12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balatongyörök
www.balatongyorok.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Biró Róbert E-mail: bgyorok@t-online.hu
 Telefon: 0036-83-546-900 Fax: 0036-83-546-912
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    forrás,    kilátó, panoráma,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand

 egyedi ritkaság
 

Védett virágok - Balatongyörök

Cím: 8313 Balatongyörök
Link: www.balatongyorok.hu

A tanösvény igazi élményt nyújt a védett növény és állatvilágot megismerni szándékozóknak.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Bece-hegyi présházak - Balatongyörök

Cím: 8313 Balatongyörök, Bence-hegy
Link: www.balatongyorok.hu

A Balatongyörökhöz tartozó Becehegyen sok szép, XIX századi műemlék présház és pince található, például az 1819-ben épült Ádám-pince, a Major-féle présház 1854-ből, a Szántai-présház 1860-ból, a Sáfrán-féle hordós présház szintén 1860-ból, a Rédey-présház 1862-ből, a Klein Böske-féle présház.


Kossuth Lajos emlékmű - Balatongyörök

Cím: 8313 Balatongyörök

Kossuth Lajos emlékmű Balatongyörök.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Erdei túra

Cím: Balatongyörök

A kiépített Pele-apó tanösvény a Keszthelyi-hegység növény- és állatfajai bemutatására hivatott, 8,5 km hosszú 38 ismertetőtáblával. Igazi élményt jelent.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Római forrás - Balatongyörök

Cím: Balatongyörök
Link: www.heviz-info.hu

A Szépkilátó tövében fakadó forrás szolgáltatta a hajdani római villa fürdőépületének vízellátását. Később Kápolna-kútnak is hívták. 2001-ben újította föl a Balatongyöröki Ifjúságért Egyesület.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Szépkilátó - Balatongyörök

Cím: Balatongyörök,
Link: www.balatonszentgyorgy.hu

A Szépkilátóról elénk táruló Tapolcai-medence, a Szent György-hegy, Szigliget, a badacsonyi bazalt orgonák, Balatongyörök bájos panorámája mindenkit maradásra késztet. A Balaton környék egyik legszebb része. Nem véletlenül, hogy a rómaiak is megtelepedtek e helyen, kialakítva és meghonosítva fürdőkultúrájukat.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Büdöskúti arborétum, pihenőpark Balatongyörök

Cím: Balatongyörök, külterület
Link: www.heviz-info.hu

A pihenő a hegység belső, központi helyén található, turistautak kereszteződési pontjában (piros, sárga, zöld, erdészeti útvonal). A közelben van a Büdöskúti erdészház, a Büdöskúti és a Szent Miklós forrás. Itt található egy erdészeti arborétum, aminek létesítését 1937-ben Horváth Károly erdőmérnök kezdte el, és amit 1954-ben tovább fejlesztettek. A pihenőhelyen asztal-pad garnitúra, ismertetőtábla és egy esőbeálló található.
 szálláshely
 

Kastély Hotel*** - Balatongyörök

Cím: 8313 Balatongyörök, Petőfi utca 2.
Link: www.hotel-kastely.hu
Telefon szám: +36-83/546-041
Fax szám: +36-83/346-001
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Illés Gyula

A balatongyöröki Kastély Szállodába páratlan természeti adottságokkal találkozik, patinás környezetben családias vendégszeretetünket élvezve pihenhet.


Balatongyöröki nyugis nyaraló   Info

Cím: Balatongyörök Felsőhegy
Telefon szám: +36204327364
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Skublics Sándorné

Szép nyugodt hegyi környezetben, balatoni panorámás, gondozott, jól felszerelt nyaralóház 4 fő számára kiadó. A nyaraló két szintes, a földszinten a nappali, a fürdő illetve a konyha taláható, míg az emeleten két szoba 2-2 ággyal illetve egy közös WC-vel. Fél órai járásra a parttól, közelben étterem, bolt, elérhető szolgáltatások. Ideális választás mind túrázóknak, kerékpárosoknak, mind strandolásra vágyóknak. Az idegenforgalmi adó külön fizetendő.
 templom
 

Szent Mihály-dombi kápolna - Balatongyörök

Cím: Balatongyörök,
Link: www.balatongyorok.hu

Balatongyörök határpontján két nevezetes természetes domb hívja fel az arra járók figyelmét. Nyugaton a Szent Mihály domb, melynek tetején régi fogadalmi kápolna a körülötte lévõ öreg temetõvel.


Római katolikus templom - Balatongyörök

Cím: Balatongyörök, Kossuth lajos utca

Balatongyörök római katolikus templomotát 1831 és 1833 között építették fel klasszicista stílusban.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strand - Balatongyörök

Cím: Balatongyörök
Link: www.balatongyörök.hu

Balatongyörök gyermekmedencés, vízicsúszdás strandja - mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szinte minden sportágban szórakozási lehetőséget nyújt - 2004-ben elnyerte a leggondozottabb, legtisztább vizű balatoni strandoknak járó Kék Zászlót, azóta is minden évben Kék Zászlót nyer.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner