12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balatonkenese
www.balatonkenese.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Jurcsó János E-mail: pmhbken@balatonkenese.hu
 Telefon: +36-88 481-087 Fax: +36-88 481-741
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    étterem,    hajókirándulás, komp,    horgászat, horgásztó,    kávézó, teaház, kávéház,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Kultúra háza - Balatonkenese

Telefon szám: 0036-88-594-500
Cím: 8174 Balatonkenese, Táncsics Mihály u. 24.
Link: www.balatonkenese.hu

A Kultúra háza Balatonkenesén a helyi kulturális élet központja, időszakos kiállításokkal, szakkörökkel, klubokkal, és számos érdekes programmal várja mind a helybeli mind az idelátogató érdeklődőket.
 egyedi ritkaság
 

Löszfal, Balatonkenese

Cím: Balatonkenese, Partfő
Link: www.bfnp.hu

A magaspart anyaga a közhiedelemmel ellentétben túlnyomó részében tengeri üledék, melynek szabályos, vízszintes rétegsorai a Kárpát-medencét mintegy 10 millió évvel ezelőtt elborító sekély Pannon-tengerből rakódtak le. Csupán a legfelső 1-2 métert alkotja a jégkorszak száraz szelei által idehordott porból kialakult lösz. A meredek fal létrejöttét a Balaton hullámverése idézte elő, mely alámosta a laza üledékekből álló partot. Foto: balatonkenese.mindenkilapja.hu


Rákóczi fája, szilfamatuzsálem, Balatonkenese

Cím: Balatonkenese

A hatalmas (750 cm körméretű) szilfamatuzsálem sajnos 1969 óta halott, csak a csonkja látható. A helyi legenda szerint itt járt Rákóczi fejedelem, és e fához kötötte a lovát, amikor kihirdette az ország akaratát. A népi etimológia szerint innen származik a település neve: Akarattya. A valóság viszont az, hogy a fejedelem soha nem járt e vidéken, csak Bottyán János generális; a híres brigadéros, Béri Balogh Ádám (akinek nevét a Honvéd üdülő viseli) valóban vívott egy győztes csatát a labancokkal e fa közelében. A Rákóczi fája egyébként valamikor a megyehatárt is jelölte.


Balatonkenesei tátorjános

Cím: Balatonkenese, természetvédelmi terület
Link: www.bfnp.hu

A balatonkenesei magaspart egyedülálló értékeket őriz. A 25-30 méter magas, pannon üledék és lösz alkotta fal oldalában ritka és értékes madárfajok költenek, a folyamatosan málló, meredek leszakadáson, és a fölötte elterülő platón különleges növények és társulásaik élnek. Legnevezetesebb ezek közül a löszpuszták maradvány- növénye, a napjainkra hazánkból csaknem eltűnt tátorján.
 hajókirándulás, komp
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára. Komp közlekedés.
 

Vitorlázás - Balatonkenese

Cím: 8174 Balatonkenese, Kikötő u. 2. T/F:(36 88) 481 453
Link: www.yacht.hu
Telefon szám: +36-88- 481 453
Fax szám: +36-88- 481 453

Hajókikötő - balatoni vitorlás kölcsönzés, balatoni hajókirándulás, hajóhelyek, vitorlásverseny, balatoni vitorlástábor.


Kikötő - Balatonkenese

Cím: 8174 Balatonkenese, Kikötő u. 2.
Link: www.yacht.hu
Telefon szám: +36-88 481 453
Fax szám: +36-88 481 453

Hajókikötő - balatoni vitorlás kölcsönzés, balatoni hajókirándulás, hajóhelyek, vitorlásverseny, balatoni vitorlástábor.
 kávézó, teaház, kávéház
 

Katica Kávé és Teaház - Balatonkenese

Cím: 8174 Balatonkenese, Fő utca 21.
Link: www.katicapekseg.hu
Telefon szám: +36-88/574-800
Fax szám: +36-88/574-801

Reprezentatív kétszintes kávé- és teaház működik a szaküzlettel párhuzamosan. Nyitva tartása is azonos a pékség nyitva tartásával. Szezonális nyitva tartás non-stop, amely máj. 15.-től - aug.31.-ig tart. Egyéb időszakban: 05h-től-21h.-ig
 múzeum
 

Tájház - Balatonkenese

Cím: 8174 Balatonkenese, Kossuth u. 6.
Link: www.balatonkenese.hu
Telefon szám: +36-88-481-586

A nádtetős, szabadkéményes, boltíves tornácú ház a Balaton-vidék jellegzetes építési stílusát őrizte meg az 1850-es évekből. Helytörténeti kiállítást, és a paraszti háztartás használati eszközeit tekinthetik meg a látogatók.
 sétáló utca, városkép
 

Sétáló utca - Balatonkenese

Cím: Balatonkenese,

Sétáló utca - Balatonkenese
 szálláshely
 

Vadkacsa Panzió - Balatonkenese

Cím: 8174 Balatonkenese, Vak Bottyán Strand
Telefon szám: +3688 481-989; +3670 243-4048
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Hartai Ervin
Link: www.vadkacsaetterem.hu

Balatonkenesén a strandon 30 métere a víztől a város központba a kerékpár út mellet 5 két ágyas szoba, 2 négy ágyas apartmannal, A szobák fürdővel kábel tévével, klímával, terasszal rendelkeznek. Budapesttől 80 km, autópálya 5 km. Aktuális szoba árak a web oldalon találhatók. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Parti sétány vendégház   Info

Cím: Balatonkenese, Parti sétány 36. (gépkocsiparkoló Vak Bottyán u. 33.)
Telefon szám: +3630 384-4646
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kiss Tamás
Link: www.vendeghaz.cime.hu

Balatonkenesén a Tó mellett, strand-centrumban régi üdülő működik vendégházként. Szobák zuhanyozó-wc-vel rendelkeznek, egyszerűen berendezett, közkedvelt szálláshely. Nagy terme miatt tréningekre, tanácskozásokra, esküvőre is alkalmasak. Reggeli, és strandbelépők az árban.Fakultativ programokat egyeztetés alapján megszervezzük. Vendégház kellemes, gyönyörű környezetben, a vízhez közel, ősparkban található. Biztonságos gépkocsi parkolás. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Balatonkenese

Cím: 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24.
Telefon szám: 0036-88-594-645
Kapcsolattartó személy: Kelemen Viktória irodavezető
Link: www.balatonkenese.hu
Fax szám: 0036-88-594-645

A balatonkenesei Tourinform Iroda tájékoztatást ad a regionális és az országos rendezvényekről, programokról, látnivalókról, szállás és étkezési lehetőségekről, aktuális autóbusz vonat és hajó menetrendi információkról, stb. A betérő vendégeink számtalan helyi és országos prospektusból, térképből választhatnak magyar, német, angol, s némely esetben akár holland olasz és francia nyelven. Számos programra lehet az irodában jelentkezni, s egyben jegyet is váltani.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner