12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Beregsurány
www.beregsurany.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: HERKA ISTVÁN E-mail:
 Telefon: 0036-45-702-104 Fax: 0036-45-702-104
borkóstoló,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fazekasság,    gasztronómiai különlegesség,    híres étterem,    híres személy,    internet,    kastély, kúria,    kávézó, teaház, kávéház,    kézműipar,    média,    mozi,    mulatság, fesztivál,    népi kézművesség,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    szökőkút, díszkút,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Egykori Bay-kastély

Cím: Beregsurány

A másik kastélyt Bay Ferenc és testvérei építették a XVIII. században barokk stílusban, melyet a XIX. században eklektikus elemekkel átépítettek. Ma a községi óvoda működik itt.


Volt Uray-kastély

Cím: Beregsurány
Link: www.beregsurany.hu

A község középpontjában álló Ybl Miklós tervei alapján báró Uray Gyula által építtetett kastély romantikus elemekkel tarkított klasszicista stílusban. Az Uray kastélyt az Önkormányzat használja: itt alakították ki a Polgármesteri Hivatalt és a kultúrházat, melyet 2,5 hektár parkosított terület vesz körül, ritkaságnak számító fa matuzsálemekkel ( jegenyetölgy, nemes hárs, platán).
 sétáló utca, városkép
 

Település - Beregsurány

Cím: Beregsurány,

 templom
 

Református templom - Beregsurány

Cím: Beregsurány, Rákóczi u.

Gótikus stílusban a XIV. században Nagy Lajos király idejében épült a műemlék református templom. Két osztatú mérműves ablakai, csúcsives bejárata, keresztboltozatos, sokszögű szentélye különös látványt nyújt. 1715-ben Bay Ferenc átalakítatta, a hajót három irányban kibővítette.


Római katolikus templom - Beregsurány

Cím: Beregsurány

 
A katolikus templom az 1800-as évek végén épült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner