12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Baté
www.bate.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: ZSALAKÓ ERNŐ E-mail: info@bate.hu
 Telefon: +36-82-590-013 Fax: +36-82-590-012
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Baté

Cím: Baté

A Világháborúban elesett batéi aldozatok emlékműve.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Batéi tó

Cím: Baté
Telefon szám: +3630/9577-819
Link: 5mp.eu/web.php?a=bateito&o=44A7fxxwJg

A horgásztó 2007. április elején nyílt meg. A 6,5 hektáros tó 350 méterre Baté mellett 20 hektáros területen található. A tó átlagos vízmélysége 1,3m a legnagyobb mélység a tó közepén végigvonuló árok aminek a legmélyebb pontja 2,9m. A fenék tőzeges és csak adott helyen van akadó. A tó Nyugati oldalán 31 kisebb stég van. A tó kellemes kikapcsolódást nyújt Önnek és az egész családnak. Főzési és tűzrakási lehetőség a kijelölt helyeken lehetséges. Minden évben van telepítve.
 imaház, kápolna
 

Temetőkápolna - Baté

Cím: Baté
Link: www.bate.hu

Baté másik egyházi épületét. A temetőkápolnát 1741-ben emelték, barokk stílusban, ma ugyancsak műemlék jellegű épület. Napjainkban református imahelyként működik a patinás építmény.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Gyulai-Gaál kastély Baté

Cím: Baté
Link: www.bate.hu

Beté szívében fekvő Gyulai-Gaál kastély, amely a II. világháború előtt nagy és gondosan ápolt park közepén állt, ma múzeumi műtárgyak raktárépülete. A kastélyt 1796-ban, copf stílusban építette Gyulai-Gaál Kristóf, aki Somogy megye főispánja volt a XVIII. század végéig.
 sétáló utca, városkép
 

Baté település

Cím: Baté
Link: www.bate.hu

 
Baté már hosszú évszázadok óta lakott település. Somogyországban, a Kapos folyó és a 61-es számú főközlekedési út mentén, a megyeszékhely Kaposvár és a szomszédos Tolna megyei kisváros Dombóvár között félúton fekszik, dombokkal, erdőkkel, patakokkal tarkított tájon. Falunk komoly fejődésen ment keresztül az elmúlt időben, mely az itt élő emberek összefogása és aktív közreműködése nélkül nem valósulhatott volna meg.
 templom
 

Római katolikus templom - Baté

Cím: Baté
Link: www.bate.hu

Az egyházi intézményt több mint kétszáz esztendővel ezelőtt, 1796-ban építtette a Gyulai-Gaál család, amely hosszú évtizedekig birtokolta a település környékét. A római katolikus templom napjainkban műemlék jellegű épület.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner