12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balatonederics
www.balatonederics.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Papp János E-mail: hivatal8312@gmail.com
 Telefon: +36-87 566-023 Fax:  
állatkert,    barlang,    borkóstoló,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    múzeum,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand

 állatkert
Különleges és ritka állatfajok, a lepkéktől a csimpánzokon át a tigrisig. Ápolt környezet, figyelmes bánásmód, természetes díszletek és környezet, egy valóságos állatparádé.
 

Afrika Múzeum és Állatkert

Telefon szám: +36-87-466-105
Cím: 8312 Balatonederics, 71-es főút mellett,
Link: www.afrikamuzeum.hu

Zárják szívükbe e csöppnyi Afrikát, melyet oly nagy szeretettel létesítettünk itt, a Balaton partján. Vigyék el hírét és térjenek vissza hozzánk. Nyitva tartás: április elejétől október végéig minden nap: 9-17-ig.
 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Csodabogyós-barlang, Balatonederics

Telefon szám: +36-30-306-6050
Cím: 8312 Balatonederics
Link: www.csodabogyos.hu
Kapcsolattartó személy: John Szilárd

Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország hetedik, a Dunántúlnak pedig harmadik leghosszabb barlangja. A 393 méteres tengerszint feletti magasságban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fokozottan védett területén nyíló barlang a bejárat mellett is látható szúrós csodabogyó nevű örökzöld cserjérő kapta nevét, amelynek itt találjuk északi elterjedési határát.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincék - Balatonederics

Cím: Balatonederics

Pincék - Balatonederics
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Pele Apó tanösvény

Cím: 8312 Balatonederics, Balatongyörök
Telefon szám: +36-87/ 555-290
Fax szám: +36-87- 555-261
Link: www.bfnpi.hu

Gyermekeknek létrehozott tanösvény, ahol Pele urat, a nagy pelét hívják segítségül, hogy az apróságok is felfedezhessék az erdő megannyi apró titkát. A 38 állomásból álló, 8.5 km hosszú ösvény, Balatongyörök és Balatonederics között, az erdei élőhelyek természeti értékeit mutatja be.
 múzeum
 

Afrika Múzeum, Balatonederics

Cím: 8312 Balatonederics, Külterület 11.
Telefon szám: +36-87-466-105
Link: www.afrikamuzeum.hu

Dr. h.c. Dr. Nagy Endre Az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás egyik értelmi szerzője, melyen a tanzán pavilon vezetőjeként vett részt. Vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét 1984-ben Balatonedericsre, családi kúriájába hozta haza, mely azóta élő állatvilággal körülvéve múzeumként működik. Az ő nevehez fűződik még a kenyai Windisch Graetz herceg trófeagyűjteményének a keszthelyi Festetics-kastélyba történő hazahozatala is.
 templom
 

Balatonederics római katolikus temploma

Cím: 8312 Balatonederics, Kossuth Lajos u. 74.
Link: www.balatonederics.hu

Balatonederics régi római katolikus temploma a 14. században épült, védőszentje: Keresztelő Szent János tiszteletére lett szentelve. A régi templom ma már nem áll fenn, lebontották. A u új templom teljes felépítése 1898 év nyarán befejeződött.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Strand - Balatonederics

Cím: 8312 Balatonederics,
Link: www.balatonederics.hu

Strand - Balatonederics, további információk a web oldalon.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner