12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balatonszentgyörgy
www.balatonszentgyorgy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Nagy Lajos E-mail: hivatal@balatonszentgyorgy.hu
 Telefon: +36-85 377-008 Fax: +36-85 377-010
étterem,    falusi turizmus,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom,    vadászat,    vár, várrom

 étterem
 

Gulya csárda Balatonszentgyörgy

Telefon szám: +3685 377-780; +3620 402-6602
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 8710 Balatonszentgyörgy, külterület
Link: gulyacsarda.hu

Balatonszentgyörgy külterületén a Gulya csárda étterme 220 fő befogadóképességgel és 150 fős terasszal, nemzetközi konyhával kellemes hangulatban várja kedves vendégeit!
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház - Balatonszentgyörgy

Telefon szám: +36-70 54-70-154
Cím: 8710 Balatonszentgyörgy, Csillagvár u. 68.
Link: www.balatonszentgyorgy.hu
Kapcsolattartó személy: Varga Lajosné

Állandó kiállítás: Paraszti enteriőr-kiállítás, somogyi gyermekvilág. Nyitva: május 1-től szeptember 30-ig, 9.00-től 17.00 óráig. Hétfő szűnnap!
 templom
 

Balatonszentgyörgy római katolikus temploma

Telefon szám: +36-85 377-714
Cím: 8710 Balatonszentgyörgy, Csillagvár u. 6,
Link: http://miserend.hu/templom/810

Balatonszentgyörgy római katolikus temploma 1928-ban épült.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Csillagvár Balatonszentgyörgy

Telefon szám: +36-30 2272-272
Cím: 8710 Balatonszentgyörgy, Irtási dűlő
Link: www.babamuzeum-keszthely.hu

A Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára. A csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló. A fedett vár központi helyiségében található a több mint harminc méter mély kút, a kapitány-az őr és pihenő szobák, a füstös konyha stb. Itt kapott helyet a középkori életpanoptikum, mely hűen mutatja be a múlt egy napját.(Falusi pappal vitázó várkapitányt, lakomázó vitézeket, őrséget teljesítő katonákat, falusi kovácsot, ki éppen fogat húz, konyhán serénykedő asszonyokat stb.) A görögkereszt alaprajzú kazamatákban (pincerendszerben) kapott helyet a világon egyedülálló huszármúzeum. Másfélszáz 80 cm magas huszár ad képet múltbeli könnyűlovasságunk díszes viseletéről; de láthatjuk időrendbe állítva a hun-magyar harcosokat és a középkori főurakat. A sort az I. Világháború katonái zárják.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner