12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balogunyom
www.balogunyom.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

A Szombathely szomszédságában elhelyezkedő településünk Nagyunyom, Balogfa és Héraháza egyesüléséből keletkezett. Balogfa és Nagyunyom 1949. január 1-tól egyesült. Unyom első okleveles említése 1318-ból származik. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tarsoly Alfonz E-mail: balogunyom@savaria.hu
 Telefon: +36-94 556-040 Fax: +36-94 556-040
egészség centrum,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 egészség centrum
Mozgáskultura, étrend, megfelelő edzésterv, szépségápolás és harmónia. Kapcsolódjon ki egészen, összpontosítson most a testi lelki egyensúlyára. Szép környezetben várják Önöket kiváló szakemberek.
 

UNICORNIS Lovasterápia és Lovasközpont

Telefon szám: +36-30-413-5803
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 9771 Balogunyom, Arany János u. 21.
Link: www.unicornis97.hu

Szakembereink 1991 óta foglalkoznak lovasterápiával, és több évtizedes lovas tapasztalattal rendelkeznek. 1997-ben a Magyar Lovasterápia Szövetség (MLTSZ) alapító tagjai között voltunk. Az MLTSZ segítségével megismerkedhettünk több ország élvonalbeli lovasterapeutájának munkáját.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Sényi-kastély

Cím: 9771 Balogunyom,

 
A nagyunyomi felurészen áll a ma általános iskolaként funkcionáló egykori Sényi kastély, amelyet a XIX. sz. közepén klasszicista stílusban építtetett Sényi Gábor.


Akacs-kastély

Cím: 9771 Balogunyom,

 
Az Akacs-kastély Balogfán áll. A kastélyt Gotthard Éva építtette a 18. század végén, jelenlegi alakját az 1880-as években nyerte. Ma magántulajdon nem látogatható műemlék.
 sétáló utca, városkép
 

Balogunyom település

Cím: 9771 Balogunyom,
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.balogunyom.hu

A Szombathely szomszédságában elhelyezkedő Balogunyom Nagyunyom, Balogfa és Héraháza egyesüléséből keletkezett. Balogfa és Nagyunyom 1949. január 1-tól egyesült.
 templom
 

Római katolikus templom - Balogunyom

Cím: 9771 Balogunyom,
Link: www.balogunyom.hu

A nagyunyomi római katolikus templom szentélye s annak lőrésablakai román koriak. A 15. század folyamán a gótika jegyében átalakították, erre a sektestye, a déli kapu ajtaja, a freskómaradványok emlékeztetnek. Később barokk stílusban újult meg az épület.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner