12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balástya
www.balastya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: UJVÁRI LÁSZLÓ E-mail: hivatal.balastya@vnet.hu
 Telefon: +36-62-578-024 Fax: +36-62-578-025
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    mozi,    növénykert, park,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Őszeszéki-tó - Balástya

Cím: Balástya, külterület

Őszeszéki-tó. Ha Forráskút felé tartunk, három kilométer után egy földúton érünk az Őszeszéki-tó partjára. Maga a tó a nagy mennyiségű, lebegő ásványi anyagtól szürkésfehér vizű, legnagyobb mélysége két méter is lehet. Mióta horgászvízként használják - többféle halat (ponty, kárász, csuka) telepítettek bele - sok a nádason keresztül vezető stég, meg a csónak, ezért madárvilága megfogyatkozott. Nem vesztett viszont szerepéből madárvonuláskor.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. világháborús emlékmű - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

II. világháborús emlékmű - Balástya


Kőkereszt emlékhelyek - Balástya

Cím: Balástya, Kegyeleti Park

Kőkereszt emlékhelyek - Balástya


I. világháborús emlékmű - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

I. világháborús emlékmű - Balástya
 étterem
 

Ág Étterem, Pizzéria és Kávézó - Balástya

Cím: Balástya, Rákóczi u. 17.
Telefon szám: +36-62-278-440
Fax szám: +36-62-278-440
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pataki Szilvia

Éttermünk az ÁG Étterem, Pizzéria és Kávézó az E-5-ös autópályától 4 kilométerre és az E75 úttól 200 m-re Balástya központjában található. Az éttermünk kiválóan alkalmas: lakodalmak, céges, családi rendezvények, konferenciák és termékbemutatók illetve más egyéb rendezvények lebonyolítására. (Az étterem befogadóképessége maximum 120 fő.) Továbbá különféle kísérőprogramok lebonyolítását is vállaljuk.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Balástyai Őszeszéki-tó (horgászhely)

Cím: Balástya
Link: www.balastya.hu

Ha Forráskút felé tartunk, három kilométer után egy földúton érünk az Őszeszéki-tó partjára. Maga a tó a nagy mennyiségű, lebegő ásványi anyagtól szürkésfehér vizű, legnagyobb mélysége két méter is lehet. Mióta horgászvízként használják - többféle halat (ponty, kárász, csuka) telepítettek bele - sok a nádason keresztül vezető stég, meg a csónak, ezért madárvilága megfogyatkozott. Nem vesztett viszont szerepéből madárvonuláskor.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Kegyeleti Park - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

A település központjában található templomtól pár száz méterre Szeged felé a kisteleki Kocsó-kápolnához hasonlóan szép, rendezett kegyeleti park került kialakításra az elmúl években. A gondozott parkban kis kápolna, kálvária és stációk találhatók.
 szálláshely
 

Orchidea Hotel és Étterem - Balástya

Cím: 6764 Balástya, Széchenyi utca 14.
Telefon szám: +36-62-278-272; +3630 235-5083
Link: www.hotelorchidea.vnet.hu

Szeretettel köszöntjük hotelünkben. Drinkbárunk és éttermünk a nap 24 órájában áll rendelkezésére, apartmanunkban és 2 ágyas szobáinkban 70 fő részére luxus kivitelű elhelyezést tudunk biztosítunk vendégeink részére. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Vaisnava Hindu templom - Balástya

Cím: Balástya, Külterület
Link: www.nandafalva.hu

Közel húsz éve él egy kis hindu közösség Balástya mellett az alföldi tanyavilágban. Magját jelenleg nyolc család alkotja. A Balástyától öt kilométerre épült templom érdekessége, hogy ötvözi a hagyományos alföldi építészet elemeit az indiai építészet stílusjegyeivel, szimbolikusan fejezve ki ezzel e földrajzilag távoli kultúrák békés egymás mellett élését.


Római katolikus templom - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

Az 1891-ben Szeged-Felsőközpont néven alapított tanyaközpont már 1894-ben plébániát kapott, majd 1903-ban Szeged városa templomot építetett. A Páduai Szent Antal tiszteletére emelt egytornyú templom mai formáját 1960-ban nyerte el, ekkor kapta palatetejét, festették át oltárképét. A templom előtti gondozott park világháborús emlékműveknek ad helyet. Ma a korábban önálló Balástyai plébánia is a Kisteleki egyházközséghez tartozik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner