12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Bazsi
www.bazsi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: SZENTES LÁSZLÓ E-mail: korjspb@enternet.hu
 Telefon: +36-87-352-201 Fax: +36-87-352-201
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres személy,    imaház, kápolna,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Simon István Emlékház - Bazsi

Cím: 8352 Bazsi,

Ebben a házban született, 1926. szeptember 16-án Simon István Kossuth-díjas költő, publicista, műfordító, 1963-tól haláláig országgyűlési képviselő, 1963 és 1971 között a Kortárs című irodalmi folyóirat főszerkesztője. Az alig 49 éves korában, 1975-ben elhunyt költőt – kívánságának megfelelően – szülőfalujában helyezték örök nyugalomra. Egykori szülőházát 1983-ban újították fel, és nyitották meg falai között az emlékkiállítást. 1990-ben a gazdasági épületet újították fel, ahol egy néprajzi kiállítás látható.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Simon István síremléke - Bazsi

Cím: 8352 Bazsi,

Bronzból készült síremléke és domborműve (1981) Laczkó Ibolya (1942-1995) szobrászművész és kiváló művész munkája.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kulcsár Ferenc - falusi magánszálláshely

Cím: Bazsi-Szőlőhegy, 702. hrsz.
Telefon szám: +36-30 403-3508
Kapcsolattartó személy: Kulcsár Ferenc
Link: www.vpmegye.hu

Kulcsár Ferenc - falusi magánszálláshely
 híres személy
 

Simon István költő (1926 - 1975)

Cím: 8352 Bazsi,
Link: www.bazsi.hu

Szegényparaszti családban született a Veszprém megyei Bazsin. Édesapja Simon István, édesanyja Mosner Gizella volt. Elemi iskolába szülőfalujában járt, a gimnáziumot Sümegen végezte.magyar költő, műfordító, esszéíró, szerkesztő.
 imaház, kápolna
 

Szőlőhegyi, Hálaadó kápolna - Bazsi

Cím: 8352 Bazsi,
Link: www.bazsi.hu

A középkori eredetű szőlőhegyi kápolna nyomtalanul elpusztult. A jelenlegi „Urunk színeváltozása” titulussal bíró kápolna a falutól délnyugatra, az Öreghegy oldalában, kies környezetben áll. Építtetője Holport Teréz volt az 1800-as évek utolsó harmadában.
 sétáló utca, városkép
 

Harangláb - Bazsi

Cím: 8352 Bazsi,

Harangláb Bazsi. Fotó: hu.wikipedia.org


Település - Bazsi

Cím: 8352 Bazsi,
Link: www.bazsi.hu

Bazsi Zala és Veszprém megye határán található, Hévíztől 20 km-re, a Balatontól 23 km-re. Nyugaton Sümegcsehi, délen Zalaszántó, keleten Sümegprága, északkeleten Sümeg a határos település.
 templom
 

Római katolikus templom - Bazsi

Cím: 8352 Bazsi,
Link: www.bazsi.hu

A falun átvezető út (Fő utca) melletti teleksorba illeszkedve, alacsony kőfallal övezett szabad területen álló, középtornyos, keletelt, egyszerű barokk falusi templom. Az 1778-ban tartott püspökiegyházlátogatás alkalmával feljegyezték, hogy 1740 körül régebbi templomból építették Szent Katalin tiszteletére, de akkor már romos volt a régi épület. Provizórikus oltár állt benne és sem orgonája, sem szószéke nem volt. Az említett korábbi templom a falu újratelepítése idején épülhetett, erre vall a bejárat felett olvasható 1731-es évszám és a szenteltvíztartó, amelyen az 1739-es évszám olvasható.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner