12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balástya
www.balastya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: UJVÁRI LÁSZLÓ E-mail: titkarsag@balastya.hu
 Telefon: +36-62 578-160 Fax: +36-62 278-320
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    mozi,    növénykert, park,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Őszeszéki-tó - Balástya

Cím: Balástya, külterület

Őszeszéki-tó. Ha Forráskút felé tartunk, három kilométer után egy földúton érünk az Őszeszéki-tó partjára. Maga a tó a nagy mennyiségű, lebegő ásványi anyagtól szürkésfehér vizű, legnagyobb mélysége két méter is lehet. Mióta horgászvízként használják - többféle halat (ponty, kárász, csuka) telepítettek bele - sok a nádason keresztül vezető stég, meg a csónak, ezért madárvilága megfogyatkozott. Nem vesztett viszont szerepéből madárvonuláskor.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. világháborús emlékmű - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

II. világháborús emlékmű - Balástya


Kőkereszt emlékhelyek - Balástya

Cím: Balástya, Kegyeleti Park

Kőkereszt emlékhelyek - Balástya


I. világháborús emlékmű - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

I. világháborús emlékmű - Balástya
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Balástyai Őszeszéki-tó (horgászhely)

Cím: Balástya
Link: www.balastya.hu

Ha Forráskút felé tartunk, három kilométer után egy földúton érünk az Őszeszéki-tó partjára. Maga a tó a nagy mennyiségű, lebegő ásványi anyagtól szürkésfehér vizű, legnagyobb mélysége két méter is lehet. Mióta horgászvízként használják - többféle halat (ponty, kárász, csuka) telepítettek bele - sok a nádason keresztül vezető stég, meg a csónak, ezért madárvilága megfogyatkozott. Nem vesztett viszont szerepéből madárvonuláskor.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Kegyeleti Park - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

A település központjában található templomtól pár száz méterre Szeged felé a kisteleki Kocsó-kápolnához hasonlóan szép, rendezett kegyeleti park került kialakításra az elmúl években. A gondozott parkban kis kápolna, kálvária és stációk találhatók.
 szálláshely
 

Orchidea Hotel és Étterem - Balástya

Cím: 6764 Balástya, Széchenyi utca 14.
Telefon szám: +36-62 278-272; +3630 235-5083
Link: www.hotel-orchidea.hu

Szeretettel köszöntjük hotelünkben. Drinkbárunk és éttermünk a nap 24 órájában áll rendelkezésére, apartmanunkban és 2 ágyas szobáinkban 70 fő részére luxus kivitelű elhelyezést tudunk biztosítunk vendégeink részére. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 templom
 

Vaisnava Hindu templom - Balástya

Cím: Balástya, Külterület
Link: www.nandafalva.hu

Közel húsz éve él egy kis hindu közösség Balástya mellett az alföldi tanyavilágban. Magját jelenleg nyolc család alkotja. A Balástyától öt kilométerre épült templom érdekessége, hogy ötvözi a hagyományos alföldi építészet elemeit az indiai építészet stílusjegyeivel, szimbolikusan fejezve ki ezzel e földrajzilag távoli kultúrák békés egymás mellett élését.


Római katolikus templom - Balástya

Cím: Balástya, Felszabadulás u.

Az 1891-ben Szeged-Felsőközpont néven alapított tanyaközpont már 1894-ben plébániát kapott, majd 1903-ban Szeged városa templomot építetett. A Páduai Szent Antal tiszteletére emelt egytornyú templom mai formáját 1960-ban nyerte el, ekkor kapta palatetejét, festették át oltárképét. A templom előtti gondozott park világháborús emlékműveknek ad helyet. Ma a korábban önálló Balástyai plébánia is a Kisteleki egyházközséghez tartozik.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner