12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balinka
www.balinka.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: WÉNINGER LÁSZLÓ PÁL E-mail: hivatal@balinka.hu
 Telefon: +36-22-411-506 Fax: +36-22-411-606
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    Ifjúsági szállás, tábor,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Gaja patak völgye és szurdokai

Cím: 8055 Balinka,
Link: www.balinka.hu

Községünk Fejér Megye északnyugati szélén, a Bakony keleti peremén fekszik. Északon a Vértes-hegység, keleten és délen a Bakony mellári fennsíkjának mészkő és dolomitgerincei zárják le. A környék legkiemelkedőbb pontja a Hársas-hegy csúcsa. Morfológiai értelemben a terület a Gaja-patak vízgyűjtő rendszeréhez tartozik.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Tölgyes Turista Központ Balinka

Cím: 8055 Balinka
Link: www.balinka.hu
Telefon szám: +36-22-411-519
Fax szám: +36-22-411-519
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Farkas Ferencné Elvira

A Tölgyes Turistaközpont Székesfehérvártól 25km-re, a Bakony hegység keleti nyúlványain, Balinka határában és a Gaja-szurdok védett területén fekszik. Határos a Vadasparkkal. A festői szépségű Gaja-völgy kedvelt kiránduló hely, itt halad át az országos „kék” turista jelzés is.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Emlékház és farm Balinka

Cím: 8055 Balinka, Brayer porta Petőfi Sándor u. 12-16.
Link: www.balinka.hu

Balinkán egy 2001-ben idetelepült család munkája nyomán jött létre egy kis önellátó, több épületből álló, környezettudatos gazdaság kb.: 2 ha területen, melyen a család javarészt a hagyományos /manuális/ eszközökkel éli a régi, falusi életformát. Az emlékház előzetes egyeztetés után megtekinthető, mely során a család örömmel megosztja kulturális és „fenntartható” gazdálkodási tapasztalatait is bárkivel.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Balinka településről

Cím: 8055 Balinka, Petőfi u. 34.
Link: www.balinka.hu
Telefon szám: +36-22/411-506
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Községünk Fejér Megye északnyugati szélén, a Bakony keleti peremén fekszik. Északon a Vértes-hegység, keleten és délen a Bakony határolja. Községünk egyik jellegzetessége, hogy két, egymástól 5 km-re fekvő településrészből (Balinka, Mecsér), valamint a kettő között félúton található lakott külterületből (Bánya telep, MÁV telep) áll. Ezen kívül még Balinka belterületétől 9 km-re nyugatra fekvő Kisgyón is a településünk közigazgatási területéhez tartozik, amely a környék egyik legszebb turistaparadicsomává nőtte ki magát.
 templom
 

Római katolikus templom - Balinka

Cím: 8055 Balinka, Petőfi u. 19.
Kapcsolattartó személy: Schweighart Róbert

Balinka nevezetessége a római katolikus templom.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner