XX. század második felének legnagyobb magyar műemlékvédőjének a szülőháza, melyet 1996-ban avattak fel. Mendele Ferenc Beremend szülötte, Ybl-díjas építész, az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség egykori igazgatója. Szülőházát felújította az önkormányzat. Az életművét bemutató kiállítást volt kollégái rendezték be, eredeti bútorok felhasználásával. Az emlékház a strand szomszédságában található.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Beremend településről

Cím: Beremend
Link: www.beremend.hu

Beremend Magyarország legdélebbi pontja közelében van a Dráva-mellék keleti peremén. Pontos földrajzi meghatározás szerint a Nyárád-Harkányi-sík közepének déli részén. A község fölött magasodó (eredetileg 174 m magas) beremendi Szőlő-hegyet egy keskeny, 5-10 m relatív magasságú, É-D irányú, sáncszerű löszhát köti össze a Szársomlyó (442 m) keleti peremével.
 templom
 

Római katolikus templom - Beremend

Cím: 7827 Beremend, Szabadság tér 3.
Link: www.beremend.hu

Beremend új római katolikus temploma a réginek közelségében, sőt annak romjain épült fel. 1719-ben már készen áll a templom. Felépítteti pedig Beremend földesura Veterani János és Mária Kamilla. A főoltár felett ott van Szent Mihály arkangyal képe, míg tetejében a Veterani család címere díszeleg. Szent Mihály arkangyal volt tehát már a védőszentje, s így a községnek búcsúnapja már ebben az időben is Szent Mihály napja, szeptember 29-én volt.


Görögkeleti szerb templom - Beremend

Cím: 7827 Beremend, Kossuth u. 57.

Beremened görögkeleti szerb temploma barokk stílusban épült a XVIII. században. A helyreállított épület műemlékvédelmet élvez.


Református templom - Beremend

Cím: Beremend, Kossuth u. 102.
Telefon szám: +36-30-428-8972
Kapcsolattartó személy: Kovács László
Link: www.beremend.ref.hu

Beremend református temploma a XVIII. század második felében épült barokk stílusban. Az eklektikus torony 1869-ben készült el.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strandfürdő - Beremend

Cím: 7827 Beremend, Kiss E. u.
Telefon szám: +36-72-474-122
Link: www.beremend.hu

Strandfürdő - Beremend. Nyitva tartás: naponta 10.00 – 19.00 óráig (szép idő esetén). A gyönyörű, karsztvizes strand 3 medencével (1 sport-, 1 tan-, 1 gyermekmedence) és rendkívül szolid árakkal (napijegy, 10 bérlet) várja a fürdőzőket.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner