12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balatonberény
www.balatonbereny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: HORVÁTH LÁSZLÓ E-mail: bbereny@t-online.hu
 Telefon: +36-85-377-943 Fax: +36-85-377-857
borospince,    csónakázás,    emlékmű, műemlék, szobor,    kortárs magyar művészet,    naturizmus,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    uszoda, strand,    vízi sportok, kikötő

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Műemlék pincék

Cím: 8649 Balatonberény,
Link: www.balatonbereny.hu

Mesebeli szépségű balatoni panoráma várja a majd kétszáz éves műemlék pincék között az arrajárót. A terület elsősorban vörös fajtáiról híres (Merlot, Pinot Noir), de jó néhány pincében olthatjuk szomjunkat kitűnő fehérborokkal is.
 csónakázás
Romantikus pillanatok a gyönyörű környezetben. Hangulatos program pároknak és családok számára.
 

Csónakázás - Balatonberény

Cím: 8649 Balatonberény,
Link: www.balatonbereny.hu

A strand területén több melegkonyhás étterem, büfék és presszók biztosítják a vendégek kiszolgálását. Többek között gyermekmedence, vizibicikli- és csónakkölcsönzők, sportpályák állnak a strandolók rendelkezésére.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent Vendel-szobor - Balatonberény

Cím: 8649 Balatonberény,
Link: www.balatonbereny.hu

Szent Vendel szobor 1793 óta áll a római katolikus plébániatemplom mellett.


Hősi emlékmű - Balatonberény

Cím: 8649 Balatonberény,
Link: www.balatonbereny.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint az ezeréves Magyarország hőseinek emlékműve 2006. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából került felavatásra a Henger-parkban a külföldön élő magyarok felajánlásából Nyers István kezdeményezésére elkészült emlékmű. Az alkotáson, amely 1956 és az ezeréves Magyarország hőseinek állít emléket, a magyar történelem legfontosabb fordulópontjait jelképező évszámok mellett Wass Albert hazaszeretetre intő sorai olvashatók.


Kopjafa, emlékkereszt - Balatonberény

Cím: 8649 Balatonberény, Szabadság téri park
Link: www.balatonbereny.hu

A Táncsics és Szabadság utcák sarkán tekintheti meg a látogató a Szabadság téri parkot. A gondozott, virágos környezetben került felállításra 1996-ban a honfoglalás 1100. évfordulójára készült kopjafa. Négy esztendővel később a park újabb műalkotással gazdagodott: 2000. augusztus 20-án ugyanitt avatta fel községünk a magyar millennium alkalmából Csíkszentimre testvértelepülésünk önkormányzatától kapott emlékkeresztet.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Festőház

Cím: 8649 Balatonberény,Kossuth Lajos utca 90
Link: www.balatonberny.hu

A Kossuth Lajos utca 90. szám alatt, közvetlenül a művelődési ház mögött egy százéves, rusztikus, gerendás parasztházban működik a balatonberényi festőház. Immár 18 éve minden nyáron itt alkot Paál Valéria Eszter északkelet-magyarországi festő-tanár, festőművész, s időnként néhány festőtársa is.
 naturizmus
Önálló területen, fesztelen kikapcsolódást nyújtunk a naturizmust kedvelőinek. Tapintat, figyelmesség, komfort és harmónia a vendéglátás része.
 

Naturista Strand és Kemping - Balatonberény

Cím: 8649 Balatonberény, Hétvezér u. 2.
Link: www.balatontourist.hu
Telefon szám: +36 85 377 299
Fax szám: +36 85 377 715

A Balaton legnagyobb és legrégebbi tradíciókkal rendelkező naturista kempingje.Az 1990 óta üzemelő 5,5 hektáros naturista kemping a naturista stranddal természetes környezetben, nádasokkal övezett területen található. 2009-től a Balatontourist hálózatának tagja. Befogadóképessége 1600 fő.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Múltház - Balatonberény

Cím: 8649 Balatonberény,
Link: www.balatonbereny.hu

A régi talpas házban, az ún. Múltházban a település történetébe, hagyományos népművészetébe nyerhet betekintést az utazó.
 sétáló utca, városkép
 

Sétáló utca - Balatonberény

Cím: 8649 Balatonberény,
Link: www.balatonbereny.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Sétáló utca - Balatonberény
 templom
 

Római katolikus plébániatemplom - Balatonberény

Cím: 8649 Balatonberény,
Link: www.balatonbereny.hu

Az Anjou-korban, 1350 körül épült római katolikus templom a magyar gótika kevés fennmaradt épületemlékeinek egyike.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Balatonberényi strand

Cím: 8649 Balatonberény,
Link: www.balatonbereny.hu

A balatonberényi strand egyike a Balaton-part legszebb és legtisztább fürdőhelyeinek. Ezt a kijelentést támasztja alá az a tény, hogy a 2009. esztendőre is elnyerte a csak a legjobb vízminőséggel és legtisztább környezettel bíró strandoknak járó Kékszalag Zászlót is. Lassan mélyülő, sekély vize miatt a kisgyermekes családok és az úszni nem tudók körében is nagy népszerűségnek örvend. Azok a szülők, akik ennek ellenére sem szívesen engedik gyermeküket a magyar tenger vizébe, választhatják csemetéjük számára a strand keleti részén található úszómedencét is, ahol úszómester felügyelete mellett lubickolhatnak a gyerekek.
 szálláshely
 

Újépítésű 6-7-8 fős nyaralóház Balatonberényben   Info

Cím: Balatonberény, Balaton út 10.
Link: http://balatoniszallasok.shp.hu/hpc/web.php?a=balatoniszallasok&o=be_01_6_(2)_fos_nyaralohaz_balatonbereny_St0s
Telefon szám: 0036 85 562-045
Fax szám: 0036 85 562-046
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kaponya Éva

Igényesen berendezett kétszintes, tágas, kertes ház alsószinti apartmanja 6+(2) fő részére Balatonberényben, 800 méterre a strandtól. Max. férőhely: 8 Az ingatlan alapterülete: 100 m² Az alsószint berendezése: 3 db 2 ágyas szoba, nappali 2 fő részére kihúzható fekhellyel, ülőgarnitúrával, SAT-TV-vel, WI-FI internethasználati lehetőséggel és DVD lejátszóval, étkezősarokkal. Jól felszerelt konyha (a vendégszámnak megfelelő tányér, krómozott edények, evőeszköz, hűtő, kávéfőző, mikro, gáztűzhely, teafőző, mosogatógép). Ebben az apartmanban 1 kádas fürdőszoba WC-vel és bidével, mosógéppel és 1 külön WC áll a vendégek rendelkezésére. 6 fő esetén: 164.500,- Ft/hét 7 fő esetén: 196.000,- Ft/hét 8 fő esetén: 224.000,- Ft/hét

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner