12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balatonszemes
www.balatonszemes.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Németh Kornélné E-mail: onkormanyzat@balatonszemes.hu
 Telefon: +36-84 560-900 Fax: +36-84 360-282
állandó kiállítás,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres személy,    imaház, kápolna,    kemping,    mozi,    múzeum,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    történeti múzeum,    vár, várrom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Latinovits Zoltán Emlékkiállítás

Cím: Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 23.
Link: www.balatonszemes.hui

A múzeumi kiállítóhely 1984-es alapítású. Állandó kiállítása a tragikus körülmények közt elhunyt színészkirály, Latinovits Zoltán (1931-1976) pályáját mutatja be fotók és dokumentumok tükrében. Az emlékkiállítás a budapesti Színháztörténeti Intézet anyagából készült.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Bujdosó Pince, Étterem

Cím: 8636 Balatonszemes, Gárdonyi u. 2.
Link: www.bujdoso.com
Telefon szám: +36 20 9213 742
Fax szám: +36 85 351 194
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

80 hektár szőlőbirtokon gazdálkodó tradicionális, nagy hagyományokkal rendelkező borász család. Fehér- és vörösboraink alapanyagait a megfelelően kezelt, válogatott, kiváló minőségű szőlőt, a dél-balatoni Balatonboglári Borvidék szívében, már apáink által is kiválónak tartott szőlőtermő helyeken termeljük: a szőlőskislaki Bánom-hegyen, János-hegyen, Kakashegyen, a balatonlellei Kishegyen és a holládi Bari-hegyen.
 étterem
 

Kistücsök Étterem Borpince és Vinotéka

Cím: 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky u. 25.
Link: www.kistucsok.hu
Telefon szám: +36-84-360-133
Fax szám: +36-84-360-883
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Kistücsök Étterem, Borpince és Vinotéka Balatonszemesen, ezen a nyugalmáról és családias hangulatáról ismert virágos dél-balatoni településen működik.
 híres személy
 

Latinovits Zoltán (1931 - 1976)

Cím: Balatonszemes
Link: ruttkai-latinovits.comlu.com

Latinovits Zoltán (Bp., 1931. szept. 9. – Balatonszemes, 1976. jún. 4.) színész, Jászai-díjas (1966), Balázs Béla-díjas (1970), érdemes művész (1975).
 imaház, kápolna
 

Baptista Imaház - Balatonszemes

Cím: Balatonszemes, Fő u. 1.
Link: www.galap.hu
Telefon szám: +36-84-360-360

Gyülekezetünk a Magyarországi Baptista Egyházhoz tartozik, amely 1904 óta hivatalosan bejegyzett egyház hazánkban, és jelenleg 11 ezer aktív tagot számlál. A baptista elnevezés a görög eredetű baptizein szóból származik, melynek jelentése bemerít, alámerít. Ez arra utal, hogy gyülekezeteinkben nem a csecsemőkeresztséget gyakoroljuk, hanem azokat merítjük víz alá, akik megtértek és elhatározták, hogy Isten akarata és tetszése szerint akarnak élni
 kemping
Felkészült terület, kiépített komfort, és kellemes környezet várja a kempingezők széles táborát.
 

Vadvirág Kemping és Üdülőfalu - Balatonszemes

Cím: 8636 Balatonszemes, Lellei u. 1-2.
Link: www.balatontourist.hu
Telefon szám: +36-84-360-114
Fax szám: +36-84-360-115
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Balaton déli partjának egyik legnagyobb kempingje és üdülőfaluja Balatonszemesen, közvetlenül a Balaton partján található. A Vadvirág kempinget a saját strand, az árnyas sátorhelyek és lakókocsi-parcellák, a modern vizesblokkok és a parti zuhanyzók teszik a kempingezők paradicsomává.
 múzeum
 

Reich Károly Emlékház - Balatonszemes

Cím: Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 52.
Link: www.balatonszemes.hu
Telefon szám: +36-30 302-6733

Balatonszemes híres szülötte Reich Károly grafikusművész. Illusztrációk, könyvrajzok, grafikák, plakátok, kisplasztikák őrzik emlékét a helyi múzeumban. Nyitva tartás: Április 1- október 31-ig 10-12 és 14-18 óráig, szünnap: hétfő. Az év többi részében előzetes bejelentés alapján fogadják a látogatókat.


Postamúzeum - Balatonszemes

Cím: 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zs. E. út 46.
Link: www.postamuzeum.hu
Telefon szám: +36-30 815-1362
Kapcsolattartó személy: Kisfaludi Júlia múzeumigazgató

A XVIII. század utolsó negyedében épült balatonszemesi postaállomás egyetlen megmaradt barokk stílusú istállójában 1962 óta láthatók a Postamúzeum kiállításai. A postai szállítástörténet kiállítóhelyén fogatolt postajárművek, egy 1920 körül használatban volt mozgópostakocsi, valamint néhány postaautó látható. Nyitva tartás: április 1- október 15-ig 10-18 óráig, szünnap: hétfő. Az év többi részében előzetes bejelentés alapján fogadják a látogatókat.
 templom
 

Római katolikus templom - Balatonszemes

Cím: 8636 Balatonszemes, Fő u.

A balatonszemesi római katolikus templom restaurálására 1964-ben került sor, megszabadították a barokkos díszektől és így az épület visszakapta a török előtti nemes egyszerűségét. Ez a templom a falu közepén a Fő utca kanyarulatában található.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Bagolyvár vagy Bolondvár - Balatonszemes

Cím: 8636 Balatonszemes, Bagolyvár u. 12.
Link: www.balatonszemes.hu

Balatonszemes egyik legromantikusabb épülete a Bagolyvár. Sajnos csak kívülről gyönyörködhetünk benne, mert jelenleg magánkézben van. Olyan, mint egy titokzatos lovagvár, pedig csak a század elején épült. Helyén azonban a török-magyar viadalokban sokat szereplő Bolondvár állott

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner